Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni.
Včera jsem byla pracovně na rockovo-metalovým koncertu v O2 aréně a dost jsem byla překvapena, kolik tam bylo těhotných. Přitom určitě některý víte, jak to na metalovým koncetu chodí - pivo, ožralý, pogujou a narážají do každýho. Krom toho již po pul hodine kocertu tam byl vzduch vydýchaný že se tam nedalo vydržet, smrad a pach z cigaret, i když tam je zakázáno kouřit.
Já se ale ptám, kde mají ty těhule rozum? Já vím, že těhotenství není nemoc a neznamená to, že mají sedět doma, ale kam se poděla soudnost? Jít na metalovej koncert do arény, kde se nevětrá, kde bych se bála, že do mně někdo vrazí a těhotné to nekecám, fakt jich tam bylo pár - dle břicha - možná těsně před porodem.
Kdyby se něco té těhotné stalo - třeba by jí někdo ublížil, nebo by tam odpadla anebo.. nechci vymýšlet hrůzný scenáře, kdo by za to ponesl odpovědnost?
Taky mám ráda metalovou a punkovou muziku a taky jsem byla těhotná, chtěla jsem se jít taky bavit (nebo spíš hlídat chlapa), no moje vlastní bezpečnost mi byla opravdu přednejší, tak ženy kam jste dali rozum?
Buď se pod to podepiš a nebo si nehraj na anonymní hrdinku.
Každá žena naštěstí rozhoduje sama za sebe a je to jen a jen její věc, jestli půjde na koncert nebo bude sedět doma. ![]()
Druhá stránka věci je, že „těhotně“ vypadá téměř každá druhá patnáctka (s nadsázkou). Občas se na gyndě divím, kdo si jde pro předpis na antikoncepci a kdo do těhotenské poradny.
To tě může hrozně žrát, když na to zakládáš 2 totožné diskuze
Je to odpovědnost každé té ženy, pokud se na to cítí, ať jde. Ty si hlídej manžela a češtinu.
Mně na tom, jít na metalový koncert s pupkem, nic tak strašnýho nepřipadá. A to metal ráda nemám.
Vem si, že tam pravděpodobně nebyly samy (kdo by taky chodil na koncert sám, že jo) a většina z toho, cos vypsala (vydýchaný vzduch, nepříjemné pachy, někdo do nich může vrazit… ), se jim klidně tak může stát v letním MHD ve špičce.
Prý hlídat chlapa
ty těhotny si jdou třeba na koncik poslechnout hudbu a ne pogovat a chlastat. I to totiž jde víš?
@Anonymní píše:
Mně do toho nic není, ovšem, ale zaráží mně to.
My nežijeme ve společnosti, kde je přesně určeno, že těhotná nesmí na metalový koncert. Tak se s tím smiř. Včera jsem viděla těhotnou s cigaretou. Její věc.
Proč anonymně?
já bych klidně šla. Mám těhotenství bez jakékoli komplikace. Samozřejmě bych nelezla do kotle, ale držela se v „klidné zóně“ vzadu. Z koncertů běžně odcházím těsně před koncem, abych se vyhnula strkanicím u východu. Nevidím v tom problém.
Kdyby mi nedělal dobře vzduch, tak bych holt musela odejít. ![]()
v létě se chystám na fesťák, jestli mi bude pořád dobře, tak se tam třeba potkáme ![]()
Ja taky byla, nevidim na tomto nic spatnyho, nebyla sem teda v o2 arene, ale v trochu mensim provedeni, asi se sesli slusny lidi, protoze uvnitr nikdo nekouril, vsichni chodili ven, nepotkala sem nikoho tak nalityho, aby se plazil po zemi a nekontroval se a na takovym koncertu se zas tak netancuje, abych se bala, ze me treba nekdo kopne do bricha, kdyz nebudu vylozene cpat do prvnich rad. Naopak sme byli v lete na akci v kempu, pro par lidi, kde se par lidi opilo delali blbosti a ja to schytala od nejaky holky do zeber, no byla sem rada ze sem je mela jenom narazeny. Takze abych to shrnula jeko tehotna nemusi sedet doma, k urazu muze prijit stejne tak na vesnickej tancovacce jako na velkym koncerte a abych rekla pravdu tak ty punkeri a metalisti se chovaj slusnejc nez par nalitejch pubertaku na vsi…
Opravdu nechápu a nechápu, že na tom těhotná ani nevidí nic špatnýho. Stačí jen trochu číst, co ten hluk tam? Nadměrný hluk plodu škodí, plod je probůh ve vodě, tudíž slyší hluk ještě silněji. Absolutně nechápu, že si tohle těhotná nemůže s ohledem na dítě odpustit.
O nějakém možném nárazu do břicha a tak není třeba psát.