Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím.
V lednu lonského roku jsem si vzala k sobě svého tehdá 11ti letého bratra jelikož v té době žil se strýcem, kde to neklapalo hlavně z přičinění strýcovi nové přítelkyně. Tehdá jsme s přítelem čekali mimčo a byli pevně rozhodnuti, že bratrovi poskytneme rodinu. Věděli jsme do čeho jdeme a věděli jsme, že to jednoduché nebude.
Zprvu bylo vše v pohodě, bratr se snažil, byl vděčný, občas problémy ve škole, zapomínání, neplnění povinností. Musím říct, že jsme to s výchovou museli brát od začátku. Nebyl zvyklý na dodržování základních hygienických pravidel jako čistit si zuby, každodenně se koupat. Neměl smysl pro povinnost a to je stále kámen jeho úrazu.
V září nastoupil do nové školy. Začal se snažit, ale postupně všechno vjelo do starých kolejí. Začal nosit špatné známky, začal nosit poznámky ve stylu častého zapomínání pomůcek, úkolů a kolikrát mi volala i bezradná učitelka, že neví co s ním, že na něj nic nezabírá.
Vím, že na něj nic nezabírá a já už vážně nevím jak dál. Zkusila jsem to po dobrém
a zkoušela jsem to i po zlém
A stále je to stejný!
Už má napomenutí, hrozí mu snížená známka z chování a i přes mé úsilý, honění do připravování učení, úkolů, učení se atp., tak propadá z několika předmětů. Vím, že hloupej není, když se doma učí a já ho zkouším, tak mi předádí, že to umí.
Dnes mi i ujely nervy a já mu dala pořádnou facku až si to i vyčítám
Chci navštívit nějakou poradnu, psychologa, nebo tak něco, ale nevím kde a jak hledat pomoc a jak začít.
Dokonce zvažuji i internátní školu.
Mám si užívat mateřství, ale já jsem furt z něj s nervama v háji.
Prosím vás o rady, jakékoliv …
Najdi si na netu pedagogicko psychologickou poradnu, která je u vás nejblíž, nejlepší je tam nejdřív zavolat a domluvit se co a jak. I on to musí mít těžké, je v pubertě, bez rodičů… držím palce.
ahoj
Mio teda předně klobouk dolu
já s bratrem jsme přišli v dětství „pouze“ o maminku, mě bylo 15 a bratrovi 13, bylo nám tedy více a i tak, když se zpětně ohlédnu, nejraději bych si nafackovala, za to co jsem všechno prováděla. Přesně co popisuješ. Myslím, že psycholog, ať už z pedagogicko-psychologické poradny, či soukromý má hodně zkušeností a rozhodně ti poradí. Neváhej, neni to nic špatného, raději než abys litovala nějakého neuváženého jednání. Přeju hodně zdaru a silné nervy
![]()
Miarei,nevím kolik tvému bráchovy je?,ale obávám se že internát není dobrá volba.Nejprve zkuste tu poradnu.
Obávám se že na internátu si bude dělat co chce začne chdoit za školu atd.Mám taky bráchu a vychovává ho taťka jenže ten po tom co ztrácí zrak je na něj krátký.I když neříkám že brácha je stejné kvítko myslím že podobní si jsou.
Mám taky jedenáctiletého syna a chová se velmi obdobně, učí se z donucení, všechno je třeba mu říkat 3× nejméně, zapomíná pomůcky do školy a vůbec tu školu má docela na háku, teď v páté třídě se taky zhoršil s prospěchem, už to nebudou samé jedničky a přesto je chválen, sice nová paní učitelka taky říkala, že neví, jak na něj, že je takový nečitelný, nechce komunikovat. Tak z toho přesně nevím, jaký je v tvém bráchovi problém, mám pocit, že takto se chovají snad všichni předpubertální hoši.
Přeju pevné nervy M
meg psala jsem, že loni 11, takže mu je ted 12
mado nečitelný a nezvládnutelný, na kterého nic neplatí je velký rozdíl. Navíc tvůj syn měl samé jedničky a můj bratr propadá, protože prostě ignoruje své povinnosti
Mio,
také bych doporučila PPP a také kineziologii, pokud máte někde blízko.
Držím všechny
, aby to bylo všechno dobré.
Mio, možná bych místo psychologické poradny apod. zkusila návštěvu u kineziologa, který se zabývá metodou SRT = nenásilná metoda, jejíž pomocí lze odblokovat negativní programy v podvědomí.Touto metodou je možno vyčistit mnoho různých fyzických i psychických poruch, které jsou způsobeny špatným prouděním energií v těle. Může vyléčit různé strachy, fobie, vztahové problémy, poruchy učení a spoustu jiných…
Více info určitě najdeš na netu ![]()
Hodně štěstí ![]()
Tak já mám zkušenosti jenom s dětmi problematickými ve škole. Určitě vám i učitelka pomůže s objednáním do pedagogicko-psychologické poradny. Tam zjistí, jestli je brácha jenom v pubertě a jeho chování je dáno jeho povahou a okolnostmi nebo třeba má nějakou poruchu učení (i když na to by se asi přišlo dříve). Také by vám tam měli dát doporučení, co dál. Na zklidnění a trénink soustředění byste pak třeba docházeli na pár sezení k dětskému psychologovi… Sice to bude stát nějaký čas, ale může to pomoci a hlavně zjistíte, kde je problém. ještě nad ním nelámejte hůl. Internátní škola by mu nejspíš nepomohla - naopak…
Mio: zajdi k jeho detske lekarce a tam si vyzadej doporuceni k psichologovi a on uz ti i poradi kam by ses mela ve tvem meste obratit. Moc drzim pesti at se vse k dobremu obrati.
Miarei -jednoznačně návštěva psychologa !! Moje kámoška má problémovou dceru /11let/,nebudu tady vypisovat,co si s ní zažívala,ale jde o to, že se pořád vyhýbala návštěvy odborníka,aby chudinka dceruška neměla trauma,pořád ji litovala..i když je to opravdu nezvladatelný „sígr“, pak to vyhrotilo až k tomu,že se dostala do diagnost. ústavu,proběhl soud a vypadá to, že tam stráví ještě pár let…takže „neodkládej to! Držím palce,ať to "podchytíte“ včas ![]()
@Anonymní píše:
Mio, možná bych místo psychologické poradny apod. zkusila návštěvu u kineziologa, který se zabývá metodou SRT = nenásilná metoda, jejíž pomocí lze odblokovat negativní programy v podvědomí.Touto metodou je možno vyčistit mnoho různých fyzických i psychických poruch, které jsou způsobeny špatným prouděním energií v těle. Může vyléčit různé strachy, fobie, vztahové problémy, poruchy učení a spoustu jiných…
Více info určitě najdeš na netu
Hodně štěstí
ahoj, čítala som teraz Tvoj príspevok, pretože jedna pani, dole v odkazu, je vraj dobrá a pomohla už luďom touto SRT metodou, ale aj přes internet. myslíš, že je to možné, a oplatí sa mi investovat tie peniaze? ďakujem za odpoveď http://karty-kartouskova.cz/…e_sluzby.htm