Nitroděložní tělísko Kyleena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.2.21 10:37

Nitroděložní tělísko Kyleena

Zdravím, chtěla bych se zeptat na zkušenosti s nitroděložním tělískem Kyleena nebo Mirena. A vlastně s jakýmkoliv :-) Je mi 18 let, kvůli srážlivosti krve není pro mě žádná jiná možnost antikoncepce. A ohlasy jsou různé, někdo je spokojený, někdo lituje… Zajímá mě, jak jste to snášely vy, osobní zkušenosti, jeslti je to dobré nebo ne, co zavádění, bolesti, menstruace… A tak dále :-)
Kvůli tomu, že jinou možnost asi nemám a miminko alespoň pět let neplánuji, nemám moc na výběr, tak mám asi strach :-) Předem děkuji za odpovědi!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7
3.2.21 13:57

Taky mě čeká, po porodu :-) I mě by zajímaly zkušenosti :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
6.2.21 12:50

Na nitroděložní tělíska obecně i na jejich druhy mají velmi rozdílné názory jak lékaři, tak ženy, které je mají zavedeno. Dříve se tělíska nedoporučovala ženám, které ještě nerodily a i dnes se někteří lékaři zdráhají jim je zavést, ale na druhé straně je zvláště v některých zemích řada mladých děvčat, které jsou s nimi spokojené. Faktem je, že některým ženám dělají tělíska potíže, ale ty řadě z nich po čase zmizí, když si děloha na tělísko přivykne. Je tedy třeba tělísko osobně vyzkoušet. Výhoda hormonálních tělísek není jasná, tato tělíska jsou ale podstatně dražší – asi 4000 proti 1500 Kč. Pokud by Ti tělísko nevyhovovalo a musela by ses ho zbavit, byla by to větší ztráta, než při klasickém tělísku, které je stejně spolehlivé. I nehormonální tělísko Ti může zajistit pravidelnou menstruaci a dovolí Ti plnohodnotný a ničím neomezovaný intimní život bez strachu z otěhotnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.22 15:11

Moje zkušenosti s Kyleenou

Ahoj! Je mi 19 let a tělísko mám zavedené už přes rok a půl. Zavádění bylo vcelku poklidné a nijak zvláště mě nebolelo. První 2 měsíce jsem lehce špinila a pak se to uklidnilo. MS jsem měla pak každý měsíc asi 4-5 dní (tak, jako bez tělíska). HA jsem nikdy předtím nebrala. Bohužel co mě fakt opravdu štve na tělísku je to akné..Nikdy jsem na to netrpěla a teď se stydím někam vyjít. Řešila jsem to i rok s kožní, ale bez žádného pokroku. Kdyby jste prosím některá věděla, co dělat, budu ráda za případné rady. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
19.2.22 16:47

Hormony, které se z tělíska uvolňují, by měly působit jen v děloze. Ovšem nejsi sama, kdo tato tělíska podezírá z vedlejších účinků podobných tomu, co popisuješ. Je otázka, proč sis dala zavést hormonální tělísko a ne klasické s mědí, které je podstatně levnější. Pokud bys chtěla ověřit, že akné způsobije právě drahé tělísko, musela by sis je dát odstranit. To by ale byla značná ztráta, protože bys je využila jen z malé části. Teď musíš být ráda, že ses už jako mladá zajistila jako zkušená žena spolehlivou antikoncepcí, která nevyžaduje každodenní pozornost a dovoluje Ti, abys vedla intimní život naplno a bez strachu. Až tělísku projde doba použitelnosti, dej si zavést klasické tělísko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí