Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli jsi štíhlá, mladá brunetka s dlouhými vlasy, nevěřím tomu, že to nic nesluší. Zašla bych na nákupy s kamarádkami, poradila se s nimi, jaké barvy a střihy ti sluší a podle toho pak nakupovala dál. Na nos se vyprdni, každý máme něco, nalič si hezky oči a nosu si nikdo nevšimne. Jestli se sama sobě nelíbíš na fotkách, čert to vem, nejsme všichni fotogeničtí. A chtělo by se to víc zaměřit na to sebevědomí než na vzhled, ale to asi sama víš. Jestli sama nevíš co s tím, zkus psychologa.
Problém dnešní doby je, že se všude tlačí vzhled, vzhled, vzhled. Jako by bylo důležité jen to, jak kdo vypadá. Ve skutečnosti je to jen iluze a osobně považuji za daleko důležitější, jaký kdo je. U své rodiny, přátel, manžela, dětí. A ostatní jsou mi u zadku. Jinak si myslím, že na každé ženě se dá najít něco krásného. Já mám třeba průměrný obličej, nijak extra husté vlasy, ale mám i po třech dětech pěknou a štíhlou postavu. A moc se mi na mně líbí třeba takové detaily, jako je dlouhý a štíhlý krk, útlý pás, hezká stihla lýtka a kotníky, drobné a krásné prsty na nohou. Prostě každý by měl znát své kvality. Určitě nějaké máš, jen si jich potřebuješ všimnout a naučit se je vyzdvihovat.
Holka, je to v hlavě…. ![]()
Ve dvaceti jsem byla vysoká, štíhlá, dlouhovlasá blondýna. Otočila se za mnou i šalina, a přesto jsem se cítila ošklivá. teď je mi 40+, jsem bruneta s lehkou nadváhou a cítím se skvěle a krásná. To není oblečením, ale tím, že se nepřijímáš taková, jako jsi.
Já myslím že je to ta přehnaná sebekritika
my ženy se prostě umíme mučit ![]()
Nevěřím, ze kdyby ses videla očima svého okolí, tak reknes, ze ti nic nesluší ![]()
Fakt je to všechno o hlavě a ty si asi proste bohužel neveris.
Není to o tom co si vezmes na sebe, ani jak se namalujes / uceses, je to tom, jak o sobě premyslis.
Hezky to napsala @Janli .
Každá ženská muže byt hezka, ale nejdřív to musíš vidět ty sama ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, asi to úplně není dotaz spíš si chci trochu pobrecet. Jsem mladá, hubená, drobná, dlouhovlasá bruneta. Mam svých chyb dost, například delší nos. Ale co me trápí, mě přijde že mi nic nesluší. Namaluju se, udělám si vlasy, hezky se obleču (koupila jsem si nové šaty), doma si řeknu jak mi to fakt sluší. Vyjdu ven, a sebevědomí mám na nule. Hned jako bych spadla z toho pomyslného piedestalu dolů. Čím to je? Jak si víc věřit? To samý na fotkách. V zrcadle se sama sobě líbím i s chybami, ale jakmile mě někdo někde vyfotí, to snad nejsem já. Vypadám jako smrtka. Chtěla bych si víc věřit mezi lidmi a líbit se. Ale vůbec nevím jak na to… Jsou lidi co mi řeknou že mu to fakt sluší, ale to jsou lidi ve věku mých rodičů…
Hele, jsem chlap. Jo, otočím se za kráskou, ale mít jí za kámošku je něco úplně jinýho. Že se ladí podle barvy očí, pak vlasů, pak postavy, prostředí… není nijak převratná novinka. ![]()
Nos? Cože? Pche - podívej se třeba na Barbaru Streisandovou. Asi se najde i někdo, komu se nelíbí, ale ten šarm… ![]()
Přímá rada - viz Tarinka. Ode mě by to znělo blbě.
![]()
Mám to úplně stejný! Sice nejsem štíhlá, ale ten nos, katastrofa. A přitom mi každý říká, že mám fakt pěknou figuru, a já se podívám na fotky nebo do zrcadla a říkám si, že jsem hroznej vepř a ke všemu nosatej ![]()
A pak jsou období a jsou to vždycky ty období kdy pro sebe něco dělám (jídelníček, pitný režim, vitamíny, cvičení, kosmetika) a cítím se fakt pěkná, ucházející na dvě děti
.
Jestli jen nevíš jak se obléct, existuje mnoho žen co s tímto pomáhají - např. na IG „REKNIANOSTYLU“. Co se sebevědomím nevím, to asi přijde věkem, nebo aspoň já to tak mám, čím starší, tom víc o sobě přestávám pochybovat.
