Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucije28 zkoumala jsem to, jdu tady na Chodove, protoze to mam primo pred barakem a oni tam zaregistruji jen sve plavidelne darce. Proto jeste ta plazma. Abych byla jakoze jejich pravidelny darce. Ale maji to tak i nemocnice jako treba Thomayerka nebo Vinohrady, co jsem se divala
…Nastesti jsou tady az do 19 hod. Takze jsem objednana az vecer v 18 hod. aby manzel hlidal deti.
@pe-terka píše:četla jsem to na FB Nikolky…její maminka to tam psala, osobně jsem se nepídila. Asi to bude za odběr a počítám, že pokud by se dárce shodoval, tak následný odběr (operace) bude na pojišťovnu. Přece dárce nebude platit třeba 30 tisíc za operaci?
to je jen 1500kč? Za celý výkon? Vždyt je to zákrok v narkoze? Navíc vratka z daní je jen nějaké procento z vložené částky - i u školkovného.
@SIMONA1234 píše: četla jsem to na FB Nikolky…její maminka to tam psala, osobně jsem se nepídila. Asi to bude za odběr a počítám, že pokud by se dárce shodoval, tak následný odběr (operace) bude na pojišťovnu. Přece dárce nebude platit třeba 30 tisíc za operaci?To by se jim na to každý vyprdnul.
Aspoň jsem to takhle pochopila…
aha, tak to je možné
Ale stejně mi to přijde na hlavu - myslím, že stát (pojištovny) rozhazují za daleko malichernější věci. Jestli je dárci 35 nebo 41 už je podle mého fuk, když se stane ten zázrak, že všechny důležité parametry sedí. Jde o život malého dítěte, že jo ![]()
Holky, pokusím se to napsat srozumitelně, protože mi přijde, ze se tu objevují zkreslený informace. Nechci působit za chytrou horakyni, ale třeba to někomu pomůže.
Prostě ten, kdo se rozhodně vstoupit do registru a je v te skupině 18 - 35 (40), tak nic neplatí, nechá si nabrat zkumavku krve a je v registru do 60 let. Pak je vyloučen automaticky. Když bude vybrán jako vhodný dárce, vybere si, jak chce darovat - na sále pod narkozou/separator a az přímo za tenhle odběr si může ponizit daňový základ o 1500 Kc. Pokud chce někdo vstoupit do registru a je mu víc, třeba 42, tak si platí i ten samotný vstup. To uz nejde na náklady registru
@freeport je to hrozný
… Já na to pořád nemůžu přestat myslet. Měli jsme stejně starou holčičku…
@delfin.07 píše:
@freeport je to hrozný… Já na to pořád nemůžu přestat myslet. Měli jsme stejně starou holčičku…
@freeport Taky jsem si to říkala. Že někdo řeší takový blbosti a přitom to není vůbec důležité ![]()
Je to strasne. Mam stejne stareho chlapecka a predstava, ze by…no strasne
Jen nechapu, jak to, ze se to stalo? Darce se nasel, transplantace v dubnu probehla…co bylo spatne???
@marfra taky to nechápu
. Naposledy co jsem psala jak se Nikolka má. To je 4.7., tak mi psali, že měla špatné výsledky krve a teplotu, tak že jsou znovu na transplantačním oddělení a od té doby nic
…