Nezvladatelná 3 letá

375
9.3.15 07:09

Nezvladatelná 3 letá

Rypny předem prosím, šetřete si klávesnici.

Máme skoro 3 letou holčinu, je na svůj věk velmi chytrá, komunikativní, nestydí se, šikovná atd…,ale neposlouchá, vůbec se nedá zvládnout. Ječí, rozkazuje nám, vyplazuje jazyk, kopne do nás, venku utíká, no hrůza…Už jsme z toho bezradní, nejde to po dobrém ani po zlém. Když se zabejčí, nikdo s ní nehne. Všechnu naši snahu jakkoliv s ní vycházet bojkotuje. Věnujeme se ji maximálně, každou volnou chvilku. Citově určitě také nestrádá. K psychologovi se mi zatím moc nechce. Je na tom někdo podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5577
9.3.15 07:18

Jako kdyby jsi popisovala dite me kamaradky a to jeste byla agresivni na ostatni deti.Byla doba kdy bych ji samotnou se svyma detma nenechala si treba hrat v pokojiku, ale pak zacala chodit od tri let do skolky a tak po pul roce jsem videla jak se postupne uklidnuje, dnes jsou ji ctyri a je hodna, mila, pujci bez problemu hracky, tak nevim jestli tomu napomohla skolka a tim padem jina autorita nebo „dospela“ale jak rikam kolem tech tri a pul az ctvrteho roku se hodne zmenila k lepsimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
9.3.15 07:21

Ještě dodám, že naše malá miluje děti, navazuje s nimi na ulici kontakt, objímá je a všem říká, jak je miluje…,ale pak jim bere hračky atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.15 07:28

Takhle se choval synovec, polidštila ho až školka…ale tam byl evidentně problém v tom, že rodiče se neshodli ve výchově, oba na můj vkus strašně benevolentní a navzájem si „podkopávají“ výchovu. Př. mladý plival na oslavě limonádu po koberci…několikrát napomenut - matka pak, že půjde na chvíli do koupelny, až se uklidní může zpět - otci to připadalo „hrozné“ tudíž se začali hádat spolu a kluk se jen smál. Nevím samo, jak je tohle u vás. Co třeba znamená „po zlém“?Nám se osvědčuje na 3 letého fakt důslednost obou rodičů v „trestu“ a hodně se domlouvat dopředu - co bude a jak to bude…Ale taky je to teď pěkný sigr, ne že ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
9.3.15 07:32

Po zlém?.. jako, že dostane výchovný políček přes ručku, má zakázané pohádky, nebo nejdeme tam, kam jsem jí slíbila,..ale jí je to absolutně jedno :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.15 07:42

Takhle se choval náš syn, posledního půl roku. Odmlouval, neposlechl nikdy, utíkal nám, mladší ségře pořád škodil.. Hrozné.. opravdu to byl pro mě strašný nápor na nervy. Někdy jsem měla pocit, že budu snad celý den jenom křičet. :( Nechci to zakřiknout, ale konečně snad máme to nejhorší za sebou.. Jako mávnutím kouzelného proutku se to začalo lepšit ve všech směrech. Takže za mě - vydržet a nezbláznit se!

Důslednost na prvním místě!

Ty rozpory ve výchově a v trestech máme taky, a před dítětem to opravdu není dobré. :? Pak má dojem, že si může dělat co chce, a ten druhý ho vždy podpoří.

Anonym W.

• Citovat
  • Upravit
1202
9.3.15 07:59

Dcera měla také podobné období, nyní v pěti letech, ji něco z toho „zůstalo“, pokřikuje na mě, vyplázne jazyk, řekne mi, že jsem pitomá…že poslouchat nebude. Vysvětlování nezabírá, plácnutí jsem vzdala dávno, docela platí to, že ji řeknu, že mi to je fakt líto a nemluvím s ní a jsem smutná..to se přijde omluvit. Nebo ji seberu obllíbenou hračku a neuvidí ji…do oběda, pokud bude hodná, po obědě ji dostane..když není prodloužím to o dvě hodiny..kdybych ji hračku sebrala na týden, tak to fungovat nebude.Jo a myslím, že je o také tím, že se doma se mnou už nudí. Jinde - ve školkách( chodila do státní a chvíli do soukromé s mladším bráchou) je hodná a chválená. TAk jsem ráda, že je nakonec asi dobře vychovaná, jen si nějak vymezuje svůj prostor doma a potřebuje stanovit pevné hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
9.3.15 08:05

Já teda nechci znít moc drsně, ale s tříletým se prostě nedomlouvám. Jistě, když řeknu, že např. za chvíli půjdem domů a on slušně a hezky řekne, že ještě chvilku, tak OK, počkám. Ale za chvíli odcházíme. A když nechce, tak jeho problém, zvednu ho a odnesu - i za cenu řevu. To je výhoda malých dětí - dají se zvednout a odnést ;)

A taky se rozhodně tříleťákům každou volnou chvilku nevěnuju - spíš naopak, věnuju se jen když není jiná cesta.

VY jste rodiče, vy rozhodujete. Změna je jen na vás - v první řadě důslednost a taky jednota ve vých. postupech.

Taky upozorňuju, že pokud se tak začnete chovat, dá se očekávát přechodné zhoršení stavu. Prostě to, co jí doteď fungovalo najednou nefunguje a to bude nejspíš tóčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
9.3.15 08:06

3,5 lettá to momentálně taky hezky zkouší, ve školce se spíše naučila od jednoho „sígra“ to co by fakt nemusela. Já jsem poměrně přísná když na to přijde, pokud nepomáhá po dobrém, musí odejít z pokoje, pokud je echt drzá jedna jí přilítne po zadku a hotovo. Ono všechno má své meze a já od 3,5letté po sobě opravdu nenechám křičet, natož se kopat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
9.3.15 08:06
@Novire píše:
Já teda nechci znít moc drsně, ale s tříletým se prostě nedomlouvám. Jistě, když řeknu, že např. za chvíli půjdem domů a on slušně a hezky řekne, že ještě chvilku, tak OK, počkám. Ale za chvíli odcházíme. A když nechce, tak jeho problém, zvednu ho a odnesu - i za cenu řevu. To je výhoda malých dětí - dají se zvednout a odnést ;)

A taky se rozhodně tříleťákům každou volnou chvilku nevěnuju - spíš naopak, věnuju se jen když není jiná cesta.

VY jste rodiče, vy rozhodujete. Změna je jen na vás - v první řadě důslednost a taky jednota ve vých. postupech.

Taky upozorňuju, že pokud se tak začnete chovat, dá se očekávát přechodné zhoršení stavu. Prostě to, co jí doteď fungovalo najednou nefunguje a to bude nejspíš tóčo.

souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.15 08:08

Diskuze pro me, někdo na pokec?

• Citovat
  • Upravit
5730
9.3.15 09:05

Za sebe bych řekla, že je to normální období, které zase odezní. Jen u některých dětí je vyhrocenější a trvá déle - záleží to podle mě spíš na povaze dítěte. Vidím to na svých 2 dětech - se starší to taky pěkně cloumalo, zato mladší byla v porovnání se sestřičkou zlatíčko. A teď je to naopak. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
9.3.15 09:05

Ahoj taky mam doma jednu takovou, uz nejakou dobu ( asi mesic) se v tom placam a jsem uz pekne unavena, ale vim ze se neda delat nic, jen vydrzet v duslednosti a „prezit“. ja jsem taky pomerne prisna a jsem presvedcena ze s takto temperamentnimi detmi to ani jinak nejde. Mala je momentalne ve fazi " budu fnukat cely den kvuli vsemu a uvidim jak rychle se mama zblazni". Ne teda cely den chodi do skolky a ja na pul uvazku pracuju, ale priznam se ze i tak mam dost:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
9.3.15 09:25

Holky a co dělat když dítko-hlčička 3,5 použije sprosté slovo :think: např posledně řekla děděčkovi ty hajzlíku, pak už i ehm nezdrobněle :nevim:
dostala vynadáno musela se omluvit, ale pár dní na to znovu :,(
nebo je vzteklá a řve nech mě bejt nešahej na mě :roll:
jen doufám že ve školce tohle nedělá
doma se snažíme mluvit slušně, ale je to všude kolem nás občas vidí nějaký film v televizi dělá že si hraje ale asi to sleduje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
9.3.15 09:29

@hedabedna Já bych to až tak neřešila - prostě bych jí důrazně řekla, že takhle teda nemluvíme a tahle slova jsou škaredá. A pak bych dělala, že jí neslyším. Ono jí to brzo přestane bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí