Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den. Doufám že poradite. Nikdy jsem se nesledovala a řekla si že to nechám náhodě. Jen menstruaci si zapisuji pravidelně.
Poslední jsem měla 14.- 17.12.2019 čekala jsem kdy přijde a ono nic. Místo toho týden před tlak v břiše i v zádech a přidala se bolest prsou. V pondělí jsem volala k dr. a sestra mě objednala až na 3.2. což se zdá za chvíli ale mám náročnou práci v rizikovém prostředí. (Těžká břemena, smrad, prach atd.) Teď ve středu po takové náročnější směně mě bolelo břicho a začala jsem špinit. Malinko ale přece.. a prsa asi přestávají bolet i když ještě pobolívají. Může jít o potrat? Dneska ráno jsem si dělala test, čárka tam je ale taková rozostřená. Předtím jsem dělala z nervů často a vždy byla hezká, viditelná. (6 testů) co mám dělat? Menstruace nikde, mám si znovu zavolat k dr nebo prostě čekat?
Když mi vyšel pozitivní test a začala jsem špinit jela jsem na pohotovost. K doktorce jsem také byla objednaná na později. Na pohotovosti mi dali léky na udržení.
@Lucie008 není už pozdě na pohotovost když špinim už od středy?
@Julinka009 píše:
@Lucie008 není už pozdě na pohotovost když špinim už od středy?
Já špinila skoro týden, pak to přešlo jeden večer v krvácení a druhý den ráno, kdy jsem konečně šla na pohotovost, už se nedalo nic dělat. Tím nechci strašit, spíš chci říct, že bych po té zkušenosti jela radši co nejrychleji a nezabývala se tím, jestli už není pozdě, třeba to teď ještě půjde zachránit a zútra už ne, natož 3.2. Já tomu nepřikládala význam, protože v prvním těhotenství jsem špinila na začátku relativně často a nic to nebylo, ale podruhé to bohužel bylo známkou toho, že něco není ok… Držím pěsti, ať všechno dobře dopadne. (Anonym - citlivé info, o potratu vím jen já a partner)
Zajed na pohotovost, ale jestli už jde o potrat tak neudělají nic, ale může jít o nějakou drobnost a ještě to třeba zachráníš, ale takle přes internet nikdo nevíme co se může dít.
Bud je to uhnízdění nebo nějaký hematom a nebo potrat.. moc se s tím dělat nedá
@Julinka009 ten začátek je většinou buď a nebo. Na pohotovost bych ale nejela, proč taky, když už spinis od středy? Zavolala bych své doktorce.
A dneska tam tvoje dr není?
Pokud máš takovou práci tak buď přeložit jinam nebo spíš když í spinis tak chvilku na neschopenku… spineni ještě nemusí nic znamenat..vjc ti řekne doktor po UZ…jinak příznaky často zmizí pak se zase objeví
Děkuji vám ženy. Těch pár kapek snad nic neznamená. Ode dneška mám týden volno tak počkám do toho 3.2. na to vyšetření a budu odpočívat. Pokud je to potrat tak jak psala paní výše nic nenadělá nikdo…
@Julinka009 jasně no ale spíš zkontrolovat jestli tam není hematom nebo něco co by se muselo hlídat
@Julinka009 Je rozdíl mezi špiněním a pár kapkami. Ale to už si vyres ty sama v sobě
Ahoj holky vím že to sem nepatří ale prostě se to už nedá jsem těhotná a testy vyšli pozitivní
Ale začalo mě to tam dole hrozně moc palet při močení nevím už jak dál byla jsem na gyndu a ta my řekla že to není její problém ale že musím k obvodnímu doktorovi a dala my na gynekologii čípky na to gumové ale nepomáhají tak se chci zeptat jestli nemá někdo zkušenosti
Děkuji předem
A vím nepatří to sem ale už nevím jak tak musím se už nějak poradit