Nikam nejezdí na prázdniny

218
2.9.20 23:22

Nikam nejezdí na prazdniny

V práci jsme se s kolegyní bavily, že její děti jsou celé léto doma, na sídlišti. Babičku nemaji, na tábor nechtějí a v jejich rodině se na společné dovolené nejezdí. Takže kluci i v tech vedrech jsou většinou doma u počítače nebo vysedavaji před panelakem na schodech. Znáte někoho, kdo taky nikdy nikde o prázdninách nebyl? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
561
2.9.20 23:34

Já třeba na nějaký cestování nejsem. Stačí mi 1× za celé léto týden dovolená a sem tam nějakej výlet.
Za to chodím ale ráda na procházky kolem komína přirodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
2.9.20 23:41

No nevim, ale jsou to její děti. Tak nechápu, proč to řešíš? Jsou rodiny různé, od aktivních, které nenechají děti vydechnout, po takové, které nechají děti zahálet v bytě. Co přesně ti leží v žaludku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
2.9.20 23:46

Spíš by mě zajímalo, jak to dělali, když byli kluci menší…jak vykryli celé prázdniny 8o a jestli ty čtyři týdny, co mají dovolenou sedí s klukama u toho počítače…jinak taky znám hodně lidí, co na cestování nejsou a dovolené neřeší…a když někam jezdí, tak na chatu, pořád na stejné místo a tam sedí a píkou kafe…každému co jeho jest. Já letos taky nikde pořádně nebyla. Kombinace střídavé péče, méně peněz, covidu a syn tedy byl na táboře a na soustředění, tak vlastně ani nebylo kdy a kam 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.20 23:59

Já jako dítě nikde nebyla, od prázdninách jen doma, prarodiče už nežili. Na tábor jsem nechtěla (ani kroužky, prostě nic - nějaké volnočasové věci mně chytly až v 17), a rodiče třeba taky nikdy nebyli na dovolené (až v důchodu, občas je vytáhnu na pár dní, ale v podstatě o tu cizinu ani výlety moc nestojí). Do zahraničí jsem začala jezdit de facto až na té SŠ, díky těm stipendiím a tak. Zas třeba moji vrstevníci, kteří běžně na ty dovolené a výlety jezdili, tak třeba vyjeli za studium sotva jednou. Já díky téhle motivaci třikrát, k tomu asi 10 letních škol - prostě jsem si to vynahradila. No, a posledních 10 let jsem půlku strávila porůznu v zahraničí. Takže mi to celkem pomohlo, zatímco ta akční děcka tak nějak zpecipálovatěla… V dětství mi to nechybělo, všechno se dá dohnat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
148843
3.9.20 00:17

Znám. Jsou tu na sídlišti určité děti, které nevezmou rodiče ani na výlet, natož na dovolenou nebo aby jim zařídili tábor. Kdyz byli menší, litaly od rána do večera okolo, teď už jsou větší, tak si jdou sami aspoň na akci, kde se třeba neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.9.20 00:19
@bony58 píše:
V práci jsme se s kolegyní bavily, že její děti jsou celé léto doma, na sídlišti. Babičku nemaji, na tábor nechtějí a v jejich rodině se na společné dovolené nejezdí. Takže kluci i v tech vedrech jsou většinou doma u počítače nebo vysedavaji před panelakem na schodech. Znáte někoho, kdo taky nikdy nikde o prázdninách nebyl? :D

Znám. Prostě nemají fnance. Jsem pro zlatý střed. Nelítat pořád někde po vejletech a dovolených a vymýšlet dětem inteligentní zábavu, ale taky je nenechat jen u paneláku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
3.9.20 03:39

My letos tri dovolene po Cechach, hory. Dcera soustredeni a rodice smutni, ze jsme furt pryc a nestihnou s detmi vsechny vylety :lol: a koupani.
Ono je to jak kdy. Ted jsem doma, takze neresim volno v praci. Dovolena pet tydnu, neco jsem si setrila na mimoradne situace, neco na Vanoce. V lete jsem aspon na tyden vzdy s detmi nekam jela.
No, letos trikrat po tydnu a uz nikdy vice :mrgreen:
Normalne me to vyridilo, s miminem narocny.
Ja proste nejsem cestovatel a zahranici jen soused na zapad od nas.
Pokud budou chtit deti cestovat po svete, budou muset v dospelosti. Se mnou poznaji CR.
Take je to pro spoustu lidi malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.9.20 07:01

Já tomu na tábor nechtějí až moc nevěřím. To bude spíš rodina, kde dítěti tábor nechtějí zaplatit a obecně se trávením času dětí asi moc nezabývají. Protože jinak by jim dali alespoň stovku a poslali je na koupaliště.
Existují mraky nabídek. Nejen na klasické pobytové tábory, ale i příměstské s různou tematikou od klasických turisticko/sportovních přes umělecké, jazykové až po třeba počítačové nebo youtuberingové.
Jen by si někdo musel dát práci zjistit, zařídit, zaplatit.

Na dovolenou nejedou, protože rodičům vyhovuje dřepět doma, nebo na to fakt nemají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80102
3.9.20 07:04

@bony58 A co? Jako děcko jsem nenáviděla tábor, na dovolenou nebylo, trávili ji rodiče na zahrádce u domu, a týden u babičky bylo maximum. Nic ti po tom není, starej se o své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42489
3.9.20 07:18

Taky nechápu tu potřebu řešit cizí děti, pokud se nejedná o týrání, nic po tom nikomu není. Si zas někdo potřebuje dokázat, jak je lepší. Vše je o financích a někdo je prostě nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.9.20 07:21

Proč máš potřebu řešit cizí lidi na netu? :think: Každý ať tráví léto tak, jak jemu vyhovuje.
@Svistice ty bys poslala děti bez dozoru dospělého na koupaliště? 8o vždyť by je tam snad ani nepustili.

• Citovat
  • Upravit
33005
3.9.20 07:28

@lucenka Plavce ano. Pokud jsou celé léto samy doma a vysedávají po síldišti, předpokládám, že jsou již dostatečně staré na to, aby i uměli plavat.
Já jsem sama na koupák s kamarádkou chodila někdy od 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
3.9.20 07:35
@lucenka píše:
Proč máš potřebu řešit cizí lidi na netu? :think: Každý ať tráví léto tak, jak jemu vyhovuje.
@Svistice ty bys poslala děti bez dozoru dospělého na koupaliště? 8o vždyť by je tam snad ani nepustili.

Moje děti běžně chodí na koupaliště v partě od 10 let, to je doba, kdy to povoluje řád koupaliště a akvace u nás. Ani když jsem tam byla s nimi, tak jsem jim za zadkem nikdy nebyla. Ze zdravotních důvodů nemůžu využívat tobogány ani žádné divoké atrakce. Ten věk kontrolují, když se jim něco nezdá, dítě musí předložit průkaz pojišťovny nebo občanku, pokud má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
3.9.20 07:38

Nepustila bych samotné do přírodní vody, pískovny, lomu, přehrady atd., ale na běžný koupak v pohodě. Všude je dost plavčíků. Chodí v partě několika stálých kamarádů a vím, že jsou pořád spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí