Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Petra8a píše:
Jinak kila navíc jako lék je teda zajímavý řešení. A na další prohlídce by tě honila, že jsi tlustá.
Ty mám a žádná změna
![]()
myslím,že o kilech to není…má kamarádka váží 85kilo, a nízký tlak má stejně…
Taky se hlásím do klubu. Kafe ani dvojka červeného moc nepomáhají. Když mi v 8. měsíci těhu trhali osmičku, tak jsem jim tam omdlela. Doktorka mě položila na vedlejší křeslo, nalila do mě asi litr kafe a nenechala vstát. Tak jsem si tam schrupla a po hodině spánku jsem jela domů. Manžel celý na trní, kde jsem. Když jsem mu řekla, že jsem hodinu chrněla na zubařském křesle, tak mi nechtěl věřit ![]()
Teď je mi to hlavně nepříjemné proto, že když se zvednu s miminkem v náruči a zatmí se mi přitom před očima, tak je to dost o hubu. Moji i jeho
![]()
Tak já mám problémy s nízkým tlakem jen občas. Na měření v těhotenství mi vycházel vždy v normě, ale taky se nemůžu zprudka zvednout - to se skácím zas dolů.
Při porodu se mi nízký tlak ozval docela zásadně - během něj jsem stihla dvakrát omdlít a dva dny poté jsem se nemohla zvednout z postele, jak se mi motala hlava. Doktor mi kvůli tomu dělal i krevní obraz a nic nenašel a za pár dní se to spravilo samo.
Bohužel na nízký tlak žádný lék není, max. jak tu někdo psal, pokud nejsi těhotná, tak ten panák
Jo a hubená jsem taky (před porodem 182 kg a 60 kg, teď 67 kg) ale nikdy mi doktor neřekl, že by to mohlo být tím a abych přibrala ![]()
Tak já mám problémy s nízkým tlakem jen občas. Na měření v těhotenství mi vycházel vždy v normě, ale taky se nemůžu zprudka zvednout - to se skácím zas dolů.
Při porodu se mi nízký tlak ozval docela zásadně - během něj jsem stihla dvakrát omdlít a dva dny poté jsem se nemohla zvednout z postele, jak se mi motala hlava. Doktor mi kvůli tomu dělal i krevní obraz a nic nenašel a za pár dní se to spravilo samo.
Bohužel na nízký tlak žádný lék není, max. jak tu někdo psal, pokud nejsi těhotná, tak ten panák
Jo a hubená jsem taky (před porodem 182 kg a 60 kg, teď 67 kg) ale nikdy mi doktor neřekl, že by to mohlo být tím a abych přibrala ![]()
já mám těd v těhu 115/75, jinak mívám 110/50.
Jedinné co se dá dělat je nevyhýbat se solit. teda né, že by se to se solí mělo přehánět, ale zase se jí nevyhýbat. člověk s níským tlakem potřebuje až 18g/den. Jinak je spotřeba soli 12g na den.
tak já mám taky krásných 100/60 někdy dokonce 90/50 ale to už cítím, že jsem nějaká vláčná. Babička říká kafe nebo štamprlu, tak nevím, co z toho si mám v těhu vybrat
kafo mi moc nechutná a alkohol v těhotenství odmítám. Fuj.
Rachel dej si kafe.To neškodí i doktorka mi ho doporučila. No a nebo si dej tu colu.
RachelSunny : panáka nedoporučuji, a to ani netěhotným. Sice tlak rychle zvedne, ale ještě rychleji pak může klesnout a sekne to s tebou ![]()
Maja si mě pobavila s tím parkováním, to zaručeně zvedne tlak i mě, takže příště jedu na kontrolu autem:-))
Kvatapka píše:
Maja si mě pobavila s tím parkováním, to zaručeně zvedne tlak i mě, takže příště jedu na kontrolu autem:-))
No je to um zaparkovat na přeplněném nemocničním parkovišti ![]()
Přidávám se do klubu… normálka 90/60.. když je mi zle mám 60 na nic.. jako fakt.. Sestřička na gyndě ze mě nemůže.. ale já fakt žiju.. když mi spodní nezměřila (jako fakt) tak volala rychlou.. Přijel Dr. a koukáme na sebe jak na blázny, že žiju.. jako bylo mi zle, musela jsem ležet, ale jinak dobrý … Alkohol nedoporučuju, mě po něm klesá tlak..
Jen doplním, že jsem určo nějaká spodní tlak měla, ale přístroj ho prostě nezaregistroval.. .-)
Ale já si už zvykla.. vy ještě né??
![]()
Katys, já už si taky zvykla. Když jsem měla těch 8/50, tak se mě sestřička ptala, jak mi je a já, že jsem v pohodě, že je to pro mě standardní stav ![]()