Velmi moudré dítě?

561
16.7.18 21:30

Veľmi múdre dieťa?

Mám 2 a 3/4 ročného syna a myslím si, že je na svoj vek mimoriadne múdry. Už pred druhými narodeninami poznal niektoré písmenká, už pozná teraz všetky, pozná číslice, vie počítať do 12, pozná 5 farieb, rozumie aj niečo nemecky, vie naspamäť nejaké básničky a pesničky, aj text z jednej knižky a hrať sa nechce so seberovnými, ale so staršími, aj desaťročnými. Ja som ho mala vo veku 41 a pol roka. Pred cudzími je ale ticho, predvádza sa len pred človekom, ktorého pozná. Dá sa nejako zistiť, či je mimoriadne múdry, alebo je to bežné a aj vaše deti sú alebo boli také? Je aj dosť veľký rebelant, ale v jeho veku je to bežné a veľký pedant, napríklad keď ukladáme lego, tak nesmieme odložiť ani len dve časti spolu, všetko predtým musí rozobrať a až potom uložiť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
561
16.7.18 21:33

ale ešte sa nevie sám obliekať, iba si vyzliecť nohavice a ponožky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
16.7.18 21:47

Me dite na tom bylo minimalne stejne, plus umelo naprosto vsechny dopravni znacky a delalo si pro zabavu testy autoskoly a muselo jich udelat alespon 6, aby udelalo alespon jednu chybu. Za nadprumerne inteligentniho jsem ho pro to a dalsi veci nikdy nepovazovala.

• Citovat
  • Upravit
Deja-vu
16.7.18 21:50

Nepřijde mi nejak nadprumerne inteligentní, ale ty kosticky, aby to nebylo na diagnozu,snad ne

• Citovat
  • Upravit
30953
16.7.18 21:55

@autorka44 no, kromě té němčiny dělá toto naše 21 měsíční dítě. Barev bezpecne pozná cca 10, básniček a písniček umí asi 50,velká tiskaci písmena pozná i ve větě, „počítá“, ale to má jako básničku, sčítat a odečítat neumí, mluví v 5ti a více slovnych vetach. Neřekla bych, že to značí o nějaké velké inteligenci, jen má prostě v jistých oblastech rychlejší vývoj, kde ho ostatní posléze doženou. Sama vidím, že má oblasti, kde jsou zase jiné děti rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
16.7.18 21:58

@autorka44 máš děti, které poznají všechny značky aut. Toto jsou jen naučené dovednosti, které oslní babičky, ale o intelektu nic neříkají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
16.7.18 21:58

@autorka44 Hele, vetsina matek si mysli, ze ma velmi chytre dite :lol:
Mam 1,5 rocniho kluka, pozna par cislic, tri barvy, plus dalsi veci a nemyslim si, ze je to rozenej genius :mrgreen:
A bacha na rozebrany kosticky, kolegyne syn to delal taky a porucha autistickeho spektra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
16.7.18 22:01

A cesky umi ? Ze by te naucil ;) Jinak… Nech ho zit. Na 3 lety dite mi to prijde tak nejak normál . Spis me zarazi, ze se trilety dite neumi svleknout a obleknout 8o To moje dcera umela a jeste ji nebyly 2 roky. A neprislo mi to nejak mimomoradne. Hele, asi takhle. Taky jsem mela takhle „prechytralyho“ syna, kdyz byl malej. Cetl, pocital, vsechno znal, všechno umel, jeste nez sel do skoly. Ted je skoro dospely. Jo, je chytrej, uceni moc neda, přesto se uci výborně, ale ze by to byl nejaky genius, to fakt ne :mrgreen: Takze, hlavne ho nezkoumej a nech ho v klidu zit a rozvijet se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
16.7.18 22:02

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
16.7.18 22:02

Mám podobně šikovného syna, s písmeny začal v 1,5r kolem dvou let chápal perfektně hodiny (digitální, ručičkové, římská čísla) od 2,5r čte a 3,5r píše tiskacím…ráda bych ho nějak rozvíjela, ale popravdě moc nevím jak :nevim: . Už teď mám hrůzu z nástupu do školy, že se tam bude hrozně nudit. Chtěla bych ho navést na nějaké neškodnejší zájmy ( vesmír, dinosauři) , zajímají ho i cizí jazyky, ale v těch mu bohužel neporadím :oops: zatím jede pořád %,'C, kg,g,ml,l…a obecně matiku.
Existuje např stránka centrum nadání, tam testují tuším od 2,5r, nebo fb nadané děti…Jinak neporadím, sama jsem to ještě nijak neřešila…tak budu taky ráda za rady a tipy, jak s šikovnými detičkami pracovat :)
PS. Jinak se samoobsluhou je taky trochu na štíru a pozadu… nejraději by se nechal oblekat a skoro i krmit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
16.7.18 22:04
@autorka44 píše:
ale ešte sa nevie sám obliekať, iba si vyzliecť nohavice a ponožky

Tak podle tohohle bych tvrdila spíš, že je jako lidí z VŠ.. Jsou většinu totálně neinteligentní. Chytří jsou jen v těch „sférách“, které se učili..

Tím se nikoho nedotýkám, pouze konstatuji fakt z okolí.. Jsou určitě i opravdu chytří Vysokoškoláci. Stejně tak, jako opravdu nadprůměrně inteligentní děti.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
16.7.18 22:04

Přečti si něco o aspergerovu syndromu. Je to jedna z forem autismu - u nadprůměrně inteligentních dětí. Možná se tomu trošku podobáte. Ale nechci tě strašit. Jen si o tom něco načti, hlavně jak se to projevuje v dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
16.7.18 22:05
@srpen89 píše:
A cesky umi ? Ze by te naucil ;)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
16.7.18 22:05

Sem ti napisou same maminky, ktere maji take sikovne deti.

Tak ja ti napisu, ze muj syn to ve dvou a pul letech neumi a ve dvou a pul to neumi ani deti mych kamaradek. Ale ja jsem podobne veci umela uz pred druhym rokem (mam napr. nahravku jak v roce a pul recituji Princeznicka na bale) a extra genius nejsem, hloupa take ne.

Zrejme bude tva dcera sikulka, ale zda je nadana nebo ne, to ukaze jen cas…

Příspěvek upraven 16.07.18 v 22:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.18 22:06

Prosím anonym, nebo smazat, tohle bych pod svým nickem nepsala.
Můj čerstvě dvouletý umí oproti tvému něco navíc, něco vůbec. Počítá, písmenka neříká, zná pár písniček a říkanek, na oblékání krom bot a kloboučku prší, na nočník taky spolehlivě neumí, s cizími ale komunikuje dobře. Atakdále. Taky si nemyslím, že mám doma génia. Umí asi tak, co jsem uměla já v jeho věku a hloupá fakt nejsem, ale inteligencí určitě jen tak někoho nešokuju. :lol:
Takhle… Hlupáka doma mít nebudeš. Hezky ho rozvíjej v tom, co ho baví. Až mu bude 5, tak se uvidí, co ti na to řeknou ve školce. Kdyby byl mimořádně inteligentní, tak jsi si jistá. To nemáš srovnání s vrstevníky? Některé děti sice ještě nemluví, ale jsou zdatné fyzicky a jsou manuálně zručné. Před par dny jsem stejně starého kluka, jako máš ty, slyšela krásně čistě zpívat. Jiný dvouleťák tuhle před mýma očima obratně „zapojoval elektriku“ a přesně věděl, co dělá, ale zas ještě vůbec nemluví…
Buď ráda, že máš šikovného synka a moc jí nepozoruj a nesrovnávej, na to je brzy. 8)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML