Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ještě efektivnější než psychlog bývá videotréning interakcí - oni to tak jako tak nejčastěji nabízí psychologovéa nebo někdo kdo pracuje s rodinami.
http://www.spin-vti.cz/…-vti-trenera
Je to velmi užitečné na to, aby člověk pochopil kde nastává ten zádrhel, aby synek skutečně vnímal co je potřeba a aby se sám cítil v pohodě.
@Ou píše:
Ještě efektivnější než psychlog bývá videotréning interakcí - oni to tak jako tak nejčastěji nabízí psychologovéa nebo někdo kdo pracuje s rodinami. Je to velmi užitečné na to, aby člověk pochopil kde nastává ten zádrhel, aby synek skutečně vnímal co je potřeba a aby se sám cítil v pohodě.
Dekuji urcite podivam. Jste zlata
Skoro mi to přijde, že má problém se sebevědomým a sebeovládáním. Určitě hodně dělá skutečnost, že jsi na ně sama. Ale taky mě zaskočilo, že jste někde byli a tam řekli, že je na úrovni 4-5 let? To chodí i do nějaké zvláštní školy, ne? To už snad hraničí i s nějakou mentální poruchou, ne o 4 roky jinde.
@Anonymní píše:
Dobry den zeny. Jdu si k vam pro radu, uz jsem zoufalamam 8leteho kluk a 3 letou dceru. Zijeme samy. Otec se vzdal deti a zajem nejevi. Jsem na ne sama. Problem spociva v tom, ze syna uz nezvladam, nevim kde nastala chyba. Mame prisny rezim a rad. Syn neustale mladsi provokuje, ukazuje ji veci co jsou zakazany(mlaceni, bojovani, narazeni vecma do noh atd.), neustale se s ni predhani, vyplazuje jazyk a kdovi co vsechno. Kdyz si hraje s kamaradem, tak mu nadava do bllbcu, povysuje se a pri hrach neumi prohravat, breci, brmle si pod vousy. No holky uz nevim, co s tim. Domluva nepomaha, zakazy take ne. Mate s tim nektera zkusenost, jak s timto zatocit psycholog? V PPP je na urovni 4-5let
Kluk asi není v pořádku když je v 8letech na úrovni 4-5let. Zřejmě potřebuje odborný přístup, u psychologa už měl být nejspis dávno.
@Tarjei píše:
Jako v ppp rekli, ze ja 4-5 letech vyvojove?
Ano vyvojove
@Trojlístek píše:
Skoro mi to přijde, že má problém se sebevědomým a sebeovládáním. Určitě hodně dělá skutečnost, že jsi na ně sama. Ale taky mě zaskočilo, že jste někde byli a tam řekli, že je na úrovni 4-5 let? To chodí i do nějaké zvláštní školy, ne? To už snad hraničí i s nějakou mentální poruchou, ne o 4 roky jinde.
Ano je na urovni 4-5let vyvojove. Chodi do 2.tridy a znamky ma na vybornou, jen pokulhava cteni. Resim ty problemy s chovanim. Jeste pred karantenou to nebyl takovy extrem, ale ted jsem na nervovym zhroucenim.
@Alušáček píše:
Kluk asi není v pořádku když je v 8letech na úrovni 4-5let. Zřejmě potřebuje odborný přístup, u psychologa už měl být nejspis dávno.
V PPP jsme dostali nejake ukoly, ale ve skole prospiva na vybornou. Skola je v pohode ale to chovani je katastrofa.
@Anonymní píše:
Ano je na urovni 4-5let vyvojove. Chodi do 2.tridy a znamky ma na vybornou, jen pokulhava cteni. Resim ty problemy s chovanim. Jeste pred karantenou to nebyl takovy extrem, ale ted jsem na nervovym zhroucenim.
Kterou části vývoje je na 4 až 5 let? Inteligence, paměť, pozornost, motorika… to asi nebude, to by neměl dobré známky na normální ZŠ. Moc mě nenapadá, co může být tak moc opožděno a přitom by dítě ve škole dobře prospivalo… Možná sebeovládání, emoce?
@Platanka píše:
Kterou části vývoje je na 4 až 5 let? Inteligence, paměť, pozornost, motorika… to asi nebude, to by neměl dobré známky na normální ZŠ. Moc mě nenapadá, co může být tak moc opožděno a přitom by dítě ve škole dobře prospivalo… Možná sebeovládání, emoce?
Uroven reci trochu i ta pozornost
Z karantény hrabe všem. Jinak tedy předpokládám, že měl odklad? Nebo jak? Dcera má taky 8 a je ve 3.třídě. Ale to je asi jedno, když mu to ve škole jde. Tam je emocionální problém. Paradoxně ten striktní řád může být problém. Myslím, že by i pomohl psycholog jak tobě, tak jemu. Taky se v červnu chystáme s mladší. Ta je extrémně vzteklá a vzdorná, tak aby nám poradili jak se k ní chovat, protože taky už si nevíme rady, ona se teď těžko nějak změní, ale už taky moc nevíme co s ní.
@Anonymní píše:
Dobry den zeny. Jdu si k vam pro radu, uz jsem zoufalamam 8leteho kluk a 3 letou dceru. Zijeme samy. Otec se vzdal deti a zajem nejevi. Jsem na ne sama. Problem spociva v tom, ze syna uz nezvladam, nevim kde nastala chyba. Mame prisny rezim a rad. Syn neustale mladsi provokuje, ukazuje ji veci co jsou zakazany(mlaceni, bojovani, narazeni vecma do noh atd.), neustale se s ni predhani, vyplazuje jazyk a kdovi co vsechno. Kdyz si hraje s kamaradem, tak mu nadava do bllbcu, povysuje se a pri hrach neumi prohravat, breci, brmle si pod vousy. No holky uz nevim, co s tim. Domluva nepomaha, zakazy take ne. Mate s tim nektera zkusenost, jak s timto zatocit psycholog? V PPP je na urovni 4-5let
Jako by si popisovala meho syna
ale ja doufam, ze z toho normalne vyroste
@Anonymní píše:
Uroven reci trochu i ta pozornost
myslím, že to musíš řešit s psychologem nebo prostě odbornou pomoc, na emiminu se to asi nevyřeší
Dobry den zeny. Jdu si k vam pro radu, uz jsem zoufala
mam 8leteho kluk a 3 letou dceru. Zijeme samy. Otec se vzdal deti a zajem nejevi. Jsem na ne sama. Problem spociva v tom, ze syna uz nezvladam, nevim kde nastala chyba. Mame prisny rezim a rad. Syn neustale mladsi provokuje, ukazuje ji veci co jsou zakazany(mlaceni, bojovani, narazeni vecma do noh atd.), neustale se s ni predhani, vyplazuje jazyk a kdovi co vsechno. Kdyz si hraje s kamaradem, tak mu nadava do bllbcu, povysuje se a pri hrach neumi prohravat, breci, brmle si pod vousy. No holky uz nevim, co s tim. Domluva nepomaha, zakazy take ne. Mate s tim nektera zkusenost, jak s timto zatocit psycholog? V PPP je na urovni 4-5let