Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokaždé bych ho vzala a odvedla domu, možná že potom co ho rodičům několikrát hodíš na krk mu zakazou někoho otravovat
bez těch rodičů to nevyresis, leda pokud ho fakt nepopadnes a násilím za ním nezabouchnes dveře no.
@Martinka654 a u Vás ho pak necháš? Zjistil že mu to prochází. Za chvíli tam bude i na jídlo ![]()
@Martinka654 Budeš prostě muset být důraznější, do bytu ho vůbec nevpustit. V šesti letech už by měl umět respektovat, když mu dospělý řekne ne. Pokud není domluva s rodiči, tak prostě důsledně vyprovázet. Pokud zvoní, otevřít, důrazně říct, ať nezvoní, že dnes nemůžete a zavřít. Pokud to nepomůže, tak pak už důrznější domluva s rodiči. Ani dítě nemůže obtěžovat své okolí v této míře.
Příspěvek upraven 13.10.21 v 16:52
@Tarinka to dělám, ale on mě prostě ignoruje úplně a vyvádět násilím tazenim ven moc cizi dítě nechci ![]()
Ale rozumím tomu, budu muset
@Martinka654 píše:
@BohunkaP nechci být na něj zla no
Ono i těm nejvíc ignorujicim matkám, když se dotknete dítěte nebo ho urazite, tak jsou najednou matky roku..
Trochu chápu, že to jinak nepůjde.
A za 3-4 roky si k vám rovnou zajde do lednice pro jídlo a ještě Ti vynadá, že nemáš uvařeno…? ![]()
O tom, koho pouštíš do svého bytu, snad rozhoduješ pouze Ty, ne cizi šestiletý kluk.
Bud ho budeš doma trpět nebo ho vyhodíš.. nejde nic mezi tím evidentně na něj prdí chce kontakt a vyhodnotilo tě jako slabou… neposlala jsi ho hned do… je to smutný
Ale pokud se nechceš starat o další dítě tak to musíš utnout.. čím déle to bude trvat tím více může být to dítě na vás fixovaný,.
Tak to je hodne smutny. Chudak dite, byt vypakovany do vecera pred bytovkou, matka nezajem. Co to je za zenskou??
Ty k nemu žádné povinnosti nemas, omezila bych to na tak casto, jak by mi to vyhovovalo. Nemas pocit, ze mu doma ublizuji?
@Martinka654 Se neumíš zbavit dítěte? Případně promluvit s jeho rodiči?
Jak píše @BohunkaP prostě nepustit do bytu, případně ho prostě vypakovat. Nazdar, dnesk anejsme zvědaví na návštěvu.
@K. Rocánková to si nemyslím, ale je mi ho taky líto. Jen už mi to nějak prerostlo přes hlavu.
Jsou trošku sociálně slabší, to ano, ale týrany nepůsobí
Když bude venku, volala bych policii, že je venku samo malé dítě.
Chudák dítě. Matka si udělala mimino se skoroduchodcem a chtějí mít klid. Budeš muset být tvrdá a prostě ho vypakovat domu. Nemáme čas, zavřít a nazdar. Panebože vždyť je mu 6,to ho nedokážeš usměrnit?
Promin teda, ale mne prijde jako vystizne slovo na tvou adresu: neschopna. Diteti proste dostatecne jasne reknu, ze u nas bohuzel kazdy den byt nemuze. Do bytu nevpustim, kdyz tam bude stat, proste bohuzel zaklapnu ored nosem. Vsak on nebude do vecera sedet na vasi rohozce. Takhle mu to dicvakne a priste se dozadovat nebude. To, ze jde mozna o zanedbavane dite, je vec druha.
@Svistice běžného dítěte se zbavit umím, ale ne dítěte, které prostě má dospělé na háku. Včetně svoji mámy. Slova ignoruje, úplně. Mě nezdravi, jde rovnou s námi. Něco řeknu i se zvýšeným hlasem a neslyší..
Vytáhnout za ruku je mi strašně nepříjemné u cizího dítěte, ale vím, že mi nic jiného už nezbývá.
@K. Rocánková píše:
Tak to je hodne smutny. Chudak dite, byt vypakovany do vecera pred bytovkou, matka nezajem. Co to je za zenskou??
Ty k nemu žádné povinnosti nemas, omezila bych to na tak casto, jak by mi to vyhovovalo. Nemas pocit, ze mu doma ublizuji?
Taky máme na hřišti takový případ. Prostě mají další dvě děti, minino a nejstarší je pořád venku. Drzé a sprosté dítě, co ubližuje. Proč asi. Aby mělo aspoň nějakou pozornost. Ale domů k nám ho nezvu. Kdyby se zeptal, řekla bych prostě ne.