Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@peckova řízky nejím už roky, cca 15let. Nechutná mi to. A já mám většinou období kdy nejim skoro nic a pak to přejde. Nebo ujizdim jen na něčem.
Taky si na máločem pochutnám. Nejím toho strašně moc. Už jako dítě jsem byla vybíravá. Od školky nejím máslo a většinu vařené zeleniny. Teď je to jestě horší. Nechutná mi skoro nic nezdravého. Nejím bonbony, dorty, čokoládu, občas sním sušenky, ale požitek nula. Z masa jím jen drůbež a mořské plody a lososa. Jednou za x měsíců narazím na něco, na čem si opravdu pochutnám. Vysledovala jsem, že to souvisí s pohybovou aktivitou.
@iiiv
jo, taky jsem pozitkar. Ale to je asi dane zalozenim.. ovsem jidlo taky souvisí s psychikou… kdyz jsem zila ve stresu, ze vseho me bolelo břicho, nemohla jsem se moc najíst. A ted se cpu jako drevorubec ze jsem v pohode.
Mám to stejně. Za poslední rok jsem nejedla nic, co bych snědla vyloženě s chutí. Jim, abych neměla hlad, ale je mi vlastně jedno co a jakmile zazenu hlad, nemam problem nechat treba pulku talire jidla. Jsem na rodičovské, takže musím denně vařit, což je nejhorší, protože nemám na nic chuť a hrozně mě nebaví vymyslet, co vařit…
Pamatuji se, že jíst mě nejvíce otravovalo na vejšce. Potřebovala jsem se učit a ne travit čas připravou jídla a samotným jezením. Takžr souhlas s @LE.nova vaření je hrůza.
Mam to tak taky jsou dny kdy si na jidlo vylozene nevzpomenu a ani nemam hlad kdyz si nandam jidlo nutim se do toho jsme hodne vybiravi my i deti jedem hlavne zeleninu ovoce libove maso nedovno jsme resili ze by nam stacil rohlik s necim ke snidani k obedu nejaka zelenina vecer smootie ale i tak vylozene chut ze bych slintala treba po svickove nebo necem tak to vubec ne a prijde mi to s vekem ze co jsem starsi tim je to omezenejsi letos ani na vánoce jsme prehnane nakupovali nepekli a jeste toho vic jak pulka zustala a uz nemam chut si to dat znova
@peckova zkusila jsi nějaký doplňky na podporu chuti k jídlu? Béčko, myslím 12… Asi by ničemu nevadil B-komplex. Prý i železo. Rybí tuk. Nech si třeba zjistit, jestli nemáš něčeho nedostatek. Může to souviset
@LE.nova píše:
Mám to stejně. Za poslední rok jsem nejedla nic, co bych snědla vyloženě s chutí. Jim, abych neměla hlad, ale je mi vlastně jedno co a jakmile zazenu hlad, nemam problem nechat treba pulku talire jidla. Jsem na rodičovské, takže musím denně vařit, což je nejhorší, protože nemám na nic chuť a hrozně mě nebaví vymyslet, co vařit…
Mám to stejně jako tady @LE.nova už před dětmi jsem si hlídala jídlo. Po prvním porodu bylo nechutenství cca půl roku. Teď po druhém porodu jsem pulroku a nechutenství extrémní. Málokdy mám hlad ale jíst musím mám dvě děti že jo…je to asi i tím že v noci pořád vstávám kvůli malému. Těšila jsem se jak si dám ten salát a tu obalovanou rybu a nakonec jsem snědla pár soust. No už si toho všimnul i manžel páč je mě všechno velký a jsem kost a kůže. Anorexie to není. Ráda si dám dobré jídlo ale jaksi jen vrabčí porce ![]()
Ahoj, ozivuji diskuzi.
Nechapu to, vzdycky, kdyz varim, cokoliv, nemam na to pak chut, kolikrat to nesnim a tak prakticky uz varim jen pro chlapa. On me chvali, rika ze mu chutna
jsem toho asi nadychana behem vareni? Kdyz vari nekdo jiny tak se krasne najim, to mi chutna skoro vse, ale ja kdyz varim a behem toho zkousim jak to chutna, je to ok, ale proste nenaberu si
krome bramboracky a koprovky
mate to taky tak nektera?
@LennyL1 píše:
Naprosto přesně, v podstatě si jen zobnu a konec.
Aspon nejsem sama ![]()