Nic jí nebaví

Anonymní
23.7.13 12:56

nic jí nebaví

Ahoj mamky, mám dvouletou dceru, kterou mám pocit skoro nic nebaví. Už toho mám po krk. Dnes jsme ráno vyrazily k rybníku, jen my dvě, koupat se nechtěla, cáchat nožičky vydržela asi dvě minuty (a voda nebyla studená), na klouzačku nechce, na písek nechce, pořád jen stojí a kouká po ostatních nebo do blba, nebo kňourá a neví co chce. Naše konverzace: chceš jít na deku? ne! chcceš jít plavat? ne! chceš jí na nanuka? ne. Když zkusím začít dělat blbosti, třeba jen kopat do míče, začne řvát že maminka nebude kopat do míče… a tak tam stojíme jak paka a koukáme do blba. A tak je to skoro pořád, jako by jí nic nebavilo. už mě z toho celkem hrabe. Závidím ty veselý dítka, který dovádí ve vodě nebo staví bábovky. Niki se neusměje ani když se třeba houpe na houpačce, pořád se tváří jako by někdo umřel, a to houpačky jsou jedna z mála věcí které má ráda. Na hřišti se vydrží tak deset min. houpat, s pohřebním výrazem, a pak už jen stojí a čučí do blba…
Změní se to někdy??? :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24379
23.7.13 13:00

Vymenime :mrgreen:?Co bych dala za klidnejsi a jen koukat do blba :andel: :mrgreen:.Asi ma takovou povahu, sama se zabavi? Treba cucet do knizky, lezet a divat se ma obrazky, hrat si s kostkama, malovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.7.13 13:03

Jo, změní ;) Procházíte obdobím negativismu, stejně jako u období vzdoru zní heslo přežít a nezabít :jazyk:
Syn měl období negativismu od 3let, po skoro 1,5roce neustálého vztekání se ječení to byla skoro ůleva :mrgreen: Ale už z toho začíná vyrůstat a teď naopak řešíme, že někam chce, měla jsem naplánováno spoustu aktivit a trčíme doma s neštovicemi :roll:
Nesrovnávej s ostatními dětmi a zaměř se na to, co dítě chce. Chce čučet? Ať čučí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
23.7.13 13:03

Sama jo -ale jen doma v obýváku, to někdy celkem vydrží stavět kostky nebo malovat. Jak kdy… Ale já chci taky někam ven!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
23.7.13 13:04

Je taková pořád nebo má jen teď takové období?
Možná by pomohlo, kdyby ses jí přestala věnovat, jednoduše od rána si dělala svoje věci, velký úklid, praní, převlékání postele, jen tak mimochodem ji vzala na nákup, pak vaření… Třeba nestojí o tolik pozornosti, naopak, když nebudeš čas věnovat extra jí, uklidní se a sama pak za tebou přijde a za pozornost bude vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.7.13 13:04

@aleba očividně dítko nechce :think: vydržet, taky to u nás proběhlo, venku pařák, my seděli doma :zed: zkoušej, obměňuj aktivity, u něčeho se určitě chytne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5695
23.7.13 13:09
@Gladys píše:Syn měl období negativismu od 3let, po skoro 1,5roce neustálého vztekání se ječení to byla skoro ůleva :mrgreen:

jé, kéž mě to taky potká..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
23.7.13 13:14
@zuzkasim píše:
Je taková pořád nebo má jen teď takové období?
Možná by pomohlo, kdyby ses jí přestala věnovat, jednoduše od rána si dělala svoje věci, velký úklid, praní, převlékání postele, jen tak mimochodem ji vzala na nákup, pak vaření… Třeba nestojí o tolik pozornosti, naopak, když nebudeš čas věnovat extra jí, uklidní se a sama pak za tebou přijde a za pozornost bude vděčná.

No taková je skoro pořád, asi už mě má plný zuby, když dojde babička, tak se může zbláznit, je veselá… Ale když babička řekne „půjdeme do parku, na hřiště, na zahrádku…“ řekne jen „Nechci“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.7.13 13:15
@aleba píše:
Sama jo -ale jen doma v obýváku, to někdy celkem vydrží stavět kostky nebo malovat. Jak kdy… Ale já chci taky někam ven!! :mrgreen:

podporovala bych samostatnou činnost doma a svoje zájmy dostat se někam ven bych utlumila, za rok bude situace úplně jiná, což teprve za dva roky, to už je pak o něčem úplně jiném, dítě zmoudří, umí se těšit na činnosti, které člověk slíbí, pak si to užijete mnohem víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
23.7.13 13:27

Jo, slovo nechci (u nás nechceš)je taky častý.
Nechala bych ji čumět do blba. U vody u nás frčí konývka, lopatka, kýblík.
Jinak modelína, knížky, kočár, krtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
23.7.13 13:31

„Chceš jít plavat?“
„Ne nechci!“
„Tak nemusíme. Až budeš chtít, tak řekni, půjdeme do vody… “

Hotovo, víc bych se s ní nepárala a nechala ji žít :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
23.7.13 13:33

Hele, třeba tě má fakt plné zuby :mrgreen:
Přestav si, kdyby jsi byla ona a furt tě někdo do něčeho tlačil, strkal, nutil… Já bych se na tebe taky vykašlala a just to nedělala. Přijmi jaká je a pomáhej ji v tom, ale nenuť ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
23.7.13 13:34
@Gladys píše:
podporovala bych samostatnou činnost doma a svoje zájmy dostat se někam ven bych utlumila, za rok bude situace úplně jiná, což teprve za dva roky, to už je pak o něčem úplně jiném, dítě zmoudří, umí se těšit na činnosti, které člověk slíbí, pak si to užijete mnohem víc

Asi máš pravdu, ale fakt už mě to leze na mozek, chlap je pořád v práci, jsem skoro pořád s malou sama- když dorazí kamarádka s dítětem, tak malá si s ním nehraje, stoupne si stranou a čučí… Nebo v horším případě přijde za mnou, složí se mi do klína, chce hladit, tak hladím, a u toho pořád kňourá… (ne na zádíčkách, chci hladit na hlavičce - začnu na hlavičce, brek, chci na ručičce…) Nevím jak to budu dělat se dvěma :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
23.7.13 13:37
@omites píše:
„Chceš jít plavat?“
„Ne nechci!“
"Tak nemusíme. Až budeš chtít, tak řekni, půjdeme do vody… "Hotovo, víc bych se s ní nepárala a nechala ji žít :mavam:

Jo ale na druhou stranu, když jí nechám být a začnu třeba něco dělat, tak mi začne diktovat, že si nemám číst/žehlit… Ideální je když čučím s ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.7.13 13:44
@aleba píše:
Jo ale na druhou stranu, když jí nechám být a začnu třeba něco dělat, tak mi začne diktovat, že si nemám číst/žehlit… Ideální je když čučím s ní

no nemůže to být tím, že ty ji komanduješ, tak ona komanduje tebe? Děti jsou naše zrcadlo :nevim:
Jinak bych se snažila doma zabavit jinak, nechala ji, ať si dělá, co chce a vysvětlovala, že maminka taky dělá, co ji baví nebo teda co je potřeba dělat. Jako pokud potřebuju uvařit a dítě mi bude zakazovat vařit, tak ho přeci neposlechnu, ne? I za cenu řevu zkrátka uvařím, když to takto udělám po stopadesátý, tak pochopí, že nemá nárok komandovat a přestane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí