Agresivní 3letý

Anonymní
12.5.20 15:28

Agresivni 3lety

Ahoj, spis se asi potrebuji vykecat pred nekym nezavislym.. mam 3leteho syna ktery je doma hodny, tuli se, hezky mluvi, uzivam si to s nim.. ale problem je v kolektivu, kdyz mu nekdo vezme hracku, je na nej agresivni. V detske skupine (kde je beze me) kousnul kluka do zad, nebo zducha do deti, kdyz mu neco berou… dneska kousl dceru kamaradky, protoze mu vzala traktor, to jsem si pripadala jako nejhorsi matka. Dostal na zadek a sli jsme s placem domu (i s mym).. kamoska jen poznamenala ze ho jeji dcera asi nebude chtit vidat kdyz se chova takto. Tim mi to teda neulehcila..druha kamaradka jen rekla „on neni nevychovany, jen je nezvladatelny“.. fakt super. byl nekdo v podobne situaci? Bojim se ho dat do skolky, ted se bude otvirat krouzek, radsi tam s nim nepujdu, nemam na to nervy :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4153
12.5.20 15:37

Priznam se, ze obe moje dcery v urcitou dobu prisly s tim, ze kousaly. Po radach zde na netu jsem u obou hned zkraje kousla taky. Mela jsem s tim moralni problem, ze nemam delat co nechci aby delaly, ale vysvetlila jsem, ze jsem to udelala, aby vedely, jake je to auva a ze uz to nikdy neudelam a ony take nesmeji a ze by nemely kamarady atd. U nas to pomohlo. Ale znamy klukovi to bylo burt, kousal mamu porad i na oplatku a i vsechny ostatni. Vzdycky byly deti, co kousaly. Pamatuji si jak jsem se bala chodit sestrenici, ze kouse :mrgreen: a taky me nejaka holka pokousala ve skolce. Snad jeste snazit se byt ve strehu, vetsinou vycuchas blizici se stret a krizi a vstoupit do tahanice o hracku driv a odvest ho, nosit vice hracek apod., at mas klid aspon s kamaradkama. V MS to neovlivnis, jen do nej huc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.5.20 15:38

Rozhodně ho za to nebij. Ukazuješ mu, že násilí je ok. Chce to trpělivost. Už dobře mluví? Náš malý to dělal v jeslích kolem 2 let strašně krátce. Bylo to v době, kdy se ještě neuměl s ostatními domluvit. Teď jen dítěti,, vyrve" hračku z ruky a uteče. Kamarádčin syn to dělal docela dlouho. Je o půl roku starší, než náš, takže jsme to odnášeli. Jenže já vín, že je to jen období, které přejde. Dneska si spolu kluci úžasně dokážou vyhrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
12.5.20 15:51

Také bych ho za tohle chování netloukla. Co mi radila psycholožka, tak je dobré vystihnout moment, kdy se schyluje k útoku a vysvětlit, že se to nedělá. Popsat situaci a říci, že tohle ne. Zažila jsem třeba jednu maminku, která na agresi svého dítěte reagovala otázkou - co to děláš? To malé dítě nepochopí. Jinak k reakci kamarádek - na jednu stranu se nemůžeš divit, také bys nechtela, aby tvé dítě někdo tloukl nebo kousal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
12.5.20 16:02

On jenom neví jak má reagovat, když se mu něco nelíbí. Naopak bych s ním chodila mezi děti co nejčastěji, hlídala ho a ve vyhrocenych situacích mu pomohla/poradila jak je zvládnout. Vysvětlila, že to může vyřešit i bez agrese. Do skolky ho dej, jen bych učitelku upozornila, že má na něj trochu více dohlížet. Pokud to nebude nějak „slepice“ tak to ocení, pochopí a samozřejmě mu také pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
12.5.20 16:10

Já bych s ním naopak chodila mezi děti co nejvíc. Očividně neví, jak má kdy reagovat. Musíš mu stát za zadkem každou vteřinu a vždy, když to.bude vypadat, ze chce kousnout, bouchnout, zduchnout.. tak ho chytit a říct, jak jinak by to měl řešit. Podle toho, jak mluví, bych ho naučila věty typu „neber mi to, vrať mi to, pozor…“. Můj syn byl taky agresivní na děti venku, a to proto, ze neuměl mluvit a nevěděl tedy, jak má reagovat. Naučila jsem ho slova ne a moje, nic víc nezvládl, ale i to stačilo aby je časem. zacal na děti používat. Trvalo to, fakt asi půl roku jsem ho nemohla spustit z očí, jinak někomu ublížil, ale vyplatilo se to. Anebo z toho vyrostl, kdo ví. Každopádně pokud víš, jak se syn chová, řešením není ho izolovat, ale naopak ho seznamovat a učit správné reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.20 16:11
@BaMaK píše:
On jenom neví jak má reagovat, když se mu něco nelíbí. Naopak bych s ním chodila mezi děti co nejčastěji, hlídala ho a ve vyhrocenych situacích mu pomohla/poradila jak je zvládnout. Vysvětlila, že to může vyřešit i bez agrese. Do skolky ho dej, jen bych učitelku upozornila, že má na něj trochu více dohlížet. Pokud to nebude nějak „slepice“ tak to ocení, pochopí a samozřejmě mu také pomůže.

Přesně souhlasím.
Hodně socializovat, ale zároveň mu stát pořád za zadkem, žádné kafíčko nebo pokec se známými, prostě chvilku musíš být matka policajt a jakmile se schyluje k agresi, okamžitě zasáhnout, chytnout za ruku/oddělit od druhého dítěte, důrazně NE, takhle to neřešíme a ukázat, jak má danému dítěti říct, že mu nemůže brát hračky. Ono ho to přejde, je to období jako každé jiné, ale buď hodně důsledná i za cenu odchodu domů po 5ti minutách na hřišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
12.5.20 16:42

Něco podobného jsem prožívala s prvním dítětem :?
Bylo to strašné. Nikam jsme do kolektivu nemohli…teda už ani já tenkrát nechtěla nikam s ním chodit, protože to pro mě neznamenalo, že si sednu na zadek a budu se dívat jak si to mé dítko hraje v KLIDU s jinými dětmi.
Stálo mě to pokaždé hodně úsilí, ale pořád jsem mu byla za zadkem a trvalo to tak do 5 let.
Ve školce to byl celkem děs asi první 2,5 roku.
Byl zlý, ale né agresivní…jen prostě nezvládal některý situace.
Dnes už má kluk téměř 8 let a co se týče sociální stránky, tak je to zlato který si hraje s ostatními. Když je někdo škaredý, tak i tomu druhému vysvětlí proč se to nedělá atd.
Prostě a jistě po 8 letech mi skončila šichta, kdy jo musím mít stále na očích.
Zakladatelko neboj…ono se to prostě srovná. Není první a ani poslední. Holt to tak teďka má a časem se naučí s tím vším pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
12.5.20 17:30

Já se ale těm kamarádkám nedivím, že by se třeba nechtěli s vámi vídat :( Já jsem jedno takové přátelství musela utnout, protože kamarádky kluk mého syna úplně tyral a dělal si z něj boxovací pytel. Teď už jsou oba ve věku 5 let a je to dobré.

Jinak dcera mě jednou kousla a já jsem rekla au au to mě bolí, tu ruku jsem si obvazala, že mám bolistku. Malá z toho byla úplně nešťastná hned říkala promiň promiň a sudávala mi to, a to jsou ji dva a už to pak nikdy neudělala. Manžela předtím kousla 2× ten na ni řval, jak strelenej, placl ji po ruce a to nepomohlo až bolest maminky :)

Do školky ho dej, však on si to každý líbít nenechá, jednou kousne děcko, to mu naoplatku jednu natáhne a bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
12.5.20 18:42

Zdravim,
trochu me udivuje, ze ve skolce ani ta Vase kamaradka neresi spis to, ze kdyz ma Vas syn v ruce hracku, aby mu ji ostatni deti nebraly. Mozna ziju v jinem vesmiru, ale u nas doma, u kamaradek a nastesti i ve skolce plati, ze kdyz ma nekdo neco v ruce, tak se mu to nebere.Ve skolce jsem to videla osobne ze to takhle pani ucitelky resi. A ja nedelam mezi detmi rozdily-cizi nebo moje, proste z ruky se to nebere i kdyby se stavelo ditko na hlavu…ano, nekdy to bylo narocne, ale spis v tom, ze treba holcicka plakala ze to chce kdyz to mel zrovna nekdo jiny, ale neslo to do agrese. Triletakovi se nedivim, ze se mu to nelibi, me by se nelibilo ani ted, kdyby nekdo jen tak vytrhl neco z ruky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22536
12.5.20 19:34
@weebo píše:
Zdravim,
trochu me udivuje, ze ve skolce ani ta Vase kamaradka neresi spis to, ze kdyz ma Vas syn v ruce hracku, aby mu ji ostatni deti nebraly. Mozna ziju v jinem vesmiru, ale u nas doma, u kamaradek a nastesti i ve skolce plati, ze kdyz ma nekdo neco v ruce, tak se mu to nebere.Ve skolce jsem to videla osobne ze to takhle pani ucitelky resi. A ja nedelam mezi detmi rozdily-cizi nebo moje, proste z ruky se to nebere i kdyby se stavelo ditko na hlavu…ano, nekdy to bylo narocne, ale spis v tom, ze treba holcicka plakala ze to chce kdyz to mel zrovna nekdo jiny, ale neslo to do agrese. Triletakovi se nedivim, ze se mu to nelibi, me by se nelibilo ani ted, kdyby nekdo jen tak vytrhl neco z ruky…

Tak v prispevku zakladatelka nepise, ze mu to ty deti vytrhavaji z ruky. Vsude plati, ze kdyz to dite polozi, tak uz si to muze vzit dalsi, treba to bylo tak. Ovsem adekvatni reakce na brani z ruky je stejne veta: neber mi to, vrat mi to, ted to mam ja atd. Kousnout nebo bouchnout by stejne nemel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.20 19:41

Děkuji za reakce. dneska to bylo tak, že jsme s holkama byly v jiné místnosti, děti byly v pokojíku a my chtěly chvíli klidu a takhle to dopadlo. nebylo to ale poprvé.. teď jsem byla ráda za karanténu, že jsem podobné situace nemusela řešit. jinak já osobně asi zanedbala neustálé napomínání dítěte a říkání mu co má dělat, tohle se mi totiž příčilo. když jsme byli někdy na hřišti, tak jsem ho nechávala volně, ať si hraje a případně si konflikty vyřeší. nelíbilo se mi když se s nějakou holkou nedalo vůbec bavit, protože furt napomínala dítě: „petře, nechoď tam, nedělej to… jojo, já tě poslouchám (na mě)… petře, to nedělej!!“ nejsem zastánce volné výchovy nebo nevýchovy nebo jak se to dnes jmenuje, ale když dítě vypustím na hřiště, beru to, že je to jeho svět, ve kterém se má učit chodit. jsme ráda že je průbojný a nenechává si srát na hlavu jako v dětství já. ale holt budu muset ho napomínat no…

• Citovat
  • Upravit
22536
12.5.20 19:42
@Anonymní píše:
Ahoj, spis se asi potrebuji vykecat pred nekym nezavislym.. mam 3leteho syna ktery je doma hodny, tuli se, hezky mluvi, uzivam si to s nim.. ale problem je v kolektivu, kdyz mu nekdo vezme hracku, je na nej agresivni. V detske skupine (kde je beze me) kousnul kluka do zad, nebo zducha do deti, kdyz mu neco berou… dneska kousl dceru kamaradky, protoze mu vzala traktor, to jsem si pripadala jako nejhorsi matka. Dostal na zadek a sli jsme s placem domu (i s mym).. kamoska jen poznamenala ze ho jeji dcera asi nebude chtit vidat kdyz se chova takto. Tim mi to teda neulehcila..druha kamaradka jen rekla „on neni nevychovany, jen je nezvladatelny“.. fakt super. byl nekdo v podobne situaci? Bojim se ho dat do skolky, ted se bude otvirat krouzek, radsi tam s nim nepujdu, nemam na to nervy :oops:

Jestli je vas syn vninavy a chapavy, tak zkuste zahrat manaskove divadlo, kde mu ukazete, jak se ma v techto situacich spravne zachovat. Taky byl nedavno mladsi syn kousnut, ale zadne drama z toho nedelam. A naopak nas nastesti nikdo kvuli problemovemu chovani starsiho neodrizl ze zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.20 22:37
@Anonymní píše:
Děkuji za reakce. dneska to bylo tak, že jsme s holkama byly v jiné místnosti, děti byly v pokojíku a my chtěly chvíli klidu a takhle to dopadlo. nebylo to ale poprvé.. teď jsem byla ráda za karanténu, že jsem podobné situace nemusela řešit. jinak já osobně asi zanedbala neustálé napomínání dítěte a říkání mu co má dělat, tohle se mi totiž příčilo. když jsme byli někdy na hřišti, tak jsem ho nechávala volně, ať si hraje a případně si konflikty vyřeší. nelíbilo se mi když se s nějakou holkou nedalo vůbec bavit, protože furt napomínala dítě: „petře, nechoď tam, nedělej to… jojo, já tě poslouchám (na mě)… petře, to nedělej!!“ nejsem zastánce volné výchovy nebo nevýchovy nebo jak se to dnes jmenuje, ale když dítě vypustím na hřiště, beru to, že je to jeho svět, ve kterém se má učit chodit. jsme ráda že je průbojný a nenechává si srát na hlavu jako v dětství já. ale holt budu muset ho napomínat no…

Jenze tohle je prave ta chyba. Ty si pletes nevychovu s nulovou vychovou. Dite se nerodi se znalostmi socialnich interakci a je na nas, rodicich, abychom je to naucili. Maloktere dite muzes v tomto veku nechat svemu osudu a mit svuj klid. Vetsinou jsou pak bud agresori, nebo naopak otloukanci. Prirozene sebevedomi a rozumne reakce musi dite nakoukat, naucit se. Ja mam prvni dite salamistu, toho jsem mohla nechat svemu osudu, pokud na hristi (nebo s nim v pokoji) nebyl vylozene nejaky „fracek“, spis jsem musela dohlizet, aby mu nikdo ty veci nebral a neublizoval mu. Druhe dite mam zcela opacne a byla doba, kdy jsem ji vazne takhle musela stat za zadkem a usmernovat ji, resit s ni konflikty. Tohle „chtely jsme mit chvilku klidu“ je nejvetsi cesta do pekel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
12.5.20 23:01
@unuděná píše:
Jenze tohle je prave ta chyba. Ty si pletes nevychovu s nulovou vychovou. Dite se nerodi se znalostmi socialnich interakci a je na nas, rodicich, abychom je to naucili. Maloktere dite muzes v tomto veku nechat svemu osudu a mit svuj klid. Vetsinou jsou pak bud agresori, nebo naopak otloukanci. Prirozene sebevedomi a rozumne reakce musi dite nakoukat, naucit se. Ja mam prvni dite salamistu, toho jsem mohla nechat svemu osudu, pokud na hristi (nebo s nim v pokoji) nebyl vylozene nejaky „fracek“, spis jsem musela dohlizet, aby mu nikdo ty veci nebral a neublizoval mu. Druhe dite mam zcela opacne a byla doba, kdy jsem ji vazne takhle musela stat za zadkem a usmernovat ji, resit s ni konflikty. Tohle „chtely jsme mit chvilku klidu“ je nejvetsi cesta do pekel.

Chtela jsem napsat presne to same a koukam ze deti mame pres kopirak, u nas naprosto stejna situace :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí