Vasektomie s uložením spermií

Anonymní
16.11.12 16:07

Vasektomie s uložením spermií

Maminky (případně i tatínkové),

řešíme teď doma právě tuhle záležitost. Čekáme třetí dítě a řešíme jak potom s antikoncepcí. Já špatně snáším hormony i tělíska. Manžel přišel s řešením vasektomie, ale mě to připadá příliš radikální, i když ho oceňuju za to, že s tím přišel sám a že by to podstoupil. Tak se ho snažím přesvědčit, aby si pro jistotu nechal nějaké spermie uložit, ale jemu se to zdá divné. Můžete mi prozradit, jak byste se v podobné situaci zachovali vy?

Za anonymitu se omlouvám, ale jistě chápete :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14110
16.11.12 16:15

Taky čekám třetí mímo ( 40. tt) a taky řeším antiko potom, taky nechci hormony ani tělíska. ale tohle mi přijde dost radikální a bála bych se, aby si pak chlap připadal ještě jako chlap. já to budu řešit asi pesarem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
16.11.12 17:18

No teda, klobouk dolů před tvým mužem, to neudělá jen tak každý :hug: :hug:
Zda se mi to ale jako dost drsné řešení a rozhodně když už tak bych do něj hucela tak dlouho, až by povolil a nechal si nějaké spermie uložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2618
16.11.12 17:31

Co tohle? nad tim uvazuju ja pro toho sveho :lol: http://zena.centrum.cz/clanek.phtml?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2618
16.11.12 17:31

Jinak ja mam cervikalni krouzek. Zatim dobry, ale kazdou menzes skoro oslavuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
16.11.12 17:37

@sisovka51 co je cervikální kroužek? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.12 17:42

Proč radikální? Proč by se pak neměl cítit jako chlap? Pokud už další dítko nechcete, tak proč ne? „Nádobíčko“ mu bude fungovat dál, jen nebudou spermie. Jsou tací chlapi, kteří to tak maj od narození a že by byli míň chlapi, mi nepřipadá. Naopak bych si takového chlapa vážila, že není ješitný a chce toto sám a dobrovolně podstoupit. Je to krásné, že je tak ohleduplný ke své ženě a nechce jí zatěžovat hormonama. Važ si toho ;).

• Citovat
  • Upravit
14110
16.11.12 17:44
@Anonymní píše:
Proč radikální? Proč by se pak neměl cítit jako chlap? Pokud už další dítko nechcete, tak proč ne? „Nádobíčko“ mu bude fungovat dál, jen nebudou spermie. Jsou tací chlapi, kteří to tak maj od narození a že by byli míň chlapi, mi nepřipadá. Naopak bych si takového chlapa vážila, že není ješitný a chce toto sám a dobrovolně podstoupit. Je to krásné, že je tak ohleduplný ke své ženě a nechce jí zatěžovat hormonama. Važ si toho ;).

to je určitě pravda, a le třeba ten můj chlap při představě, že už nemůže mít děti, by si připadal znehodnoceně, nebo jak to napsat…prostě ne dost chlap. nechce hormony ani po mě, to v žádném případě, ale je zemědělec, chovatel, prostě tohle má nastavený trochu jinak, přírodněji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.12 17:48
@aničkakytička píše:
to je určitě pravda, a le třeba ten můj chlap při představě, že už nemůže mít děti, by si připadal znehodnoceně, nebo jak to napsat…prostě ne dost chlap. nechce hormony ani po mě, to v žádném případě, ale je zemědělec, chovatel, prostě tohle má nastavený trochu jinak, přírodněji…

Tak jasné, tvůj chlap by to nepřekousnul z chlapské ješitnosti (tím se ho nechci nijak dotknout, prostě to tak někteří chlapi maj - záměrně nepíšu všichni, protože to není pravda). Zakladatelčin muž asi až tak ješitný nebude, a proto mu to nevadí.

Jinak zakladatelko, nemyslím si, že by to měl být nějaký problém. Vasektomii vám udělají a spermie zamrazí pro případ, že byste se rozhodli mít ještě dítko.

• Citovat
  • Upravit
14110
16.11.12 17:50
@Anonymní píše:
Tak jasné, tvůj chlap by to nepřekousnul z chlapské ješitnosti (tím se ho nechci nijak dotknout, prostě to tak někteří chlapi maj - záměrně nepíšu všichni, protože to není pravda). Zakladatelčin muž asi až tak ješitný nebude, a proto mu to nevadí.Jinak zakladatelko, nemyslím si, že by to měl být nějaký problém. Vasektomii vám udělají a spermie zamrazí pro případ, že byste se rozhodli mít ještě dítko.

tohle není ješitnost. to ne, tohle je něco jako pud, že nemůžu li se množit, jsem v podstatě odsouzenej k záhubě, co se týče genů :))) ale jak říkám, je to zemědělec, oni mají tyhle věci trochu jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.12 17:54
@aničkakytička píše:
tohle není ješitnost. to ne, tohle je něco jako pud, že nemůžu li se množit, jsem v podstatě odsouzenej k záhubě, co se týče genů :))) ale jak říkám, je to zemědělec, oni mají tyhle věci trochu jinak…

no a není ten „pud“ a touha předávát své geny tak trošku sobeckost a ješitnost? To jsme ale odbočili od dotazu zakladatelky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.11.12 17:56
@sisovka51 píše:
Co tohle? nad tim uvazuju ja pro toho sveho :lol: http://zena.centrum.cz/clanek.phtml?…

Jo, jo, to mám nastudované. Bylo by to ideální řešení, bohužel se u nás zatím neprovádí :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.11.12 17:58
@Anonymní píše:
Proč radikální? Proč by se pak neměl cítit jako chlap? Pokud už další dítko nechcete, tak proč ne? „Nádobíčko“ mu bude fungovat dál, jen nebudou spermie. Jsou tací chlapi, kteří to tak maj od narození a že by byli míň chlapi, mi nepřipadá. Naopak bych si takového chlapa vážila, že není ješitný a chce toto sám a dobrovolně podstoupit. Je to krásné, že je tak ohleduplný ke své ženě a nechce jí zatěžovat hormonama. Važ si toho ;).

Vážím si toho strašně moc, to každopádně. Ale mně je 32, jemu 34 a tak nemůžu naprosto s jistotou říct, že touha po dalším potomkovi se nedostaví. Takže proto se bojím až tak radikálního řešení a byla bych proto, nechat nějaké spermie jen prostě pro jistotu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.11.12 18:04
@Anonymní píše:
Vážím si toho strašně moc, to každopádně. Ale mně je 32, jemu 34 a tak nemůžu naprosto s jistotou říct, že touha po dalším potomkovi se nedostaví. Takže proto se bojím až tak radikálního řešení a byla bych proto, nechat nějaké spermie jen prostě pro jistotu.

Tak to by problém být neměl. Zamrazí vám je. Jen bych si nechala zamrazit větší dávku, protože po rozmrazení spermie nemusí mít takovu kvalitu, tak aby pak šly ještě použít. Nebo se pak dají spermie dostat ven operací Mesa/Tesa přímo z varlat, nebo nadvarlat. Tak se můžeš manžela zeptat, co by radši podstoupil - udělat si dobře do skleničky, nebo jít pak znovu pod kudlu. Nehledě na to, že ta operace je celkem finančně nákladná záležitost. Řešení určitě je, jen to bude chtít pořádně s tvým mužem probrat a myslet tedy i do budoucna. Hodně štěstí ;).

• Citovat
  • Upravit
14110
16.11.12 18:13
@Anonymní píše:
no a není ten „pud“ a touha předávát své geny tak trošku sobeckost a ješitnost? To jsme ale odbočili od dotazu zakladatelky…

NE, TO JE PROSTĚ PŘÍRODA. MŮJ MUŽ JE VŠELIJAKEJ, ALE JEŠITNOST, SOBECKOST, TO JE OD NĚJ NA HONY VZDÁLENÝ.. OMLOUVÁM SE ZAKLADATELCE, JEN JSEM VYJÁDŘILA SVŮJ NÁZOR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí