Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem..Sedím si tu u PC, malej už spinká s mým manželem posteli a najednou začal lapat po dechu..Běžela jsem k němu a dobrý, přesto jsem si ho dala bříškem na hrud..Jak ho tak držím, on už zas spinkal, všimla jsem si, že má studenej zátylek.Tak jsem ho probudila a šla mu přeměřit teplotu.Ten ukázel v zadečku 36 stupnu + ještě odečet půl stupně, takže nějakejch 35,5..ten teploměr mi nikdy blbě neukázal, normálně se malému pohybuje teplota od 36,5 do 37.Přeměřila jsem 3krát, pokaždé stejný výsledek, rozsvítila jsem si na to, takže jsem viděla, že teploměr je v prdce dobře..Co se proboha děje???
Jo a ještě dodám,že malej má na sobě body s dlouhým rukávem a dupačky a ještě je pod peřinou, oblečenej je rozhodně dostatečně..
Urcite zavolej na pohotovost,za to nic nedas a uvidis co ti reknou..At jsou to dobre zpravy
Taky bych to konzultovala. Pokud jsi si jistá, že podchlazení to není, a pokud je ta hodnota vyloženě neobvyklá, volala bych.
Tak jsem volala, doktorka se div že nesmála, že je to v pořádku…Že neumí ještě regulovat teplotu a tak, blabla..To jsem věděla i předtím, že jí ještě neumí regulovat…
Ale jako nechápu, od narození ho oblékám pořád stejně, někdy i mín, než je teď, tak jakto, že najednou takhle nízkou teplotu způsobilo oblečení???Ještě jednou, máme tu asi milion stupnu a on má na sobě body,dupačky a ještě peřinu..A co to lapání po dechu? Teda moc mě ta doktorka neuspokojila ![]()
lapani po dechu muze mit ze spanku, obcas mrnata zapominaji dychat a pak to dodychavaji… no a asi jak spi a nevrti se , tak se nezahriva
xangel87 píše:
Tak jsem volala, doktorka se div že nesmála, že je to v pořádku…Že neumí ještě regulovat teplotu a tak, blabla..To jsem věděla i předtím, že jí ještě neumí regulovat…Ale jako nechápu, od narození ho oblékám pořád stejně, někdy i mín, než je teď, tak jakto, že najednou takhle nízkou teplotu způsobilo oblečení???Ještě jednou, máme tu asi milion stupnu a on má na sobě body,dupačky a ještě peřinu..A co to lapání po dechu? Teda moc mě ta doktorka neuspokojila
a co zavolat jinam?
Já už dr moc nevěřím.S malim sem byla na pohotovosti když měl teploty 41 stupnu
a uplně bílej jazyk.Hned sem tvrdila že má určitě angínu.Dr se mi vysmála že má nějakou virozu že to řádí.Druhej den teploty pořád tak jedu znovu že kašle a nemuže polykat.Jiná dr opět viroza.Tak sem ho chudáka léčila doma a asi po týdnu šla k naší dr a aspon 2 týdny neléčená angína
.Co následovalo pak už nebudu radši popisovat,ale raději bych si zavolala jinam
jizvíková píše:
no a asi jak spi a nevrti se , tak se nezahriva
Jenže to se nevrtí nikdy při spaní a přesto má teplotu normální…
No nic, dám ho na monitor dechu a uvidím, ráno popř.ještě v noci přeměřím..Je to pro mě celkem šok, obvykle totiž řeším, jestli není přehřátej, má stále kolem těch 37 a najednou tohle.. ![]()
kamčo - no už o tom taky přemýšlím, ta doktorka měla mimo jiné ruskej přízvuk, čímž nechci snižovat jiné národnosti zde, jen mi prostě na důvěře nepřidala ![]()
Já teda ve svoji Mudru důveru mám, ale třeba u nás na dětským bych na jejich doporučení nedala ani Paralen
Stačila jedna zkušenost a pokud ještě někdy hospitalizace, u nich nikdy.
Asi bych taky zkusila dvě nezávislý rady, zlvlášť pokud tě jejich odpověď nijak nepřesvědčila.
Za to nic nedáš ![]()
A nemáš doma nějaký jiný teploměr ještě? Nebo bys nemohla půjčit třeba u sousedů nebo tak?
U nás taky spíš přehřátí, v létě když bylo horko, ale podchazení nikdy. Najdi si tel na jiný dětský a zkus to znova. Pokud ti řeknou totéž, byla bych klidnější. ![]()
xangel87 píše:
Tak jsem volala, doktorka se div že nesmála, že je to v pořádku…Že neumí ještě regulovat teplotu a tak, blabla..To jsem věděla i předtím, že jí ještě neumí regulovat…Ale jako nechápu, od narození ho oblékám pořád stejně, někdy i mín, než je teď, tak jakto, že najednou takhle nízkou teplotu způsobilo oblečení???Ještě jednou, máme tu asi milion stupnu a on má na sobě body,dupačky a ještě peřinu..A co to lapání po dechu? Teda moc mě ta doktorka neuspokojila
No ono je fakt, že se to u miminek strašně rychle mění. Naše malá byla v porodnici pořád jako led, když jí sestřiky oblíkly krátký rukáv, uměla mít i dobře fialový ručičky.
Pak se to změnilo někde kolem měsíce, kdy začala být hrozně záhřevná, hned se zpotila. Možná u vás probíhá podobná změna.
Mám Thermoval rapid, ten je testovaný, tak jsem doufala, že kvalitní ![]()