Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, byla jsem v 31+1 na ultrazvuku a Mudr. mi řekl, ža naše holčička je moc malinká, váží 1450 g.
Myslíte, že je to ještě v normě ?
Buď v klidu mi měli 33 t 1450g. Neboj do porodu to doženeta, bude mít tak váhu okolo 2 500g. ![]()
ultrazvuk taky není uplne presny treba ma víc. aspon budes mít mensi mimi, bud ráda ze nebude mít treba 4kila. ![]()
Není malinká já rodila v 31+3týdnu a my jsem měli 1430g. Pokud ti doktor, kromě blbých řečí, udělal vyšetření i na průtok pupečníkem, tak tě nemá stresovat. ![]()
ahoj je menší, ,ale neboj, má ještě dost času, navíc utz dost zkresluje, malá se narodila s váhou v 33t 1.450g a těsně před porodem mi říkali, že bude vážit +-1730g - ještě že se nesekli směrem dolů ![]()
Malá měla v 31 tt 1200 g a při porodu vážila 3430g. Takže bych se nebála, že bude malinka ![]()
Neboj, dcera měla ve 30tt 1350g, narodila se o 3 týdny dřív a měla teda 2450g, ale pokud by byla v termínu, 2,8 by rozhodně měla.
Navíc ultrazvuku se nedá úplně věřit.
Myslím, že je to v normě, navíc ultr. vyšetření se může od dost seknout, takže neboj.
tuhle váhu nám naměřili v 30 tt,malá se narodila téměř týden před tp s 3580 g. Neboj,ještě máte plno času,děti nejvíc nabírají až v ty poslední týdny ![]()
Déna81 píše:
Ahoj holky, byla jsem v 31+1 na ultrazvuku a Mudr. mi řekl, ža naše holčička je moc malinká, váží 1450 g.
Já jsem byla na UTZ přesně jako ty 31+1tt a doktor říkal, že odpovídá, měli jsme 1519g. Zase o tolik menší nejste
Asi nemůžeme čekat 4 kg obříky ![]()
Mě budou miminko měřit začátkem ledna a počítám,že se zase dozvím,že je to prcek
nestresuj se-někdo holt má menší dětičky-hlavně aby bylo zdravé
ted u posledního to v poradně v porodce hodně řešili a pořád mě nutili chodit na kontrolní ultrazvuky s tím,že mám jezdit do poradny s taškou do porodky,aby případně porod vyvolali,kdyby se mimču nedařilo.Byla jsem ve 36tt a po 2tt strašení to konečně vzdali a akceptovali moje neustálé opakování,že prostě rodím děti pod 3kg v termínu a jsou zdravé
![]()
Nikča 2750g a 50cm-41tt
Natálka 2650g a 49cm ve 39tt
Ríšánek 2950g a 49cm ve 41tt ![]()
Déna81 píše:
mě odhadli v 31tt váhu 1500g a teď v pondělí 40+1 byl odhad váhy +-3700g takže se neboj že bude malinká, už 5tý den přenáším, tak jsem zvědavá kolik bude mít při porodu ![]()
V normě. Malá měla ve 32 tt 1480 g a porodní váha byla 3350g.