Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My byli na výletě a syn mi natrhal kytku na louce
i kdyz on asi ani nevedel, ze je nejaky den matek, dela to skoro pokazde kdyz sme venku ![]()
@Kriss Tina tak to je miláček
Važ si toho, náš kluk to dělával taky, ale v pubertě už ne
Jo, tak to můj přítel při obědě svou matku seřval za to, že mu naložila jídlo na čistý talíř a a ten špinavý od polívky dala do dřezu (on je zvyklý si dávat druhý jídlo do stejného talíře, tchyně to nerada vidí a většinou mu ten špinavý vezme). Řval na ní, že si může žrát z čeho chce a nenechá si nařizovat, z čeho má žrát. No, sedmiletá dcera se rozbrečela. On práskl dveřma a je na matku uraženej
Tak jsem mu to vyčetla, tak mě poslal taky do háje. Řekla jsem mu, že je den matek, že by měl přijít s kytkou a ne řvát na ní. Tak jen prohlásil, že to má tedy ke dni matek. Takže máme od neděle tichou domácnost, protože tohle mu jen tak neodpustím
Ještě teď se klepu vzteky. Je to hulvát, hulvát, hulvát.
Jinak já svojí mamince i tchyni koupila orchidej, krásnou, obě měly velkou radost. Já od přítele ani dětí nic nedostala. Dcera si to ještě neuvědomila a syn je malinký.
@Anonymní píše:
Jo, tak to můj přítel při obědě svou matku seřval za to, že mu naložila jídlo na čistý talíř a a ten špinavý od polívky dala do dřezu (on je zvyklý si dávat druhý jídlo do stejného talíře, tchyně to nerada vidí a většinou mu ten špinavý vezme). Řval na ní, že si může žrát z čeho chce a nenechá si nařizovat, z čeho má žrát. No, sedmiletá dcera se rozbrečela. On práskl dveřma a je na matku uraženej![]()
Tak jsem mu to vyčetla, tak mě poslal taky do háje. Řekla jsem mu, že je den matek, že by měl přijít s kytkou a ne řvát na ní. Tak jen prohlásil, že to má tedy ke dni matek. Takže máme od neděle tichou domácnost, protože tohle mu jen tak neodpustím
Ještě teď se klepu vzteky. Je to hulvát, hulvát, hulvát.Jinak já svojí mamince i tchyni koupila orchidej, krásnou, obě měly velkou radost. Já od přítele ani dětí nic nedostala. Dcera si to ještě neuvědomila a syn je malinký.
No ty mas milackaaaaa, jedna by mohla zavidet.To je tak na cachnuti, aby rypak do toho talire zaboril, debil.
Mne holky nachystaly snidani velkou, tatinek pomahal, pak vse uklidili a nechali me vseci odpocivat, odpo jeste jako darecek vyrobeny svicen a udelali jsme si piknik u vody, misto vareni jsme snedli kfc na dece
.Kytku zadnou, ale pubertacka po mne frnkala oschly pamelisky, asi projev lasky.
Dostala jsem „od dcery“ (rozuměj, partner jí vrazil do ručičky) kytičku. Ještě než jí předala, zvládla jí trochu oškubat. Ale radost veliká ![]()
@Anonymní píše:
Jo, tak to můj přítel při obědě svou matku seřval za to, že mu naložila jídlo na čistý talíř a a ten špinavý od polívky dala do dřezu (on je zvyklý si dávat druhý jídlo do stejného talíře, tchyně to nerada vidí a většinou mu ten špinavý vezme). Řval na ní, že si může žrát z čeho chce a nenechá si nařizovat, z čeho má žrát. No, sedmiletá dcera se rozbrečela. On práskl dveřma a je na matku uraženej![]()
Ještě teď se klepu vzteky. Je to hulvát, hulvát, hulvát.Jinak já svojí mamince i tchyni koupila orchidej, krásnou, obě měly velkou radost. Já od přítele ani dětí nic nedostala. Dcera si to ještě neuvědomila a syn je malinký.
To je fakt hajzl. Tohle udělat můj chlap, asi by mi to otevřelo oči a zvažovala bych naši další společnou budoucnost. Jestli se takhle chová k mámě, jak se bude po čase chovat k tobě?
@wildcherry já jsem vynechala mého zlatého chlapa, on mi pomáhá pořád, jak může a ještě dneska mi nosí kytičky. Ale synek tohle dělá už dnes výjimečně.. možná ho do toho taťka postrčil, nevím, ale dojalo mě to..
@pistalka1974 píše:
@wildcherryTo je fakt hajzl. Tohle udělat můj chlap, asi by mi to otevřelo oči a zvažovala bych naši další společnou budoucnost. Jestli se takhle chová k mámě, jak se bude po čase chovat k tobě?
jojo, taky zvažuju. Tchyně sice tvrdí, že ho takhle nevychovala, ale já si myslím, že jo. On byl tak vychovávanej, že ženská je hadr, chlap je někdo. On jeho otec se k ní nechoval moc dobře a on to prostě převzal. U mamky byl zvyklej, že se proti tátovi nikdy neohradila, neozvala, až pak ke stáru, když jsem přišla do rodiny já a viděla, že to jde. Já si od tchána nenechala většinou nic líbit a on to tedy ani moc nezkoušel. Po smrti tchána se začala ohrazovat, ale stejně prostě je zvyklá kolem toho chlapa skákat, podsluhovat mu, i když je na ní hnusnej, no. A ke sporům s jeho máti dochází takhle často, někdy si za to opravdu tchyně může sama, já se s ní občas taky chytnu, ale tentokrát to přehnal on ![]()
@Anonymní píše:
jojo, taky zvažuju. Tchyně sice tvrdí, že ho takhle nevychovala, ale já si myslím, že jo. On byl tak vychovávanej, že ženská je hadr, chlap je někdo. On jeho otec se k ní nechoval moc dobře a on to prostě převzal. U mamky byl zvyklej, že se proti tátovi nikdy neohradila, neozvala, až pak ke stáru, když jsem přišla do rodiny já a viděla, že to jde. Já si od tchána nenechala většinou nic líbit a on to tedy ani moc nezkoušel. Po smrti tchána se začala ohrazovat, ale stejně prostě je zvyklá kolem toho chlapa skákat, podsluhovat mu, i když je na ní hnusnej, no. A ke sporům s jeho máti dochází takhle často, někdy si za to opravdu tchyně může sama, já se s ní občas taky chytnu, ale tentokrát to přehnal on
To jo, to máš pravdu.
Ahoj, dlouho jsem tu nebyla z důvodu pracovního vytížení, tak se s křížkem po funuse ptám, jak jste prožily svátek matek, a jak na vás byly hodné děti?
Musím se pochlubit: náš adolescent, který se normálně chová, jako že je mu máma ukradená a přiblíží se, jen když něco potřebuje, nebo když má hlad, mi dal tuhle krásnou kytičku, vlastnoručně natrhanou- se slovy: " mami mám tě moc rád". Objal mě a dal mi pusu… já dojatá k slzičkám..p. s. roušky schnoucí v pozadí na topení, prosím neřešte