Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Magical-eyes píše:
Tak si napiš seznam…
Nafoť to a my ti tady poradíme. Za ala bych tou knihovnou, respektive kup si rukavice a pytle a odstraň umělé květiny z koupelny, když se ti na ně nechce sahat. Všude je moře vychytávek, ale holky z emimina ti poradí nejlípa zadarmo.
A když to zvládneš sama, tak o to větší uspokojení ti to přinese.
Jooooo to by mohla udělat
a my bychom ji tady virtuálně sdělili, co má vyhodit
to beru ![]()
Zakladatelko, musíš třídit. Udělej si tři hromady - co si necháš, co vyhodíš a co můžeš darovat/prodat.
Každý den kousek. A postupně to dáš.
Dneska zajdi do koupelny a vyhod ty kytky. To dáš. ![]()
Příspěvek upraven 22.08.23 v 19:09
@Semtex píše:
Jooooo to by mohla udělata my bychom ji tady virtuálně sdělili, co má vyhodit
to beru
A ještě by to třeba někomu posloužilo ![]()
A upřímně, nevyhazovala bych peníze za nějakou „koučku“. Ty peníze pak můžeš použít na třeba vymalování apod.
Můžeme se tu vzájemně podporovat, já potřebuju probrat doklady a knihovnu.
https://www.ikea.com/…a-s69017828/
Tahle knihovna není špatná a vejdou se tam i šanony
@Magical-eyes píše:
https://www.ikea.com/…a-s69017828/Tahle knihovna není špatná a vejdou se tam i šanony
Jee, tu mám.
několik kusů ![]()
@aiwwa píše:
Jee, tu mám.několik kusů
My taky
, ale spodní půlka dvířek je plná… Aby tam mohl být bordýlek ![]()
@Semtex píše:
Nesmis hledat paní na uklid, ale organizaci domácnosti. Ale nevím, zda ti někdo bude jen tak vyhazovat tvoje věci, podle mě to funguje tak, ze to budete probírat spolecne a ona pak navrhne konkrétní systém uložení toho, co zbylo. Takže s tím vyhazovanim začni sama, tomu se nevyhnes podle mě. Klidně si dej zpočátku cil, ze denně naplnis a vyhodis jednu tašku. Pak to změníš, až nebude už tolik co vyhazovat. Třeba jednu tašku týdne, a pak to zrusis.
Přesně tak - jedna taška denně k popelnici. Bohatě stačí. Někdo si to rád vezme. Zbavuj se všeho, k čemu tě nepojí hezké vzpomínky. Předpokládám, že 80 procent tvoří oblečení. Nech si jen to, co nosíš pravidelně. Já vím, přijde ti to škoda vyhodit, jenže tento stres, který zažíváš z přehlcení, je horší než vyhozené peníze za hadry. Známe to asi všichni. Knížky - je hezké, když je prostor kam je dávat. Krásná knihovna
Z toho důvodu je nekupuji, ale půjčuji, protože když už nějakou mám, tak vyhodit ji je nemyslitelný (pro mě).
Zkus v okolí najít sekáče, které berou do komise. A nebo jestli máš kolem sebe možnost blešího trhu.
Tohle postupně zvládneš sama. Paní by ti vyházela věci, které by ti chyběly.
Já to dělám tak, že jednou za čas udělám velkou debordelizaci. Zrovna minulý týden jsem se vrhla na dětský pokojíček. Všechno vyházet ze skříňek, šuplíků, poliček a krabic na zem. Co je v dobrém stavu a hrají si s tím, tak to nechám, zbytek vyhodit (podobně to dělám se skříněmi, kumbálem). Naplnila jsem 4 Ikea tašky. Děti si všimly akorát uklizeného pokoje a druhý den přišly, že nemůžou najít omalovánky (napůl pokreslené, napůl počmárané)!
Jinak jim zatím nic nechybí.
@Anonymní píše:
Upomínkové předměty, magnetky, výtvory, obrázky a podobné jsem vyhodila už dávno. Nemám žádné věci tohoto typu. Oblečení nosím vše co mám ve skříni, jedu udržitelnou módu. Já ani nevím, z čeho se ten bordel bere, spíš staré sešity z výšky, papíry, batoh z výletu, krosna, stan, tři krabice knih,…
Hodně štěstí po práci, budu na vás myslet
Já se včera hecla a mám dvě tašky na vyhoz a jednu na schovani (dětské věci, vždy čekám, zda si vzpomenou a až po určitém čase dám pryč). Udělala jsem jen obývák a dětský pokoj. Pro mě nejhorší kuchyň, kde se válí na jednou místě vše - mp3 na běhání, dopis, aktualni výtvory, krém na opalování, slunecni bryle, vitaminy apod. Jsou to věci, co užíváme víckrát týdně a chci je mít na očích, jinak na ně zapomínám, ale v predsini na ne neni misto a jinde jsou daleko od vchodu… Ale já jsem chaotik, úklid vydrží pár dní, pak se to zas hromadí.
@Semtex píše:
@Zeoli na knížky jsou dobre i knihobudky - dat to tam
Nebo na vlakové nádraží, akorát já se knížek zbavuju nerada, tak proto si je radši nekupuji.
Prosím tě, co je tak nepřekonatelně těžkého vzít do ruky ty kytky na vaně, přejít s nimi k odpadkovému koši, otevřít ho a vhodit je do něj?
Víš co, musíš někde začít, chápu, že v chaosu a bordelu, který si dlouhodobě pěstuješ, se žít nedá. Tak se tenhle víkend hecni a místo, abys ho zoufale proplakala, pusť si nějakou hezkou muziku a začni systematicky krok po kroku. Pořiď si dvě velké krabice, do jedné házej všechno na vyhození, do druhé to, co si chceš ještě v klidu probrat a rozmyslet. Rozvrhni si, do kterých skříněk budeš co a jak dávat a rovnou to tam skládej.
Nejtěžší je začít, jak se to rozjede, už to odsejpá a většinou to začne i bavit.
Tak co kytky, už jsou v popelnici?
Já začala verandou, protože pracovna se mi nechce, tak jedu od druhého konce. Zatím mám přepravku na vyhození, plus vyřazené boty. To pro dnešek stačí. ![]()
@Semtex píše:
@Zeoli na knížky jsou dobre i knihobudky - dat to tam
I do knihovny může dát knihy, které nechce, vezmou si je do fondu nebo jsou tam volně k rozebrání.