Nezvládnutí maturity

Anonymní
14.11.22 13:49

Nezvládnutí maturity

Zdravím,
ani nevím proč sem píšu, asi jen by mě zajímal váš názor na můj problém.

Nyní jsem ve čtvrtém ročníku SŠ, takže jaro 2023 budu absolvovat maturitu. Problém spočívá v tom, že jsem si až teď uvědomil, že jsem chtěl studovat úplně jiný obor, který se bohužel až tenhle rok otevřel v mém městě. Samozřejmě nejjednodušší by bylo odmaturovat na mé aktuální SŠ a pak případně řešit VŠ, která by měla zaměření jako má SŠ, kterou bych chtěl studovat. Problém ale je, že už dopředu vím, že z tohoto oboru v životě neodmaturuji, látka mi je proti srsti, jednoduše jí vůbec nepobírám a nemám problém jen s jedním maturitním předmětem, je jich více… Takže otázka na vás zní, co mám sakra dělat? :lol: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
14.11.22 13:53

Zbavt se představy že to nezvládneš a najít si někoho na doučování a zabrat. Dostal ses do čtrťáku, takže zas tak strašné to nebude a zádrhel bude v přístupu a ochotě začít makat, udělat během jara co to půjde a zbytek na podzim.

Je dobrý že sis uvědoml že máš problém, ještě máš dostatek času na řešení.

Ne - fakt nechceš do právku a strávit další čtyři roky na střední a bejt furt za malýho haranta. A už vůbec nechceš studium skončt jen se základní školou, opravdu je to hodně velký handicap.

Příspěvek upraven 14.11.22 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35772
14.11.22 13:53

Odmaturovat, nebo se o to aspoň pokusit. Času na učení máš dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35720
14.11.22 14:04

Makat, chodit na doučování, snažit se ať maturu uděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
14.11.22 14:05

Překousnout odpor, začít makat a dát si jasný cíl odmaturovat, pak jít na obor VŠ, který chci
pokud něco chceš, tak to dokážeš i když musíš překonat překážky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
14.11.22 14:06

Pokud to dopředu vzdáš tak seš fakt bl*ej. Není to o tom kusu papíru. Je to to 4 letech které tím spláchneš do záchodu.

Upřímně studovat znovu SŠ tě velmi pravděpodobně brzo začně nudit. Budou tam mnohem mladší lidi než ty, budou mít jiné zájmy. A další 4 roky se zakopeš na denním studiu. Takže si nebudeš moct vydělat na brigádě (leda o víkendu). A být v 25 letech bez příjmu a s „děckama“ ve třídě je fakt blbost.

Pokud si došel do 4. ročníku tak maturitu dáš. Není to nic nového, je to všechno něco co už si během těch let dělal a očividně udělal aspoň na tu 4. :nevim: Fakt na tu 4 stačí málo vědomostí. To dáš.

Jaký na to mají názor tvojí rodiče, kteří tě očividně stále živí? Chtějí tě živit další 4 roky na SŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
14.11.22 14:07

To jsi opsal z mého života?

Hecni se, já vím že nad tím chce člověk spíše zvracet, než se to učit. Ale ten ztracený čas za to nestojí. Elektronice a odborným výpočtům se vyhýbám po zbytek života, jak čert kříži.

Takže nejlehčí je prostě začíst si to absolutně znechuceně číst. Je sranda, že když ti to v té hlavě sepne (po pátém přečtení věci obvykle začínají dávat smysl) tak aha efekt dost oddelava zhnusení.

V životě na VŠ bude strašně moc různých zkoušek a budou těžší, nebojuješ s učivem, ale sám se sebou a čím dřív tento boj vyhraješ, tím lépe pro tebe. Držím palce

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
14.11.22 14:08

Mas se kousnout a odmaturovat i s tim, ze si pristich x mesicu poradne maknes.
Prekonavani prekazet te jen posili. Co bys chtel delat jineho? Tento rok proflakat a misto na VS zamirit znovu na stredni mezi patnactilete deti?
To bude doma nadseni. Mas pred sebou par mesicu, to zvladnes.

• Citovat
  • Upravit
335
14.11.22 14:16

Kousnout se a odmaturovat. Máš hafo času vše dohnat. Neco na jare a zbytek treba v zari. Fakt tě láká představa jít znovu do prváku ve skoro 20ti být s 15nactiletymi ve třídě? Další 4 roky na SŠ a ty předchozí budou k nicemu? Co rodiče? Byli by ochotni tě zas 4 roky podporovat? Mě by se to třeba nelíbilo a poslala bych tě leda tak do práce kdybych věděla žes to vzdal. A co zbytek tohoto roku? Lazo plazo? Začni místo rozjímání pořádně makat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
14.11.22 14:21

Hele, na čtyřky to dáš. Jak už bylo řečeno, byla by to škoda to zahodit, pokud jsi to dopracoval až do čtvrťáku. Chápu, že překonat ten odpor je dost složité, ale ono to pak nebude furt růžové ani na vejšce s vysněným oborem. Jít znova do prváku ve tvém případě není řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
14.11.22 14:25
@Anonymní píše:
Zdravím,
ani nevím proč sem píšu, asi jen by mě zajímal váš názor na můj problém.Nyní jsem ve čtvrtém ročníku SŠ, takže jaro 2023 budu absolvovat maturitu. Problém spočívá v tom, že jsem si až teď uvědomil, že jsem chtěl studovat úplně jiný obor, který se bohužel až tenhle rok otevřel v mém městě. Samozřejmě nejjednodušší by bylo odmaturovat na mé aktuální SŠ a pak případně řešit VŠ, která by měla zaměření jako má SŠ, kterou bych chtěl studovat. Problém ale je, že už dopředu vím, že z tohoto oboru v životě neodmaturuji, látka mi je proti srsti, jednoduše jí vůbec nepobírám a nemám problém jen s jedním maturitním předmětem, je jich více… Takže otázka na vás zní, co mám sakra dělat? :lol: :zed:

Mi to spiš než uvedomeni si neceho mi to pripomina strach z maturity. To dáš, ucitele jsou spis motivovani se vas uspešne zbavit než vas dusit :hug:

Jen pro zajimavost, o jake obory se jedna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.11.22 14:36

No, mozna ne nadarmo se maturite rika zkouska dospelosti…predpokladam, zes byl v devitce a dospely uz jsi, tak setak zkus zachovat. Zivot neobsahuje jen prijemne veci, takze se zakousni a k te mature chod. Jestli ses dostal do ctvrtaku, tak neco umet musis.
Alternativa - vykvajzni se na to, skonci na pracaku, zacni studovat dalsi 4 roky, zjisti, ze te to zase nebavi treba? Nebo ti to nepujde? No a takhle muzes jet dokola a bude z tebe co? Kdo te bude zivit? Skoncis treba se zakladnim vzdelanim? Jen proto, zes nebyl ochotny vydrzet par mesicu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.22 14:36
@Anonymní píše:
Zdravím,
ani nevím proč sem píšu, asi jen by mě zajímal váš názor na můj problém.Nyní jsem ve čtvrtém ročníku SŠ, takže jaro 2023 budu absolvovat maturitu. Problém spočívá v tom, že jsem si až teď uvědomil, že jsem chtěl studovat úplně jiný obor, který se bohužel až tenhle rok otevřel v mém městě. Samozřejmě nejjednodušší by bylo odmaturovat na mé aktuální SŠ a pak případně řešit VŠ, která by měla zaměření jako má SŠ, kterou bych chtěl studovat. Problém ale je, že už dopředu vím, že z tohoto oboru v životě neodmaturuji, látka mi je proti srsti, jednoduše jí vůbec nepobírám a nemám problém jen s jedním maturitním předmětem, je jich více… Takže otázka na vás zní, co mám sakra dělat? :lol: :zed:

Odmaturovat.
Měla jsem to stejné…Jenže mi lékaři zjistili v maturitním ročníků alergii na slunci a tedy zjištění, že to co jsem 4 roky studovala a chtěla se s tím živit, prostě nemohu…
No i tak raději jsem odmaturovala a pak řešila co teď než být bez maturity :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20885
14.11.22 15:09
@Anonymní píše:
Zdravím,

No jestli máš tolik let života navíc a bude tě kdo živit, tak proč ne. Jinak jestli si myslíš, že na VŠ nějakého oboru budou jen super záživné zkoušky, co tě budou zajímat a bavit, tak hodně zapláčeš :D tam to bude ještě mnohem horší než nějaká maturita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
14.11.22 15:31

Kromě toho, co už zaznělo, zkus taky během zbytku roku neprudit vyučující a nedávat jim najevo, že tě to děsně štve. Protože když v budeš s nimi v pohodě, tak tě na tu čtyřku projít nechají, pokud tam řekneš aspoň trochu něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin