Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mela Jsem jednu fajn slečnu za Prahou, ale došla Ke mne.Ted bude mit asi čas jenom o víkendu, pokud vubec. pokud chces pošlu ti kontakt a treba se domluvite.byla prijemna..
@Limi123 Brno a okolí, nevím, jestli Praha není daleko
Příspěvek upraven 22.08.23 v 11:30
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli existuje služba na zavedení pořádku v domácnosti.
Mám malý byt 1kk a je v něm velký nepořádek, věci nemají své místo, řád, nemám žádný systém. Několik věcí mám ještě k krabicích po stěhování a už tam několik měsíců leží a já je překračuji. Když si udělám jídlo věci ze stolu dám na postel a když jdu spát, z postele to putuje zase na stůl. Už ani nemám přehled, co v těch krabicích je, a evidentně mi to nechybí, tak ať někdo přijede a vyhodí to. Vím že jsou tam například knihy, chtěla jsem postavit menší knihovnu. Na místě kde jsem knihovnu chtěla, je obří kufr plný zimních a podzimních šatů. Kufr chce vybalit. Hm, paráda, kam? Do skříně. Ve skříni je hromada oblečení a ručníků bez ladu a skladu, takže to vytvoří další hromada a já už nenajdu vůbec nic.
Potřebovala bych tak celý volný víkend a pořádně vše uspořádat a uklidit, ale když mám začít, jen sedím, koukám na tu spoušť, která na mne padá a já chytám záchvaty paniky a brečím.
Už dlouho si hraju s myšlenkou, že si na to uspořádání prostě někoho najmu. Ale když hledám „Paní na úklid“, nabízí mi to mytí oken, vany, vysávání, žehlení, utírání prachu,…
Ale to já nepotřebuji, nepotřebuji aby mi někdo umýval vanu, potřebuji, aby někdo vzal ty plastové kytky na vaně, které tam stojí už několik let, a hodil je do popelnice.
Existuje taková služba?
Představuji si, že ráno vypadnu, předám byt, a paní mi pak zavolá a já přijdu do krásně uspořádané místnosti. Nebo klidně i budu v bytě, když by paní potřebovala poradit, co vyhodit. Jen ať se mě proboha neptá, „kam“ to uklidit, kam to dát. Protože já prostě nevím.
Stalo se to z důvodu jistých okolností, které nebyly v mých rukou, ale upřímně je úplně jedno, proč se to stalo, já to teď jen musím dát do pořádku.
Začněte!:) Udělejte si na to ten jeden volný víkend a začněte. Neřešte, co vše je potřeba udělat, aby to bylo hezké, ale vyberte si jedno místo, které uspořádáte jako první. Během jeho uspořádání neřešte, co s tím, co tam dávat nechcete a kam to dát, prostě to zatím odložte bokem s tím, že se s tím vypořádáte později (a vypořádejte se, podle stejného postupu), když budete mít jedno místo hotové, pokračujte dál.
Je fajn si před takovým úklidem udělat představu jak byste to chtěla mít. Není třeba úplně do detailu, stačí třeba mít jasno v tom, že v koutě vpravo od dveří odpoledne hezky svítí sluníčko a chtěla byste tam mít knihovnu a křeslo na čtení, tak začněte třeba tím. Uděláte si tím radost a budete mít větší chuť pokračovat dál. A jak budete tento postup opakovat stále dokola, za ten víkend se doberete hezky zorganizovaného a uklizeného bytu. Doporučuji k tomu nějakou dobrou hudbu, která vás nabije, případně audioknížku/podcast a jídlo si nechte dovézt, nebo si navařte předem - zkrátka, abyste se jím nemusela zabývat víc, než že vytáhnete talíř a sníte.
Mrkni sem https://helenaprochazkova.cz/konzultantky-2/ jestli nenajdeš někoho od vás. Mám perfektní zkušenost, bohužel kvůli vzdálenosti jsme jeli online, ale i tak mi to skvěle pomohlo a lidi, co zažili osobní konzultace jsou většinou ještě nadšenější. Za mě skvěle investované peníze.
Nesmis hledat paní na uklid, ale organizaci domácnosti. Ale nevím, zda ti někdo bude jen tak vyhazovat tvoje věci, podle mě to funguje tak, ze to budete probírat spolecne a ona pak navrhne konkrétní systém uložení toho, co zbylo. Takže s tím vyhazovanim začni sama, tomu se nevyhnes podle mě. Klidně si dej zpočátku cil, ze denně naplnis a vyhodis jednu tašku. Pak to změníš, až nebude už tolik co vyhazovat. Třeba jednu tašku týdne, a pak to zrusis.
Jéé, tohle jsem vždycky milovala,,,když holka odjela na tábor nebo někam s otcem, tak jsem se ponořila do skříní a rovnala a probírala a vyhazovala. K tomu muzika a vínko.. Ale nenabízím se ti, s cizíma věcma mě to nebaví. Na tvým místě bych začala tou skříní, probrala ty ručníky a oblečení, kriticky se na vše podívala a fakt vyházela. Za chvilku se do toho dostaneš a když se ti ve skříni uvolní místo na to zimní oblečení z kufru, tak úplně vykřikneš nadšením, jak se to vše dává do pohybu. Držím palce a závidím.
To bych potřebovala taky. Jen jsou tu věci pro 4 lidi a 100m2. Kdyby šlo jen o moje věci, tak si je proberu, ale u decek váhám, hračky preskladavam z práva do leva a pořád se tu hromadí… ale dneska v tom vedru bych se na to vrhnout po praci mohla. Jen se to fakt těžko vyhazuje.
U oblečení jedu stylem - rok jsem to nenosila, ok, vyhazuju. Ale takové ty cetky z dovolených, obrázky, výtvory a dárky, věci bez místa - ty se tu valí…
Za jednu koupenou novou věc dvě vyhodit
Ale, holka, jestli jsi chaotik a máš binec i v jiných věcech, tak ti nepomůže ani odborné zorganizování. Alespoň ne na dlouho. To budou vyhozené peníze
.Já chápu, že 1+0 nebo jak to je velké, je bez úložných prostor na pořádek náročné, ale zase rok kytky ve vaně? Chodíš kolem popelnic? Asi jo, že jo? Tak proč je nevezmeš někdy s sebou?
@Buba mara píše:
Za jednu koupenou novou věc dvě vyhoditAle, holka, jestli jsi chaotik a máš binec i v jiných věcech, tak ti nepomůže ani odborné zorganizování. Alespoň ne na dlouho. To budou vyhozené peníze
.Já chápu, že 1+0 nebo jak to je velké, je bez úložných prostor na pořádek náročné, ale zase rok kytky ve vaně? Chodíš kolem popelnic? Asi jo, že jo? Tak proč je nevezmeš někdy s sebou?
ty kytky na vaně má „několik let“
Když chystám velké třídění, dělám to tak, že si objednám oběd, pustím hudbu, na kliku pověsím velký pytel na odpadky a jedu. Když vyházíš zbytečnosti, ostatní už jde dobře.
Hele a nejtěžší je začít a pak druhá věc, vydržet. Velká akce se zda byt fajn, ale vyčerpá tě to a pak uděláš o to větší nepořádek. Proto je dobre dělat po malých kouskach, ale dělat. Nestihnes naplnit za den tašku? To nevadí, vezmi něco do ruky, až pujdes z domu a vyhod aspoň to. Proste porad je lepší udělat aspoň něco, nežli vůbec nic. Přijde mi, že jsi tím bordelem asi už nějak zchvacena. Holt nordel se neudělá za hodinu, tak se ho ani za hodinu nezbavíš a chce to čas. Jestli chceš udělat opravdu velký rez, pozvi si firmy, co vyklizeji pozůstalosti a rekni, ze ten byt je po tetě a ať nechají jen nabytek, ale ti ti vyhazeji asi úplně vše
![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli existuje služba na zavedení pořádku v domácnosti.
Mám malý byt 1kk a je v něm velký nepořádek, věci nemají své místo, řád, nemám žádný systém. Několik věcí mám ještě k krabicích po stěhování a už tam několik měsíců leží a já je překračuji. Když si udělám jídlo věci ze stolu dám na postel a když jdu spát, z postele to putuje zase na stůl. Už ani nemám přehled, co v těch krabicích je, a evidentně mi to nechybí, tak ať někdo přijede a vyhodí to. Vím že jsou tam například knihy, chtěla jsem postavit menší knihovnu. Na místě kde jsem knihovnu chtěla, je obří kufr plný zimních a podzimních šatů. Kufr chce vybalit. Hm, paráda, kam? Do skříně. Ve skříni je hromada oblečení a ručníků bez ladu a skladu, takže to vytvoří další hromada a já už nenajdu vůbec nic.
Potřebovala bych tak celý volný víkend a pořádně vše uspořádat a uklidit, ale když mám začít, jen sedím, koukám na tu spoušť, která na mne padá a já chytám záchvaty paniky a brečím.
Už dlouho si hraju s myšlenkou, že si na to uspořádání prostě někoho najmu. Ale když hledám „Paní na úklid“, nabízí mi to mytí oken, vany, vysávání, žehlení, utírání prachu,…
Ale to já nepotřebuji, nepotřebuji aby mi někdo umýval vanu, potřebuji, aby někdo vzal ty plastové kytky na vaně, které tam stojí už několik let, a hodil je do popelnice.
Existuje taková služba?
Představuji si, že ráno vypadnu, předám byt, a paní mi pak zavolá a já přijdu do krásně uspořádané místnosti. Nebo klidně i budu v bytě, když by paní potřebovala poradit, co vyhodit. Jen ať se mě proboha neptá, „kam“ to uklidit, kam to dát. Protože já prostě nevím.
Stalo se to z důvodu jistých okolností, které nebyly v mých rukou, ale upřímně je úplně jedno, proč se to stalo, já to teď jen musím dát do pořádku.
Jsem z okolí Brna, jižní Morava.
Příspěvek upraven 22.08.23 v 11:28