Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
obracím se na vás s takovým hloupým dotazem. Asi za týden mi bude Dr. zavádět Mirenu a až teď mě napadlo, jestli se dají nosit tampóny, když máte zavedené tělísko (tedy jestli se třeba tampon nezachytne za ty vlákénka a nevytáhne tělísko ven…). Asi 10 let jsem nepoužila vložku (kromě porodnických
), tak nevím jak bych si zase zvykala…
Díky za odpovědi
Hanka
Ahoj,
Mirenu jsem měla před prvním těhotenstvím 4 roky, tampony jsem normálně nosila asi měsíc, pak už jsem nemenstruovala vůbec. Dají se nosit normálně, jen když je budeš vytahovat, tak pomalu a trochu opatrněji, já jsem se vždycky jako dovnitř nadechla, abych si tam udělala místo, snad je to srozumitelný.
Pokud budeš vůbec mít MS,tak můžeš.Já jsem to řekla svému dr.,že se bojím,aby nebyl s tím problém a on mi řekl,že to vlákénko víc zastřihne.Tampóny jsem nosila jen na cvičení,jinak je to na intimku.Příště doufám nebude nic. ![]()
Ahoj, mě zase můj gynekolog tampóny zakázal.
Toto jsem našla na ofiko stránkách výrobce:
Mohu používat tampony?
Doporučuje se používání menstruačních vložek. Jestliže používáte tampony, měla byste je měnit opatrně tak, abyste si Mirenu nevytáhla za vlákna upevněná k systému.
ahoj
je to sice starší diskuse, ale já mám rok zavedené tělísko a tampony používám hned měsíc po zavedení. Jsem na ně zvyklá od 20 let, používám ty lepší - s hladším povrchem. Ptala jsem na to dr, vždy je pomalu vyndávám a nikdy problém - nikdy jsem za vlákna nechytla
Ráda bych obnovila toto téma. Jak je to aktuálně s používáním tamponů při hormonálním tělísku?
Mě dnes gynekolog zavedl Levosert a ptala jsem se ho, zda mohu užívat menstruační kalíšek nebo tampony. Řekl mi, že se mu nikdy nestalo, že by to nějaké pacientce vadilo. Prý to s tělískem nic neudělá. Tak snad… Protože jak už je zmiňováno výše, já roky používám kalíšek, předtím roky tampony. K tomu vložky jen jako pojistku.. Kdysi mi jako pojistka stačily jen intimky, ale teď po dvou porodech si netroufnu vyjít ven jen s intimkou. Tampon ani kalíšek mi menstruakční krev neudrží, ani při slabé menstruaci. I proto doufám, že tělísko mne tohoto aspoň trochu zbaví.