Nízká placenta a poloha příčná

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.2.22 13:41

Nízká placenta a poloha příčná

Mám dotaz ohledně příčné polohy plodu miminka, jsem čerstvě 23 týden a miminko je v této poloze, zároveň nám nízko položenou placentu 12 mm. Ostatní v normě.
Doktor to zmínil, ale nevím zda už v tomto čase má být miminko otočené jinak a ne napříč :think:,je ještě čas, aby se otočilo?
Poslední dobou, i cítím méně často pohyby než dříve :think:
Máte někdo zkušenosti? Myslela jsem, že ještě teď tam má hodně místa a plave jak se mu zachce. :think:

Doktor nařídil klid, který jsem stejně držela. Kvůli té placentě. Ale napadá mi, Je vhodné nějak miminku pomoci, aby se otočilo jak má? Úplně mi ted dochází slova manžela, který tvrdil když koukal na mé břicho, že roste do stran, ale nezvětšuje se. Je pořád malé dost jinak.

Ještě jen dodatek, pokud souvisí: Jsem hodně hubená stále, břicho malinké, mám 54 kg jako na začátku těhu, neoribiram :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18569
23.2.22 13:58
@Anonymní píše:
Mám dotaz ohledně příčné polohy plodu miminka, jsem čerstvě 23 týden a miminko je v této poloze, zároveň nám nízko položenou placentu 12 mm. Ostatní v normě.
Doktor to zmínil, ale nevím zda už v tomto čase má být miminko otočené jinak a ne napříč :think:,je ještě čas, aby se otočilo?
Máte někdo zkušenosti? Myslela jsem, že ještě teď tam má hodně místa a plave jak se mu zachce. :think:

Doktor nařídil klid, který jsem stejně držela. Kvůli té placentě. Ale napadá mi, Je vhodné nějak miminku pomoci, aby se otočilo jak má? Úplně mi ted dochází slova manžela, který tvrdil když koukal na mé břicho, že roste do stran, ale nezvětšuje se. Je pořád malé dost jinak.

Ještě jen dodatek, pokud souvisí: Jsem hodně hubená stále, břicho malinké, mám 54 kg jako na začátku těhu, neoribiram :(

Jsem dneska 26+0, az az nejak 2-3 dny se otacela hlavou dolu. bezne se zacinaji tocit okolo 28tt a az do 34tt maji mimca cas. placentu mam 7mm od vchodu a nemela by branit prirozenemu porodu, rpotoze porodni cestu nezakryva. Nekomu roste bricho celkove, nekomu do stran a nekomu jen dopredu, timhle bych se netrapila. To ze nepribiras neni standardni, ale predpokladam, ze behem 2-3 tydnu to zacne naskakovat jak zacne ditko skokove rust. Pokud mimco jinak odpovida a je dle doktora ok, tak se tim nestresuj. POhodove tehotenstvi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
23.2.22 14:26

Tak tak, žádný stres, je čas. Já 1.tehotrnatvi.. na 2.utz měla placentu taky tak nějak jako ty. U porodu bez problému. Mimčo ještě v 32tt hlavou nahoru, otočila se asi v 34tt. Břicho v obou těhotenstvích do stran bez ohledu na polohu mimča. Až ke konci mi jde víc dopředu. Dlouho to na mně kvůli tomu nebývá poznat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.22 14:33

@Kamkam @hospodki
Děkuji Vám, to ráda slyším. :srdce: :srdce:
Trochu mě vylekal, i tou placentou právě..,tak jsem z toho byla paf lehce. břicho fakt žádné, nemám nevím jak se přidáváva fotografie, ukázala bych. :dance: takový miniaturní špek.

Ještě jsem zapomněla říct, i doktorovi, že mě hodně bolí kyčle, v noci, když ležím na boku, vzbudím se bolestí a musím se otočit. Bolí ta dolní. Takto i třeba 5× za noc. Ale to předpokládám, že k tomu prostě patří, že? Měla jsem velikost 34, 36, takže se to tam musí nějak roztáhnout na větší :palec:

Příspěvek upraven 23.02.22 v 14:54

• Citovat
  • Upravit
4625
23.2.22 14:42

Břicho může narůst i skokově, klidně doslova přes noc. ;) Na spaní na boku si dávej mezi kolena polštář. Mě teď třeba bolí vazy v podbřišku tak, jak kdyby mne tam někdo vyloženě nakopal. :oops:
Na YT lze najít videa, jak cvičit, aby mimi zaujalo vhodnou polohu. Ale zatím je brzo, zatím tam má ještě dost velký bazének. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18569
23.2.22 15:20

Minule jsem měla bolest kycli nějak 20-22tt až do konce. Poslední měsíc jsem spala max hodinu a zbytek noci se točila jak prase na rozni jak to bolelo polstar nepolstar. Teď me pro změnu strašně táhne břicho, ze ujdu třeba 2km a pak me to chytne tak, ze se plouzim. Ostatní si musí myslet ze už rodim jak se za nej držím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.22 15:26

@hospodki polštář mi také nepomáhá, zkusím ten větší, ten válec.
Díky moc :P

• Citovat
  • Upravit
3115
23.2.22 17:45

Jo, ty kyčle jsou taky normální. Ony i ty hormony, co rozvolnuji to, co je potřeba k porodu, rozvolnuji i co tak úplně potřeba není, protože to tak nějak nerozliší. :) Hele mě s tou placentou Dr posvětil i leteckou dovolenou. Jsem se ho tak opatrně ptala a on mi odpověděl tak jako, že „co je jako za problém?“ :mrgreen: pak jsem se těsně před dovčou (dopo 2.screening, v noci let) ptala znova a ok. A to jsem ji měla nějaký ten centimetr, mooozna dva nad. Ale je fakt, že mi to taky nezpůsobovalo žádné problémy (špinění, bolesti, nic)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
23.2.22 18:25
@Anonymní píše:

Ještě jen dodatek, pokud souvisí: Jsem hodně hubená stále, břicho malinké, mám 54 kg jako na začátku těhu, neoribiram :(

Ahoj, ja bych se jeste nenervovala:) jsem 26+0 a mala se mi tam toci jak se ji zrovna zachce, jeste maji cas na to, aby se ustalili ve spravne poloze. Jinak ja pribrala behem prvnich 20 tydnu nejake kilo a pak behem mesice 3, takze to fakt naskakuje postupne, ono se to brzy projevi, neboj.. Kazde bricho je jine, kamaradka jeste na konci 5. mesice s dvojcatama nemohla lidi presvedcit, ze je tehotna, take byla velmi stihla a brisko skoro zadne, pak ji narostlo skoro pres noc. Ja jsem zase pred tehotenstvim nosila vel 36, nekdy 38, je to moje prvni a i tak mi bricho roste kontinualne skoro bez prestavky, kazdej se hned pta, jestli je tam fakt jen jedno :zed: no, je, jenze mi leze proste jen dopredu, vubec ne do stran, pri pohledu zprima nebo zezadu by clovek nepoznal, ze jsem tehotna, ale z boku uz slusnej buben :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí