Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, od porodu mám neustále popraskané koutky, kolikrát až do krve
Používám takový ten klasický jelení lůj, chvíli mám klid a pak se stačí do něčeho zakousnout nebo se usmát na malýho a mám je zase
Nevíte co by mi mohlo pomoct na delší dobu, nejlépe na pořád?
Díky
Já se vždycky cpu B-komplexem (Forte nejlépe). Ale pokud kojíš, tak nevím jestli se může… Žádné mazání mi na to nepomáhá…
Pipet píše:
Já se vždycky cpu B-komplexem (Forte nejlépe). Ale pokud kojíš, tak nevím jestli se může… Žádné mazání mi na to nepomáhá…
Při kojení se může. Řešila jsem to před cca 2,5 lety a dětská Dr. mi řekla, že malý trocha béčka rozhodně neuškodí a že to, co tělo nespotřebuje, stejně vyloučí močí (ta je pak žlutší…)
spolehlivě pomáhá INFADOLAN, je to vlastně vazelína s vitamínem, pak se dá používat i na mimi v zimě, pusenu mazat když venku mrzne.Pomáhá i na více věcí, třeba prasklinky u konečníku, na rukou a
tak
Já stejně už nekojím.Tak zítra naběhnu do lékárny a snad to pomůže ![]()
Před nějakou dobou jsem tady zakládala diskuzi kvůli praskajícímu rtu (pořád dokola na jednom místě), dostala jsem tip na Bepanthen Plus a fakt super. Je trochu jiný než klasický Bepanthen. Prasknutí se od té doby neobjevilo. ![]()
eviah píše:
Před nějakou dobou jsem tady zakládala diskuzi kvůli praskajícímu rtu (pořád dokola na jednom místě), dostala jsem tip na Bepanthen Plus a fakt super. Je trochu jiný než klasický Bepanthen. Prasknutí se od té doby neobjevilo.
Může se to mazat i dětem?? Malý má koutky po víkendu u prarodičů.........
LeníkDOMO píše:eviah píše:Může se to mazat i dětem?? Malý má koutky po víkendu u prarodičů.........
Před nějakou dobou jsem tady zakládala diskuzi kvůli praskajícímu rtu (pořád dokola na jednom místě), dostala jsem tip na Bepanthen Plus a fakt super. Je trochu jiný než klasický Bepanthen. Prasknutí se od té doby neobjevilo.
Krabičku s příbalovým letákem už nemám, tady je odkaz: http://www.bepanthen.cz/…us/index.asp , za sebe bych řekla, že jo, klasický bepanthen se dá mazat určitě i dětem, tak myslím, že to bude stejné, ale raději mrkni, dole mají ke stažení příbalový leták.
Ale já to nemám vyzkoušené na koutky, ret mi praskal uprostřed, pořád na stejném místě a pořád dokola a bylo to hodně bolestivé, po mazání touhle mastičkou to bylo rychle pryč, teď ji používám místo jeleního loje, preventivně.
eviah píše:
Ale já to nemám vyzkoušené na koutky, ret mi praskal uprostřed, pořád na stejném místě a pořád dokola a bylo to hodně bolestivé, po mazání touhle mastičkou to bylo rychle pryč, teď ji používám místo jeleního loje, preventivně.
Jé tak to trpím na to samé, ale je to tím, že mám slabý epitel na rtu či jak se ta kůže jmenuje, stačí, když nedodržím pitný režim, plus je třeba mráz/větrno atd pomáhá mi jelení lůj a doma mažu sádlo
Koutek se mi objevil před 2dny, hned jsem na to doma napatlala droždí a dala jsem si to i na noc a ráno už jsem měla klid. Ale tohole jde, jen pokud to je v počáteční fázi, ne když je hluboká ranka nebo strup, to pak chce tu kalciovku nebo bepanthen
Pročetla jsem tu všechny příspěvky,ale musím řict, že toto vše jsem již vyzkoušela (dříve zabíralo)teď bohužel nic
vyzkoušela jsem mastičky typu- vazelina, framykoin, calciovku a dokonce i vazelínu s přiměsi heřmánku a nepomohlo mě nic
nedostatek vit. B v žádném připadě, vitamin B beru formou vitaminu, jim dostatek zeleniny a ovoce. A stejně na koutky posledni dobou trpím víc a víc.Hlavně od doby co jsem vysadila HA, myslíte, že by t mohlo být spojeno s tím???Děkuji za odpověď ![]()
saiimona: Ahoj, podle mě to být z vysazení ha může, já když vysadila, tak mi nejen popraskaly koutky, na což jsem trpěla už od dětství (nic mi na to nepomáhalo, zmizelo to samo někdy po pubertě), ale taky se mi brutálně zhoršila pleť, to jsem neznala ani v pubertě a vypadaly mi vlasy, opravdu znatelně prořídly a udělaly se mi pigmentové skvrny na těle.
Trvalo dobrý půlrok, než se to jakž takž dalo do normálu, aspoň ta pleť…
Na koutky mi pomohlo to béčko, tedy spíš vitamínové tablety co mi doporučila dr jako prenatální péči.
1veverka poslední dobou toho lituju, že jsem kdy brala HA
vlasy mě po vysazení taky znatelně padají, ale každý mě řiká, že mám krásné husté vlasy (ale to že je sbírám všude doma, to už je druhá stránka věci
) hlavně se hrozně lámou.Takže ty koutky budou zřejmě po té HA..
právě že beru Riboflavin, kterej mě dala v lékarně naposledy na koutky a ještě beru kyselinu listovou (takže taky B-čko) a stejně mám pořád koutky.. nejdřive se to střidalo na levé straně a pak na pravé straně a teď už je mám na obouch stranách.. a to už mě vždy hlási přitel dopředu, že mám zarudlé koutky a že mě zase prasknout a druhý den je to tak jak přesně řekne ![]()
saiimona: Jo, to mi povídej, já taky. Brala jsem jí snad 13 let, „léčili“ mi tím nepravidelnou ms, ale kdybych tušila, jaký to pak bude problém, vybodla bych se na to dávno. ![]()
Taky mám (nebo spíš měla jsem) husté vlasy, ale už se mi zdá, že se to taky trošku zlepšilo, v našem případě to chce asi nejvíc čas, i ty koutky…
![]()
1veverka taak to jsme na tom úplně stejně, taky jsem ji kdysi dostala kvůli nepravidlné MS, i když jsem měla možnost volby buď HA a nebo hormony stejně formou prášku a nebo injekcí, tak jsem zvolila HA a teď toho lituju
a to jsem ji brala 6 let.A už to nikdy nechci ![]()
Co se týká pleti tak používám Eucerin, ale neřekla bych že mám horší pleť po vysazení HA (aspoň něco mě zůstalo stejné)
Takže závěr je takový, že když to je po vysazení HA, tak mě nepomůže na ty koutky asi nic.. pochopila jsem to tak!?Když beru vit.B a mastě mě nepomáhají.