Nezvaná návštěva dítěte u nás

245
13.10.21 16:27

Nezvaná návštěva dítěte u nás

Ahoj,

už nevím jak to řešit, třeba někdo poradí..

Bydlíme v bytovce, v posledním patře. Ob jedno patro od nás bydlí rodina, mají 6 leté dítě, nastoupil do 1. třídy a cca 1 roční mimčo.
My máme 4 letá dvojčata. S rodinou se nijak neznáme, jen standartně pozdravíme venku.

Jde o to, že jejich 6 leté dítě je skoro každý den odpoledne do večera sám venku před bytovkou. Tak prostě chodí za námi. Chytne se nás po cestě ze školky, mě ani nepozdraví, úplně mě ignoruje. No a jde s námi, že kluky doprovodí jen nahoru, tak dobrý.. Jenže než si sundám bundu a rozloučí se, tak už má sundané boty a je u nás doma. Ani se nezeptá a je mu jedno, že se s nim kluci loučí a že jsem mu předtím řekla, že dnes nemůžeme, musíme jít pryč. Většinou nemáme v plánu být doma nebo máme povinnosti, já mám kolikrát ještě odpolední telekonference, chlap mívá noční, ranní prakticky nemá, takže odpoledne jde kolikrát spát atd… Tak řeknu našim dětem, at se rozloučí, že musíme jít pryč. Ti to udělají, ale dítě prostě nejde :-)
Snaží se to zdržet stylem : Tak mi ukažte co máte ještě za hračky.. nebo já tu na Vás u Vás doma počkám..
Tohle je každý den.. Dnes tu klepal na dveře 2 minuty potom, co jsme přišli ze školky. Já jsem nemocná, nebere to jako odpověd, že prý počká na chodbě před bytem. Jeho máma asi neví, že tu je, jednou ho hledala venku a našla ho tady.. Navíc tu dělají opravdu bordel, dupou, skáčou, krotím jeho slovník (je u nich normální volat na psa Blbečku a podobně ).
Když jsem dřív tedy s nimi šla na chvíli ven se všemi, tak se ho pak taky nemůžeme zbavit do večera. A my máme prostě svůj režim do 8 večer, kdy jsou už v posteli po večeři… to on ještě ani nejde domů.

Jak byste se ho nějak něžně zbavili?
Chápu, že se nudí a nechci ho úplně nějak ranit, je to malé dítě.. Ale na druhou stranu, jsem tu většinu času na děti sama a dost pracuji, nemám tolik času hlídat ještě cizí dítě každý den v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2690
13.10.21 16:29

Řekni to jeho matce úplně normálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
13.10.21 16:32

@Misasisi zapomněla jsem napsat, že to už jsem dělala já i chlap a nic se nezměnilo.

Neotevirat nejde, protože se nás právě chytne většinou před bytovkou, že nás vidí jít ze skolky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
13.10.21 16:35

Ježíš, je to dítě.. Čapnu ho za ruku a odvedu domů. Hezky to vysvětlím a rozloučím se. Zaklepu na dveře a předám ho mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33597

@Martinka654 Budeš to muset říct jeho mámě, jemu je 6, on ještě nechápe, že vlastně otravuje. Jiné děti tam nikde nejsou? Nemá si s kým hrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690

@Martinka654 aha tak to je blbý no…hold mu to pořádně ještě jednou vysvětlit že proste nemůže k vám chodit stále..chápu tě no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
13.10.21 16:38

To si fakt neporadis s malym deckem? Jako tak ho domu nevpust, vezmi ho za ruku a odved domu, ze to opravdu dnes nejde. Kluka je mi lito, rodice na nej kaslou ocividne..e. pokud to fakt neni na socialku, tak se s nim holt nemazej, proste dnes ne a ahoj, nez se nadejes je v byte, to se mu povede jak, prosimte? Tak ho nevpust nebo rekni, myslim to vazne, nezouvej se a vyprovod ho..ze vas doprovazi, to bych ho nechala, ale domu proste ne, kdyz to nejde, tak to nejde. :nevim:

Příspěvek upraven 13.10.21 v 16:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
13.10.21 16:39

Ahoj tak to chapu ze je to otrevne. Jeho rodice nejsou doma odpoledne? Je sam? Nemzes zazvonit na jeho mamku ze jsi nemocna a navstevy si neprejes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22036
13.10.21 16:42
@Martinka654 píše:
Ahoj,

už nevím jak to řešit, třeba někdo poradí..

Bydlíme v bytovce, v posledním patře. Ob jedno patro od nás bydlí rodina, mají 6 leté dítě, nastoupil do 1. třídy a cca 1 roční mimčo.
My máme 4 letá dvojčata. S rodinou se nijak neznáme, jen standartně pozdravíme venku.

Jde o to, že jejich 6 leté dítě je skoro každý den odpoledne do večera sám venku před bytovkou. Tak prostě chodí za námi. Chytne se nás po cestě ze školky, mě ani nepozdraví, úplně mě ignoruje. No a jde s námi, že kluky doprovodí jen nahoru, tak dobrý.. Jenže než si sundám bundu a rozloučí se, tak už má sundané boty a je u nás doma. Ani se nezeptá a je mu jedno, že se s nim kluci loučí a že jsem mu předtím řekla, že dnes nemůžeme, musíme jít pryč. Většinou nemáme v plánu být doma nebo máme povinnosti, já mám kolikrát ještě odpolední telekonference, chlap mívá noční, ranní prakticky nemá, takže odpoledne jde kolikrát spát atd… Tak řeknu našim dětem, at se rozloučí, že musíme jít pryč. Ti to udělají, ale dítě prostě nejde :-)
Snaží se to zdržet stylem : Tak mi ukažte co máte ještě za hračky.. nebo já tu na Vás u Vás doma počkám..
Tohle je každý den.. Dnes tu klepal na dveře 2 minuty potom, co jsme přišli ze školky. Já jsem nemocná, nebere to jako odpověd, že prý počká na chodbě před bytem. Jeho máma asi neví, že tu je, jednou ho hledala venku a našla ho tady.. Navíc tu dělají opravdu bordel, dupou, skáčou, krotím jeho slovník (je u nich normální volat na psa Blbečku a podobně ).
Když jsem dřív tedy s nimi šla na chvíli ven se všemi, tak se ho pak taky nemůžeme zbavit do večera. A my máme prostě svůj režim do 8 večer, kdy jsou už v posteli po večeři… to on ještě ani nejde domů.

Jak byste se ho nějak něžně zbavili?
Chápu, že se nudí a nechci ho úplně nějak ranit, je to malé dítě.. Ale na druhou stranu, jsem tu většinu času na děti sama a dost pracuji, nemám tolik času hlídat ještě cizí dítě každý den v týdnu.

Nezlob se, ale to snad nemyslíš vážně - jako že si neporadíš se šestiletým dítětem? 8o

To běžně umožňuješ vstup do svého bytu osobám, které na tom s dostatečnou naléhavostí trvají? :think:

V čem je problém jej do bytu nepustit nebo - pokud tam vběhne - ho uchopit za ruku, z bytu vyvést, zavřít za ním dveře a už je neotevřít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
13.10.21 16:42

Mě to přijde strašně komické teda :mrgreen: vůbec si to nedokážu představit, musí to být strašně otravné. Ale jak píšeš je to dítě. A jak už tady někdo uvedl - vzít za ruku, odvést domů, vysvětlit situace a rozloučit se. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
13.10.21 16:43

Nudi se to jo, a mozna u se treba u vas citi dobre, v klidu, treba to doma nema a citi se lip u vas… tezko rict. Kazdopadne to asi jinak nez s jeho matkou nevyresis.
Edit: popr. s otcem, jestli ho ma a je relativne ok

Příspěvek upraven 13.10.21 v 16:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
13.10.21 16:43

@Martinka654 jejej, neumíš vyprovodit šestileté dítě?
Jinak nepouštět dovnitř, pokud si děti chtějí hrát, tak venku.
Jednoduché. A pokud nepřestane, tak mu říct, že tedy dojdeš pro jeho maminku, ať si ho odvede (možná se lekne a odejde sám, páč by od mámy dostal sekec, že se cpe kam nemá), případně pro tu mámu fakt dojít.

Normálně ti cizí člověk lozí do bytu, je jedno, že je to prcek :jazyk: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
13.10.21 16:48

@Elzaaa doma jsou, jenže to většinou probíhá tak, ze na ně zazvonim, že k nám chce jejich syn, ale že to dnes nejde. Ona jen vyjevene kouká a řekne mu, že má být venku a ne někam chodit.
Tak jdu domu a za chvíli je u nás za dveřmi zas :nevim:

Budeme to asi muset řešit víc s dítětem, nějak razneji, ale chtěla jsem se tomu vyhnout, protože mě dost ignoruje, tak to nikam moc nevedlo. Hlavně nemá moc rozumu ještě.

Mimco má s chlapem 50 +, takže asi chtějí doma klid, netuším, takže jejich řešení situace je taky dost vlažný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
13.10.21 16:49

Normálně: ahoj, my dneska nemůžeme, tak si bez hrát ven…zavřu dveře a je to… :nevim: to se ještě stane víckrát, až budou děti chodit sami ke kamarádům a oni k vám, bude to častěji…ale prostě tvůj byt, tvoje pravidla…když je u nás nějaký děcko a mě už to vadí, normálně ho vyšlu dom…odmítam vařit večeři pro celou ulici :lol: pokud to teda není předem domluvené hlídání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
13.10.21 16:49

@BohunkaP nechci být na něj zla no :D
Ono i těm nejvíc ignorujicim matkám, když se dotknete dítěte nebo ho urazite, tak jsou najednou matky roku..
Trochu chápu, že to jinak nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect