Nitroděložní tělísko a tampóny?

189
15.1.09 14:32

Nitroděložní tělísko a tampóny?

Ahoj holky,
obracím se na vás s takovým hloupým dotazem. Asi za týden mi bude Dr. zavádět Mirenu a až teď mě napadlo, jestli se dají nosit tampóny, když máte zavedené tělísko (tedy jestli se třeba tampon nezachytne za ty vlákénka a nevytáhne tělísko ven…). Asi 10 let jsem nepoužila vložku (kromě porodnických :-) ), tak nevím jak bych si zase zvykala…
Díky za odpovědi
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6597
15.1.09 14:44

Ahoj,

Mirenu jsem měla před prvním těhotenstvím 4 roky, tampony jsem normálně nosila asi měsíc, pak už jsem nemenstruovala vůbec. Dají se nosit normálně, jen když je budeš vytahovat, tak pomalu a trochu opatrněji, já jsem se vždycky jako dovnitř nadechla, abych si tam udělala místo, snad je to srozumitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
15.1.09 21:06

Pokud budeš vůbec mít MS,tak můžeš.Já jsem to řekla svému dr.,že se bojím,aby nebyl s tím problém a on mi řekl,že to vlákénko víc zastřihne.Tampóny jsem nosila jen na cvičení,jinak je to na intimku.Příště doufám nebude nic. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
15.1.09 22:18

Ahoj, mě zase můj gynekolog tampóny zakázal.

Toto jsem našla na ofiko stránkách výrobce:
Mohu používat tampony?

Doporučuje se používání menstruačních vložek. Jestliže používáte tampony, měla byste je měnit opatrně tak, abyste si Mirenu nevytáhla za vlákna upevněná k systému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
4.6.11 19:45

ahoj
je to sice starší diskuse, ale já mám rok zavedené tělísko a tampony používám hned měsíc po zavedení. Jsem na ně zvyklá od 20 let, používám ty lepší - s hladším povrchem. Ptala jsem na to dr, vždy je pomalu vyndávám a nikdy problém - nikdy jsem za vlákna nechytla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
21.5.20 06:57

Ráda bych obnovila toto téma. Jak je to aktuálně s používáním tamponů při hormonálním tělísku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
9.10.23 14:12

Mě dnes gynekolog zavedl Levosert a ptala jsem se ho, zda mohu užívat menstruační kalíšek nebo tampony. Řekl mi, že se mu nikdy nestalo, že by to nějaké pacientce vadilo. Prý to s tělískem nic neudělá. Tak snad… Protože jak už je zmiňováno výše, já roky používám kalíšek, předtím roky tampony. K tomu vložky jen jako pojistku.. Kdysi mi jako pojistka stačily jen intimky, ale teď po dvou porodech si netroufnu vyjít ven jen s intimkou. Tampon ani kalíšek mi menstruakční krev neudrží, ani při slabé menstruaci. I proto doufám, že tělísko mne tohoto aspoň trochu zbaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí