Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat na váš názor. Rodila jsem 4.10.2012 a doktor mi už při kontrole po porodu předepsal antikoncepci katya s tím, že ji mám začít brát první den menstruace. 3 týdny po porodu jsem přestala krvácet, asi týden jsem nekrvácela a potom jsem zase začala, myslela jsem si že už jsem dostala menstuaci, tak jsem začala brát antikoncepci(ještě v šestinedělí) jenže to krvácení trvalo 2 dny, takže to asi menstuace nebyla. Myslíte, že vadí, když jsem tedy začala antikoncepci užívat už během šestinedělí a nezačala ani menstuovat? děkuji za odpovědi
Nevadí. Já třeba po porodu dcerky krvácela furt a ptala jsem se doktora, kdy začít brát, když krvácím skoro pořád(4 měsíce po porodu), řekl mi, že můžu klidně hned.
Akorát myslím, že jsi přeci jen měla dodržet šestinedělí. To tak bývá, že už třeba 3 týdny po porodu člověk přestane a za další dny znovu krvácí, dokavad to není 6 týdnů po porodu, tak to nebyla menstruace, ale ještě se stále čistíš. Možná bych to raději zavolala na gyndu. (jo, a máte krásné datum narození, dcerka je 4.10.2011
)
@ivodička no tak já si teda radši zajdu k doktorovi, už slyším jak nadává, že jsem neudělala to co řekl
snad to teda nebude vadit
a děkuji ![]()
Třeba to vadit nebude, ale raději bych mu to řekla…hodně štěstí!
Ahojky, mám stejný problém jako ty, ale jsem už 9 týdnů po porodu. můžu se zeptat, co ti tedy řekl doktor?? zatím jsem si vzala jen jednu pilulku a krvácení ustalo, šlo zřejmě jen o další čištění a nevím, jestli v užívání pokračovat nebo ne…díky!!
@aaabbbnnn píše:
Ahojky, mám stejný problém jako ty, ale jsem už 9 týdnů po porodu. můžu se zeptat, co ti tedy řekl doktor?? zatím jsem si vzala jen jednu pilulku a krvácení ustalo, šlo zřejmě jen o další čištění a nevím, jestli v užívání pokračovat nebo ne…díky!!
Ahoj, doktor mi řekl, že je to v pořádku, ať pokračuju a doberu pláto, že v te sedmidenní pauze budu mít ale silnější menstruaci, že se budu ještě dočišťovat. Měl pravdu, ale zas tak strašné to nebylo a druhá menstruace už v pohodě
a chráněná jsem pry byla hned, doporučuje se sedm sní se chránit i jinak ale hormony se do těla dostanou hned s první pilulkou
Takže pokračuj dál
…