Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím holky,
chtěla bych se zeptat na nitroděložní tělísko, které mi mužette doporučit. Potřebuju ale nehormonální z důvodů trombozy. Mám 3 týdny po porodu a po 6-ti nedělí bych si chtěla nějaké nechat dát ať nemáme oma druhou žížalku
četla jsem na netu něco o GyneFixu ( 3 500,– ) máte nějaká zkušenosti? A co zavádění? bolest? krvácení? komplikace?
Děkuju moc za každý tip ![]()
Ahoj mám gynefix 2 měsíce, takže zatím je v „záběhu“, ale jsem spokojená. Zavedení nebolelo, špinila jsem pak asi 4 dny. První menstruaci jsem dostala o týden dříve než normálně a byla hodně silná. Druhá přišla v termínu a masakr to byl asi 2 dny. Jinak v pohodě. Pokud tě zajímá něco dalšího klidně se ptej.
Nemám osobní zkušenost, tak promiň, že ti sem píšu. Ale četla jsem dost a dost diskuzí a za mě kdyby nehormonální tělísko, tak určitě Gynefix.
Ahoj, mám gynefix rok a půl a jsem max. spokojená. Po všech hormonálních mně vždycky bolelo břicho, ale po této nic. Zavedení trochu štiplo, ale dá se to vydržet, jo a asi tři dny jsem trochu krvácela a první menstruace byla trochu silnější. Problém může někdy nastat, že tělísko se neuchytí, drží jen na takovým malým uzlíku, ale ultrazvukem je pěkně viditelný, stačí to jen asi měsíc po zavedení zkontrolovat.Jo a po pěti letech se musí vyměnit. Je to vhodná antikoncepce i pro náctileté a pro holky co ještě nerodily.
Super děkuju moc za tipy, asi začínám být rozhodnutá. Určitě to nebolí víc jako porod
a cenově všude stejně? 3 500,–? koukala jsem i na internet že né všichni Dr. jsou na zavedení vyškolení
Cena myslím byla 3800 Kč a je pravda, že né každý Dr. je na to vyškolený. A taky je dobré se na to svého lékaře zeptat, protože seznam na stránkách výrobce se aktualizuje s nějakým zpožděním. Muj Dr. třeba již měl certifikát hotov, ale na seznamu ještě nebyl uveden.
Ahoj, já mám klasický tělisko ve tvaru T ale an stejnym principu (měď)a stálo mě 1200,– mám ho přes rok a naprostá spokojenost. zaváděn trochu štípne, asi dva dny jsmem o něm věděla ale teď už bez porblemu, menstruaci mám srovnatelnou jako před tělískem (ale vždycky jsem ji měla silnou). tak jen jako alternativa ![]()
Ahoj hlky co máte Gynefix,
jak se potom vyndavá když je k dělože přicvaknuté? Nezůstane tam pak jizva, která bude vadit třeba při dalším těhu?
Ahoj! Aj ja mám toto teliesko. Zatiaľ som s ním spokojná, nemám žiadne vedľajšie účinky, kedže je bez hormónov. Nič necítim. Dala som si ho zaviesť po skončení šestonedelia, tak mi to odporučil doktor. Zavádza ho len vyškolený lekár. Ten môj je, takže som nemusela vyhľadávať ďalšieho. Čo sa týka založenia, pichol mi injekciu na umŕtvenie, tak som cítila taký tlak. Trvalo to cca 5-7 min. Po vložení som ešte asi 4dni špinila. Po mesiaci som ho bola skontrolovať, či sa nepohlo. Inak cena telieska bola 130eur´+ 12 eur zavedenie a 5eur rozbor krvi, ktorú ti vezmú pred zavedením, aby vylúčili infekciu. Veľa šťastia a nech ti slúži.
Ahoj maminy. Chtěla jsem se zeptat, těch, které mají nitroděložní tělísko Gynefix. Stalo se Vám některé, že se tělísko pohnulo a vy to cítily? Jde mi o to, že mám tělísko zavedené přes dva roky, a teď před 14 dny jsme se s přítelem tulily, ale já to bolestí nemohla vydržet. Cítila jsem, že do toho tělíska jako šťouchal a to sem nikdy před tím necítila. Měla jsem příšerné křeče a bylo to hodně nepříjemné. Od té doby mám takové bolesti jako před menstruací, která sice ještě nepřišla, ale jsem zatím jeden den po termínu. Nebylo žádné špinění ani tak něco, ale jsem z toho taková nesvá. Moc Vám děkuju za nějaké odpovědi. Markéta ![]()
Ahojky Holky, mám na vás otázečku. Je možné otěhotnět přes nitroděložní tělísko? Děkuji za jaký koliv názor budu ráda
@wej_a zdravím ja tedy toto tělísko mam už 4 roky, po porodu nejsem ale taky sem si ho musela zavést kvůli Trombóze a abych pravdu řekla u zavádění jsem poprvé omdlela tak to odložil doktor o týden, přišla jsem za týden a málem sem zas umřela ale nějak sme to zvládli ted to jdu vyndat zítra o rok dříve protoze se mi v děloze udělalo hrozne srazene krve. Menstruace je cele 4 roky šílena a to jsem mela před těliskem uplne v pohodě. Nyní u menstruace umiram, nemůžu vstát z postele a krvácím jako prase na porážce.
Dobry den,
ač jsem muž tak mam s nitrodeloznim teliskem take problem. Partnerka si nechala tuto vymozenost take zavest a nas sex v podstate skoncil. Jde totiz o to ze kdyz prijde nase intimni chvilka vse je rozpracováno a já zasunu tak konci sranda. ja tam proste tu snurku cijtim a obcas mě jakoby rizne tudiz nastane pokles a konec predstaveni. pokud mate nejakou radu tak budu rad, myslim si vsak ze musi ven nebo jinou partnerku. Dekuju za rady.