Nikolka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5808
26.1.17 17:46
@Ba412 píše:
Bohuzel jsem stara…
Skoda, ze v dobe meho mladi se o tom tak nemluvilo, dala bych i pupecnikovou krev…
Ted mi zbyva jen darovat organy, pokud nekomu k necemu budou

mě to teda docela zarazilo, jak jsem byla těhotná, tak jsem se ptala na tuhle možnost, a prej pokud bych chtěla, můžu si jí někam schovat… přitom to má docela dost využití… no něják to vyšumělo a mrzí mě, že jsem to pak pustila z hlavy celkově… jinak jsem teď zaregistrovaná něco přes měsíc, chodím dávat krev u rodičů, protože tady jak maj otevírací hodiny je pro mě skoro nereálné se tam dostavit, a docela mě u těhle věcí překvapuje, jak to může bejt komplikované…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
26.1.17 17:47

@myskalucka http://www.darujzivot.cz/ Tady posílám odkaz. Tam by mělo být vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
26.1.17 17:49
@Tee34 píše:
@SIMONA1234 To je sice možné, ale když někdo nepracuje z nějakého důvodu, tak si to nemá kde odečíst.

To je pravda…na nepracující jsem nepomyslela… :zed: Nevím, jen spekuluju, třeba by to potvrzení napsali na druhého z partnerů, který pracuje. :nevim: Ale zase chápu, že když mají takovou díru v rozpočtu (výpadek jednoho platu) nebudou moc platit 1500 a čekat, až jim to vrátí na daních…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
26.1.17 17:51
@Nowuka2 píše:
Odečíst z daní ale neznamená, že ti těch 1500 vrátí, ale že si o to ponížíš částku, ze které budeš daně platit.

Fakt…? Já to nikdy nedělala, odpočty…tak to je blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
26.1.17 17:52
@SIMONA1234 píše:
Fakt…? Já to nikdy nedělala, odpočty…tak to je blbý.

Jasně, to je jak třeba u dárců krve, za každej odběr je dvojka k odpisu, čistýho tak 4 stovky… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
26.1.17 17:56
@Nowuka2 píše:
Jasně, to je jak třeba u dárců krve, za každej odběr je dvojka k odpisu, čistýho tak 4 stovky… :palec:

A od tohoto roku se to zvedá na trojku do odpisů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
26.1.17 17:59
@mota píše:
A od tohoto roku se to zvedá na trojku do odpisů ;)

Pokud je mi známo, tak tohle ještě není schválený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
26.1.17 18:05

@Nowuka2 Fakt? Tak to se omlouvam za mylné informace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
26.1.17 18:08
@mota píše:
@Nowuka2 Fakt? Tak to se omlouvam za mylné informace :kytka:

Jj, je to v řešení. Stejně jako možnost odečtu 8 tisíc za vstup do registru, 20 tisíc za darování dřeně, tatinkovská dovolená a další a další :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
26.1.17 18:17

@Gosi Ja pupecnikovou krev chtela dat, rodila jsem v miste, kde to melo jit. Kdyz jsem se pred porodem na to ptala v poradne, odkazali me primo na tu banku, at se domluvim. Nepovedlo se mi dovolat a na mail mi odpovedeli asi az za mesic a to uz dcera byla davno na svete. Chtela jsem darovat, ale ten pristup me vazne zklamal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
26.1.17 18:24

Mě vždycky tohle zamrzí. Už jsem to řešila tolikrát, ale prostě nesplňuju podmínky - vlastně několik podmínek. A brzo přibude i věk. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
26.1.17 18:28

Proč je v dotazníku otázka:
Pobýval/a jste v období 1980-96 celkem déle než 6 měsíců ve Velké Británii nebo Francii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
26.1.17 18:34

@Sára 1 Ty jo tak to netuším 8o. Já vyplňovala jen ten formulář a na dotazník jsem nekoukala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
26.1.17 18:34
@Sára 1 píše:
Proč je v dotazníku otázka:
Pobýval/a jste v období 1980-96 celkem déle než 6 měsíců ve Velké Británii nebo Francii?

Zdroj FN Brno: Z darování krve a krevních složek jsou vyřazeni lidé pobývající déle jak 6 měsíců (kumulativně) ve Velké Británii či Francii v letech 1980-1996, toto je dáno legislativně z důvodu teoretického rizika eventuálního přenosu Creutzfeld-Jakobovy choroby. CJD je smrtelné neurodegenerativní onemocnění mozku a přenos v případě variantní formy CJD je možný požitím tkáně zvířete nakaženého BSE (bovinní spongiformní encefalopatie- lidově - nemoc šílených krav) a inkubační doba je velmi dlouhá (až 40 let). V těchto zemích se v daném období vyskytla epidemie BSE u skotu a přes sto úmrtí na vCJD u lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
26.1.17 18:35

Promyslím to a asi do toho půjdu… třeba to buď zrovna já :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie