Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat.. Vaše zkušenosti atd.. Dcera bude mít na konci prosince 3roky.. Mám ještě ročního syna.. Uvažuji, že bych zkusila dát přihlášku po novém roce do školky.. Můj pocit je, že by potřebovala být mezi dětmi.. Bydlíme na vesnici a žádné děti tu nejsou.. Davala bych jí tam jen do oběda, po o by šla domů.. Děkuji za Vaše názory
Pokud máš pocit, že by se to tvé dceři mohlo líbit, tak to zkus ![]()
My ji přece neznáme - nemůžeme posoudit, jestli už je na školku zralá nebo ne. Některé děti jsou v kolektivu spokojené už ve dvou letech, jiné mají problémy i v pěti.
Můj je od dvou let. A naučil se za tu dobu hromadu věcí… Teď už je předškolák…
Určitě od třech let bych dala dítě do školky
Jasně - zkuste to, zejména jestl budou mít volno. Vždyť tam nemusí být hned celý týden od rána do večera.
@BohunkaP no, ptsm se jí, jestli chce si hrát s jinými dětmi atd.. Tak říká, že ano.. Když ji řeknu, ze tam bude s dětmi sama a potom přijedu atd.. Tak říká, že chce jak děti tak i maminku.. Zkusila bych to zatím 2×tydne.. Kdyby se jí tam líbilo, může tam být každý den🤔
@Ou děkuji, právě si říkám, že by tam byla ze začátku třeba 2×tydne a proom by se uvidělo, kdyby se jí tam líbilo.. Zůstala by tam celý týden.. Máma mi to trochu výmlouva..ze budu mít více práce atd.. Že kdyby mohla, nechá si ji doma, dokud to půjde.. Že kdyby nemusela(za sebe, když měla děti), nechala by si je doma co nejdéle.. Ale já mám pocit, že ona to potřebuje, být mezi dětmi.. Lidmi.. Jen nevím, jestli dá záchod.. Na velkou naštěstí chodíme do nočníku, ale na velkou se nám občas stane nehoda, že to třeba nestihne 🤷♀️.. Oblékání zatím taky dělá problémy, hlavně trička, mikiny, bundy..
A mají vůbec volno? Po Novém roce znamená co? Že ji přijmou od září 2023?
Asi bych nejdřív zašla do školky a zjistila situaci
Pak to zkus a uvidíš. Dopředu to nemůže nikdo vědět.
Já bych se spíš bála, že bude víc marodit a bude to chytat i mladší dítě.
Víc práce mít budeš, také budete víc nemocní. Ale ty víš, zda vám to za to stojí. Některé dítě ostatní děti vyžaduje, jiné je spokojeně doma.
Pokud je ve školce místo, dcerka je společenská, tak bych to zkusila… Stáhnout domů ji můžeš vždycky.
Zkusila bych. Dcera šla do školky ve 3,5 letech a ten puĺrok predtim už jsem měla pocit, ze školku a vrstevníky potřebuje, taky jsem byla doma s ročním. Nějaká prave možná přibude, ale zas s jedním dítětem v kočárku je člověk mnohem mobilnejsi, zařizování, nákupy apod jsou mnohem snazší.
A to je soukromá školka? Do státní bývají zápisy cca v květnu a nástup je od září. Já mám syna v únoru a byli jsme na zápisu letos na jaře by mohl chodit až mu budou tři, případně dřív. Od září mu drží místo a platím skolkovny i když tam zatím není. Nemůžeme se zbavit plinek ![]()
@Anonymní píše:
@Ou děkuji, právě si říkám, že by tam byla ze začátku třeba 2×tydne a proom by se uvidělo, kdyby se jí tam líbilo.. Zůstala by tam celý týden.. Máma mi to trochu výmlouva..ze budu mít více práce atd.. Že kdyby mohla, nechá si ji doma, dokud to půjde.. Že kdyby nemusela(za sebe, když měla děti), nechala by si je doma co nejdéle.. Ale já mám pocit, že ona to potřebuje, být mezi dětmi.. Lidmi.. Jen nevím, jestli dá záchod.. Na velkou naštěstí chodíme do nočníku, ale na velkou se nám občas stane nehoda, že to třeba nestihne 🤷♀️.. Oblékání zatím taky dělá problémy, hlavně trička, mikiny, bundy..
pokud nezvládá velkou na záchodě a vůbec má nehody, navíc problém s oblékáním, tak bych ji ještě nedávala - přihlaš ji od září, do té doby to všechno zvládne
@JancaS84 píše:
A to je soukromá školka? Do státní bývají zápisy cca v květnu a nástup je od září. Já mám syna v únoru a byli jsme na zápisu letos na jaře by mohl chodit až mu budou tři, případně dřív. Od září mu drží místo a platím skolkovny i když tam zatím není. Nemůžeme se zbavit plinek
také jsem to tak měla, platila jsem od září, aby mohla nastoupit v dubnu příštího roku, v dubnu byla pořád na plenách, tak jsem platila dál a dala jsem ji do dětské skupiny, kde se platilo ještě víc,
ale mohly tam děti s plenami m
do dalšího září naštěstí už chodila na wc v pohodě
@stinga píše:
také jsem to tak měla, platila jsem od září, aby mohla nastoupit v dubnu příštího roku, v dubnu byla pořád na plenách, tak jsem platila dál a dala jsem ji do dětské skupiny, kde se platilo ještě víc,ale mohly tam děti s plenami m
do dalšího září naštěstí už chodila na wc v pohodě
Já mám doma ještě mladší mimino, takže naštěstí do práce nespěchám. Ale vím že by mu to mezi dětmi prospělo. Doma dělá akorát kraviny. Zatím chodíme aspoň za dětmi na školkovou zahradu a nebo na procházku 2× týdně.
@kocourGarfield v září jsem mluvila s ředitelou a ta mi řekla, ať se ozvu v prosinci /lednu.. Zda bude volno..
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Chtěla bych se zeptat.. Vaše zkušenosti atd.. Dcera bude mít na konci prosince 3roky.. Mám ještě ročního syna.. Uvažuji, že bych zkusila dát přihlášku po novém roce do školky.. Můj pocit je, že by potřebovala být mezi dětmi.. Bydlíme na vesnici a žádné děti tu nejsou.. Davala bych jí tam jen do oběda, po o by šla domů.. Děkuji za Vaše názory