Nikolka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2230
26.1.17 19:31

@Dermabion Tak vhodný je každý, kdo splňuje podmínky. Já už jdu v pondělí na krev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
26.1.17 19:41

No mám určita specifika tak uvidím @Tee34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
26.1.17 19:48
@Tee34 píše:
@marfra Já si myslím, že tam jde asi až o ten samotný odběr

zitra tam zajdu a primo se zeptam. Mam odberove misto primo pred barakem pres ulici. Ani jsem o nem nevedela :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
26.1.17 20:00

Tak jsem vyplnila dotazník, tak třeba budu moct někomu pomoci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.17 20:10
@Tee34 píše:
@vokishka Koukala jsem, že už to jde i do 40 let, ale jen v IKEMU a pak mi bylo sděleno, že to jde i nad 40 let, ale dárce si to musí hradit sám, jelikož to pojišťovna nechce platit. Jak smutné :,(

A proc jen v Ikemu? A vyuziva Ikem centralni registr? A co se deje s tema, co v registru jsou a prekroci vekovou hranici? Vyradi je nebo je zkoumaj taky, kdyz se nikdo z mladsich nehodi… promin za tolik otazek… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
26.1.17 20:22

@Stánina Myslím, že v IKEMU proto, že si to sám financuje a nefinancují mu to pojišťovny. Ano využívá také centrální registr a myslím, že věková hranice je 60 let a pak je dárce ze seznamu vyzařen. Doufám, že si to pamatuji správně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.17 20:23
@Tee34 píše:
@Stánina Myslím, že v IKEMU proto, že si to sám financuje a nefinancují mu to pojišťovny. Ano využívá také centrální registr a myslím, že věková hranice je 60 let a pak je dárce ze seznamu vyzařen. Doufám, že si to pamatuji správně

Tak to tam jeste par let budu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
26.1.17 20:25

@Stánina To je dobře. Taky mám ještě pár let čas :mrgreen:. Tak snad do té doby se mi povede někomu pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
26.1.17 22:23

@marfra To omezení platí až pro samotný odběr dřeně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
26.1.17 22:55
@citlivaduse píše:
@marfra To omezení platí až pro samotný odběr dřeně ;)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
26.1.17 23:16

@citlivaduse Já na to právě koukala a mají napsáno do 60 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
26.1.17 23:18

@citlivaduse • budete-li kontaktován(a) v procesu výběru pro konkrétního pacienta, odpovíte
a sdělíte své stanovisko v nejkratší možné době • budete-li vybrán(a) jako vhodný dárce pro některého z nemocných, budete se
rozhodovat o darování i bez toho, že byste věděl(a), kdo je právě „Váš“ pacient,
a aniž budete počítat s tím, že jej budete někdy znát • pokud nepožádáte sám (sama) o vyřazení z registru, budete veden(a) v databázi
možných dárců dřeně až do 60 let věku.
Jako dobrovolný dárce ve skutečnosti nejste vázán(a) sebemenší povinností svou dřeň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
26.1.17 23:21

@citlivaduse Omlouvám se. Špatně jsem pochopila :oops: :oops:. Ano taky si myslím, že jako kojící se může registrovat, ale kdyby došlo k odběru musela by být paní rok nekojící nebo půl roku teď přesně nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.1.17 23:30
@Tee34 píše:
@vokishka Koukala jsem, že už to jde i do 40 let, ale jen v IKEMU a pak mi bylo sděleno, že to jde i nad 40 let, ale dárce si to musí hradit sám, jelikož to pojišťovna nechce platit. Jak smutné :,(

tak to je mazec 8o " Dárce může vyhovovat ve všech krevních paramentrech, ale protože je o pět let starší, než určují tabulky, odpískáme to??? Co je tohle za nesmysl? Věk a zdravotní stav je přece hrozně relativní. Jsou 30nící na odpis a udatní 50nící, kteří by je zdravotně strčili do kapsy!
Jinak já taky nevyhovuju věkově, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
26.1.17 23:32

Patřím k těm, které se díky tomuto článku zaregistrovali, tak snad budu vhodný adept.
Doma mám také Nikolku, jenom o pár měsíců mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí