Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No a s tím rozčilováním ve škole… Co se tak postavit k problému způsobem: „Nechcete se učit??? Fajn. Jsou to vaše duté hlavy, ne moje. Ale zkoušení budete tak jako tak - a známky tomu budou odpovídat. Učíte se pro sebe, ne pro mě…“
Jura007 píše:
No a s tím rozčilováním ve škole… Co se tak postavit k problému způsobem: „Nechcete se učit??? Fajn. Jsou to vaše duté hlavy, ne moje. Ale zkoušení budete tak jako tak - a známky tomu budou odpovídat. Učíte se pro sebe, ne pro mě…“
Juro, na tyhle ohrané věty dneska už nikdo neslyší. Proč by se měli učit pro sebe? Na SŠ nebo VŠ se dnes dostane každý. A když ne na státní, tak na soukromou určitě. A napařit celé třídě ětky? To pak budu za neschopnou učitelku já, že jsem je nic nenaučila. … Ale dneska není učení o „učení“, ale hlavně o vychovávání a o tom udržet zvěř v jakýchsi mezích a klidu. …ale k tématu: tlak mi ani toto povolání nezvyšovalo. Nejsem z těch, které jen tak něco vytočí. Když ze sebe někdo dělá debila, tak ať, ale proč bych tím měla trpět já? Musím říct, že co mi zvyšovalo tlak, nebyly děti, ale často spíš jejich rodiče nebo nesmyslné papírování
… ale teď jsem na mateřské, takže se nebudu zbytečně rozčilovat. A k tomu tahání těžkých břemen - on takový kočár a dvě děti taky něco váží. Pro chlapa možá 30 kilo nic není, ale když to mmá ženská několikrát za den, a ještě se to k tomu mrská a vzteká… tak bychom mohli o tom zvedání těžkých břemen vykládat.....
A když se pak v noci rok budíš každé dvě hodiny na přebalování a kojení, tak s tím spánkem taky nic moc… Ach jo. Tím si nestěžuju, jen reaguju na tvůj příspěvek. ![]()
zdravím,
mám taky problémy s tlakem jak jsem četla už výš. Někdy je to hrozné a někdy „zvládnutelné“. Můj tlak je normálně 80/60 nebo tak nějak. Doktor to měří vždy třikrát jako by nevěřil té mašince. No a prohlásí „jako miminko“.
Kafe mi nepomáhá vlastně jsem ještě nedošla na nic co by mi pomohlo, je mi furt ze všeho jen hůř - špatně, točí se mi hlava, třepu se,točí se mi víc hlava a nic mi nechutná (doslova mám odpor k jídlu). Chci se zeptat jestli to nemůže mít vliv na otěhotnění. Nedaří se nám. Už docela dlouho. Vím, že hledám chybu už všude. Ale jen jestli s tím nemá někdo zkušenost.
děkuji za odpovědi ![]()
Idzetka píše:
zdravím,
mám taky problémy s tlakem jak jsem četla už výš. Někdy je to hrozné a někdy „zvládnutelné“. Můj tlak je normálně 80/60 nebo tak nějak. Doktor to měří vždy třikrát jako by nevěřil té mašince. No a prohlásí „jako miminko“.Kafe mi nepomáhá vlastně jsem ještě nedošla na nic co by mi pomohlo, je mi furt ze všeho jen hůř - špatně, točí se mi hlava, třepu se,točí se mi víc hlava a nic mi nechutná (doslova mám odpor k jídlu). Chci se zeptat jestli to nemůže mít vliv na otěhotnění. Nedaří se nám. Už docela dlouho. Vím, že hledám chybu už všude. Ale jen jestli s tím nemá někdo zkušenost.
děkuji za odpovědi
ahoj, nevím k kterému doktorovi chodíš, chtělo by to asi trochu víc informací, ale tohle je opravdu nízký tlak, Co takhle zkusit jiného doktora? Nebo se zeptat v Poradně. Třeba rovnou tady na emimino. Za zeptání nic nedáš.
Jo ještě jedna poznámka, kromě kafe zkus taky hodně pít. Já mám problém s tlakem (nízký) taky. Jenomže já to mám kvůli lékům a jinak to nejde.Vysvětlení proč, tak to by bylo na delší povídání. Sice se to snad časem upraví, ale tvé problémy s tlakem taky znám. Jo kromě kávy , zkus ještě hodně pít. Doporučil mi to můj pan doktor a tomu opravdu věřím.
Přeju ti v tvém snažení o miminko hodně štěstí.
Idzetka píše:
zdravím,
mám taky problémy s tlakem jak jsem četla už výš. Někdy je to hrozné a někdy „zvládnutelné“. Můj tlak je normálně 80/60 nebo tak nějak. Doktor to měří vždy třikrát jako by nevěřil té mašince. No a prohlásí „jako miminko“.Kafe mi nepomáhá vlastně jsem ještě nedošla na nic co by mi pomohlo, je mi furt ze všeho jen hůř - špatně, točí se mi hlava, třepu se,točí se mi víc hlava a nic mi nechutná (doslova mám odpor k jídlu). Chci se zeptat jestli to nemůže mít vliv na otěhotnění. Nedaří se nám. Už docela dlouho. Vím, že hledám chybu už všude. Ale jen jestli s tím nemá někdo zkušenost.
děkuji za odpovědi
Taky mám nízký tlak a taky jsme na naši malou čekali dlouho, ale nikdy jsem si to do souvislosti nedávala, ani žádný z doktorů, se kterými jsme to řešili.
Bersaba píše:Idzetka píše:Taky mám nízký tlak a taky jsme na naši malou čekali dlouho, ale nikdy jsem si to do souvislosti nedávala, ani žádný z doktorů, se kterými jsme to řešili.
zdravím,
děkuji za odpovědi
Mám hodně nízký tlak (tyto dny vyloženě omdlívám) a otěhotněla jsem ani nevím jak. Tak nevím, jestli by měl nízký tlak vliv na otěhotnění.
Ahojky holky…taky trpím na nízký tlak, ale co mi vadí, je ta unava, odpoledne bych mohla pořád spát a nemám energii, což mi v běžném životě docela vadí…máte to taky tak a pomáhá na to něco?
@SlecnaSally Ahoj, taky mám nízký tlak. Odjakživa. Pocity na omdlení, někdy i na zvracení, třes… No někdy je to pořádně výživné. Mně teda pomáhá pivo, třeba si jenom cucnout, a pak se taky pořádně rozhýbat - tím se tlak zvýší. A taky dát si nohy nahoru ![]()
Existuje jeden recept na nízký tlak a to je pravidelný pohyb, přesněji kardio trénig, nemám na mysli lítání kolem mimina nebo v práci to je jednorázová zátěž na chvilku, pak zase pauza a zase zátěž. Pravidelný běh nebo kolo alespoň 30-40 minut vkuse nejlépe denně a tlak se vám srovná a ideálních 120/70.
@SlecnaSally také trpím na názký tlak, a co mi vlmi pomáhá je bud káva, cola, nohu nahoru a samozřejmě pohyb, ale jen v takové míře at sebou neseknu, někdy mi i zabere začít pomalu a zhluboka dýchat, určo dávej pozor na rychlé změny poloh a dlouhí stání. Zkus se vyhnout zelenému, černému čaji ten snižuje tlak, také hořká čokoláda, oves, řepa a zelený hrášek ![]()
Určitě souhlasím s kávou, ta ti ho zvedne zaručeně, nebo jestli chceš přímo doplněk stravy, tak znám InCardio, nemám ho osobně vyzkoušený, protože to nepotřebuji, ale kupoval jsem ho své mamince, která také trpí nízkým tlakem, tak jak jste tu psaly téměř na každém měření s nadsázkou říkaly, že tam sedí mrtvola, mamince bude 55 a přes půl roku ho bere, poradili jí to, když byla na nutričním poradenství a čísla se postupně zlepšují ![]()
Ahoj holky ![]()
Posledni cca 3 mesice trpim na nizky tlak - motam se, podlamuji se mi nohy, mam mzitky pred ocima, slabost koncetin. Kafe zabira jen castecne, nikdy jsem na to netrpela, takze nevim, jak si pomoct. A zda to vubec jde..? ![]()
@Lucyanne uplne obecná rada je pravidelně sportovat, zvýšit si kondici. A samozřejmě návštěva lékaře.
@Marie432875 nooo, je pravda, ze od porodu moc nesportuju nooo
Musim zacit neco delat, tohle je hrozny. ![]()