Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky ten můj prcek 1,5roku to je sila..celé dny co vstane jen kňoura a věší se po mě…když ho někam vezmu..mezi děti atd.nic ho nebaví..máme jen na dovolenou a to fakt nevím jak dám..v kočárku se vzteká vsude ![]()
No a co s ním přes den tak děláš? Jako za aktivity? A vztekáš se spíš, že se plazí nebo jo mazlíš?
@diginiga píše:
Ahoj maminky ten můj prcek 1,5roku to je sila..celé dny co vstane jen kňoura a věší se po mě…když ho někam vezmu..mezi děti atd.nic ho nebaví..máme jen na dovolenou a to fakt nevím jak dám..v kočárku se vzteká vsude
Je to jen blbé období. Za pár týdnů bude po všem.
Ten můj - stejně starý - to dělá taky. Mám tu výhodu, že má o rok staršího sourozence, takže se trochu zabaví. Ale taky ne vždy. Prostě když musí, tak musí.
A ten starší to před rokem dělal taky tak.
Ale to jsem ho zase pacifikovala tím, že jsme se spolu starali o „mimi“. ![]()
Ovšem je fakt, že toto období mám v mlze a už jsem ho vytěsnila. Jedno z mých nejkrásnějších období v životě. Jak to ostatně říkají všechny matky.
![]()
@elibro píše:
No a co s ním přes den tak děláš? Jako za aktivity? A vztekáš se spíš, že se plazí nebo jo mazlíš?
Dopoledne si hrajeme.. nechce..jen nosit..pak zase dolů..pořád mě.taha za kalhoty..nebo chce chodit jen za ruku.. odpoledne ho vždy někam vezmu nebo jsme na zahradě má spoustu hraček..,ale jen kňoura a leze po me ![]()
@diginiga To přejde. Jen vydržet. U nás platí, čím víc se nervuji já, tím víc nervuje dcera. Když je nejhůř, říkám si, že když jsem přežila šestinedělí, přežiju i tohle ![]()
A to mě ten kolotoč čeká za 3 měsíce nanovo. Snad bude o chlup lepší
stále mohu doufat
@iwa83 píše:
@diginiga To přejde. Jen vydržet. U nás platí, čím víc se nervuji já, tím víc nervuje dcera. Když je nejhůř, říkám si, že když jsem přežila šestinedělí, přežiju i tohle
A to mě ten kolotoč čeká za 3 měsíce nanovo. Snad bude o chlup lepšístále mohu doufat
Já už se snažím nereagovat..jinak bych se picla ![]()
Znám. Pořád na mě visí a když si dovolím ho položit, aspoň za mnou běhá a knuci mamiii mamiii
jen to trvá teda už aspoň dva měsíce, tak doufám, že to brzy prejde
![]()
@diginiga dceri jsou teda 2 roky a 3 mesuce, ale kdyz jsem za 2 hodiny slyšela asi 50 krat „maminko, omlouvam“ slo me natahnout! K vypeneni nebylo daleko, ale nechape -alespon tenkrat nechapala vyznam toho slova. Ted uz se obcas trefi ve spravne situaci.
Separacni krize je mazec. My ji meli driv, ale byl to mazec. Jen vydrzet a ujistovat ze jsou nase zlaticka. Pripadne vecer panaka. Ja minule premyslela zda se jeste vejde do babyboxu… toho panaka si vecer nedam. Ale obcas jsem rada ze konecne spi ![]()
@iwa83 píše:ano ano já už jsem zralá na prasky
@diginiga dceri jsou teda 2 roky a 3 mesuce, ale kdyz jsem za 2 hodiny slyšela asi 50 krat „maminko, omlouvam“ slo me natahnout! K vypeneni nebylo daleko, ale nechape -alespon tenkrat nechapala vyznam toho slova. Ted uz se obcas trefi ve spravne situaci.
Separacni krize je mazec. My ji meli driv, ale byl to mazec. Jen vydrzet a ujistovat ze jsou nase zlaticka. Pripadne vecer panaka. Ja minule premyslela zda se jeste vejde do babyboxu… toho panaka si vecer nedam. Ale obcas jsem rada ze konecne spi