Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Podlahare co by chtel zalit parkety nivelackou bych pres prah nepustila
to cucim teda!!!
Parkety rozhodne vytrhat, jestli to ma byt dobre odvedena rekonstrukce. Ted je trhame taky. Mezi sparama byly plesnivy, pod nima behaly rybenky.
Uz jen z principu. Ty parkety maji zamecky, takze pochybuju ze se podari je „prolit“ nivelackou. Je to drevo co pracuje. Pokud jsou jen pribite tak tim vic. Nalijes mokrou nivelacku, drevo se nasakne.. Postupne jak bude vysychat, tal to podle me rovnou popraska. Treba do mesice.
Pod tema parketama muze bejt jakykoliv prekvapeni. Plisen, cervotoc, vlhkost.. Nebo taky prkna a skvara a budete to muset komplet vybrat a predelat. Ale teda prasarna to polit nivelackou. To by me ani v nejdivocejsim snu nenapadlo, ze to nekoho napadne ![]()
Edit : ted na to koukam, pac mi to nedalo spat. A jako jo, jsou na to postupy. Ocividne to fakt nekdo dela.
Ale znamena to to poradne zatmelit spary, napenetrovat a zalit specialni nivelaci na drevo. I tak bych se bala ze parkety pod tim budou pracovat. Prece jen nivelace je par mm. Celkem se stava ze i nivelacka na betonu popraska. Otazka co vyjde financne lip a jak moc hledite na finance. Jestli je byt vas nebo najem, jestli tam planujete dozit nebo ne. Ale ja bych zaliti parket neverila.
Rozhodne nezalivat parkety!!! Nivelacka by nebyla tak pevná, protože nivelacky se dává vrstva jen par Cm, tak si představ povlak cementu, který má 3cm a “plave” na parketach. Totální nesmysl a za několik let by se to ozvalo
@AH Ano, také se mi to zalití nezdá..přitom ten podlahar má hodně zakázek..překvapilo mě to..někdo to děla a někdo ne..záleží no 🙈 plánujeme tam ideálně dožít a parkety nejsou neco co bych chtěla za par let dělat znovu
@Anonymní píše:
@AH Ano, také se mi to zalití nezdá..přitom ten podlahar má hodně zakázek..překvapilo mě to..někdo to děla a někdo ne..záleží no 🙈 plánujeme tam ideálně dožít a parkety nejsou neco co bych chtěla za par let dělat znovu
Tak asi ze nabizi levnější reseni. Pokud by clovek byl v najmu, tak si umim predstavit na 10 let udelat to na prasaka. Zalit parkety nivelackou a na to nalepit lino. Ale musely by byt ty
parkety uplne ok. Nehoupat se, nevrzat, bez cervotoce a cernych fleku Nesmel by tam byt problem s vlhkost a musely by byt lepene v necem… Pak si umim predstavit ze tech 10 let to vydrzi. Ale mi takhle top parkety, tak si je nechám a nic nepredelavam ![]()
Náš známý to udělal v obýváku. Zalil parkety a odjel na dovolenou. No a po návratu ho čekalo nepříjemné překvapení v podobě totálně rozpraskané nivelace. Parkety se hýbou, musí se odstranit.
Dobrý den, momentálně děláme celkovou rekonstrukci bytu a řešíme, že jeden podlahář nám říká, že by starší parkety zalil nivelackou a druhý říká, že máme vytrhat parkety. Prý by nám pak mohla podlaha popraskat a mohla by se hybnout. Neporadí někdo? Jak jste to měli vy nebo vaši známí? Díky za všechny odpovědi 🙂