@M_Vladim Mám nos tvarově
trochu jako A. Banasova. Dlouhy, ale rovný a bez hrbolků. Neřekla bych že nevím co mi sluší, vím který typ oblečení to je. Jen mi prostě chybí to sebevědomí. Hodně posměšků jsem díky nosu získala na základce, a tak nějak se to táhne až do dospělosti. Když se cítím že mi to fakt sluší a vidím něčí pohled, hned mi spadne sebevědomí protože si myslím že vypadám bl.be ![]()
Tak si příště, až půjdeš ven, řekni, že líbit se musíš hlavně sama sobě!!!, i kdybys měla nos puntíkatý a na sobě pytel. Tvoje věc, jak vypadáš, každý je nějaký. Možná jednou budeš ráda, že nejsi tuctová rádoby kráska, ale že máš nějaké vlastní, nezaměnitelné charisma. Ohledně těch nosů - co třeba Tereza Maxová¨nebo Barbra Streisand? Pro začátek se zaměř na věci, které jsou na tobě opravdu zajímavé a jedinečné, a nemusí jít o fyzické záležitosti. Řekni si například, že umíš skvěle háčkovat, nebo hrát ping-pong, nebo pěstovat kytky, nebo že nikdo nemá tak vzrušující pihu na krku… Prostě si na sobě najdi, co za to stojí. A pak si třeba naopak začni všímat toho, co schází těm, které teď považuješ za krásné a dokonalé. Možná budeš překvapená. ![]()
Tohle bude v hlavě..
dle popisu to prostě nesedí.. jen se „nerada vidíš“
taky si připadám tak od 40+ na většině fotek naprosto příšerná
ale to už kvůli vráskám, kilům, vidím dost nedostatků (spíš přebytků
)
ty jsi mladá, štíhlá, dlouhovlasá holka - to nebude tak zlé, jak píšeš ![]()
ukaž třeba s černou páskou přes oči - mrknem ![]()
obecně drobné postavě sluší klidně i volány a nabírané sukně, šaty, džíny.. můžeš si fakt vybírat.. oč horší to máme vy, venušovské typy..
každé šaty vybírám z deseti, než jedny sednou a nedělají ze mne velkolepou zaloužilou matku polního regimentu z 19.století ![]()
@Anonymní píše:
@M_Vladim Mám nos tvarovětrochu jako A. Banasova. Dlouhy, ale rovný a bez hrbolků. Neřekla bych že nevím co mi sluší, vím který typ oblečení to je. Jen mi prostě chybí to sebevědomí. Hodně posměšků jsem díky nosu získala na základce, a tak nějak se to táhne až do dospělosti. Když se cítím že mi to fakt sluší a vidím něčí pohled, hned mi spadne sebevědomí protože si myslím že vypadám bl.be
nos velmi výrazně mění celý obličej.. pokud s ním dosud nejsi srovnaná a nemáš ho ráda a nikdy ho nebudeš mít ráda, šla bych bez rozpaků na plastiku
vidělas ty výsledky? naprostá bomba a léčení není žádný masakr..
to dělat z mých sedmiček trojky bylo horší
a taky jsem do toho tehdy šla… proč na sobě mít něco, co nikdy úplně nepřijmeš a nechceš… ![]()
Znám holčinu, co se rozhodla pro operaci nosu. Je strašně spokojená. Nemáme tvoji fotku, tak nevím, do jaké míry by tě to změnilo k lepšímu, ale odborníci by ti určitě dobře poradili, co a jak a jestli je to vůbec potřeba ![]()
Jinak zakladatelko já si myslím že ten svůj nos vidíš horší než je. Teď malinko odbočím ale vzpomeň si na filmy o Harry Potterovi. A já jsem zrovna nedávno četla takový článek že nejoblíbenější postava z celého příběhu byl profesor Snape a že strašně moc žen do něj bylo tajně zamilovaných. No a jaký měl nos a nikomu to nevadilo že jo z těch fanynek. Zkrátka měl obrovské charisma a přestože to nebyl ani prvoplánový fešák a ani sympaťák tak ho fakt milovaly.
No a tím chci prostě říct že to ani tak není o tom vzhledu ale o tom kouzlu té osobnosti. ![]()
Dobrý den, asi to úplně není dotaz spíš si chci trochu pobrecet. Jsem mladá, hubená, drobná, dlouhovlasá bruneta. Mam svých chyb dost, například delší nos. Ale co me trápí, mě přijde že mi nic nesluší. Namaluju se, udělám si vlasy, hezky se obleču (koupila jsem si nové šaty), doma si řeknu jak mi to fakt sluší. Vyjdu ven, a sebevědomí mám na nule. Hned jako bych spadla z toho pomyslného piedestalu dolů. Čím to je? Jak si víc věřit? To samý na fotkách. V zrcadle se sama sobě líbím i s chybami, ale jakmile mě někdo někde vyfotí, to snad nejsem já. Vypadám jako smrtka. Chtěla bych si víc věřit mezi lidmi a líbit se. Ale vůbec nevím jak na to… Jsou lidi co mi řeknou že mu to fakt sluší, ale to jsou lidi ve věku mých rodičů…