Nitroděložní transfúze

Anonymní
18.6.24 20:10

Nitroděložní transfúze

Dobrý večer přeji.
Podstupovala některá z vás mezi 20. a 34.tt nitroděložní transfúzi? Pokud ano, tak kde a jak to probíhalo před, při a po zákroku?
Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
776
18.6.24 21:29

Ahoj. V rámci praxe jsem byla přítomná transfuzi plodu jak v Podolí, tak u Apolináře. V Podolí to dělali přímo na sále. Pacientky byly hospitalizované, takže z oddělení na sál, tam proběhl výkon a pak zpět na oddělení. U Apolináře to bylo na zákrokovém sálku. Vše probíhá pod UZ kontrolou. Případně se ptej, ale osobní zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.24 21:41

@Anny2148 Děkuji za zkušenost - ač „jen“ pracovní.
Jak dlouho hospitalizují v Podolí? A v Apolináři jde jen o ambulantní zákrok? Pro mě (kvůli druhému dítku), by byl samozřejmě lepší ambulantní zákrok.
To, že zákrok probíhá pod UTZ, je mi jasné. Předpokládám, že se provádí bez lokálního umrtvení, nebo je nějaká možnost břicho znecitlivět?
Pamatujete si, prosím, jaká jsou rizika po zákroku a zda u nějaké pacientky k nějakým došlo?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
776
19.6.24 04:17

I u Apolináře se jednalo o hospitalizované pacientky, tento zákrok ambulantně neprovádí. Byla jsem u tří výkonů a vždy to bylo již opakované poddání. Komplikace naštěstí nebyly ani jednou. Průběh byl stejný v obou nemocnicích. Do pupečníku se zavedla jehla přes kterou byla podána krev a zárovéň se nabíraly vzorky do laboratoře. Na ostatní otázky bohužel nevím odpověď, byla jsem přítomná jen těm výkonům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.24 09:13

@Anny2148 Děkuji. :)
Zkusím se asi obrátit přímo na lékaře z centra fetální medicíny. Snad mi dokáží odpovědět na další otázky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky