Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
saiimona: No já bych to tak viděla. ![]()
Mně teda nepomáhalo nikdy nic, co mi paměť sahá, mamka mi pořád cpala nějaké vitamíny a masti, ale nikdy to nezabralo, až to fakt zmizelo samo.
Nevím, jestli to tu souvislost mít může, ale po té pubertě se mi asi vyrovnaly hormony, či co… ![]()
Za tu pleť buď ráda, já to předtím nikdy nezažila, vypadala jsem jak složená z malých pupínků, všichni se mě ptali, co mi je.
![]()
já beru také b-komplex a používám růžovej kelímek z oriflamu ![]()
Já mám také často s popraskanými koutky problémy… a konečně jsem přišla na to, co pomáhá… Namažu si přes noc koutky mastičkou Fungicidin a maximálně za 3 dny mám po problému… ![]()
A abych tomuto zabránila v budoucnu, beru každý den Riboflavin ![]()
Já měla popraskané koutky teď snad 2 měsíce a nic nepomáhalo..! Jsem podruhé těhotná, tak možná i oslabený organismus.. každopádně mi zabrala až měsíčková mast a B komplex forte (který by se sice v těh. neměl brát, ale tu chvilku to snad nevadí, navíc se přebytek vyloučí močí). Stojí to pár korun a pomohlo! Předtím jsem zkoušela konopnou mast, konop. sérum, Sudocrem, Infadolan a B komplex klasický a bez úspěchu. Ale možná to byla i nějaká kvasinková infekce nebo plíseň.. tak hodně zdaru s (ne)koutky ![]()
Ahoj všem, ozivuji diskuzi…
Už rok me trapi popraskane koutky, s kožní jsem to resila ale bez efektu, vazelina, bepanthen a dokonce i delany dehtovy pudr nezabiraj
navíc mam koňskou dávku zinku 125mg, nasadila si probiotika a stále se to ne a ne zahojit. Poradíte někdo?
Hezky den a dekuju předem
Máš dost vitamínu B? Taky na to trpím, podle mě je to těmi vitamíny, mě se to objevilo v obou těhotenstvích a pak při větším stresu, kdy je vit. B právě dost potřeba.
@Suzuveverka riboflabin take vyzkousen bez efektu
už fakt nefim
Me na to zabral fungicidin nebo nejaka mast na kvasinky canesten nebo tak neco. doktorka rikala ze se do tech koutku dostane kvasinka a pak se to nechce zahojit.
Já s tím mám neustálé problémy už dlouhá léta a čím jsem starší, tím je to horší
zkusila jsem různé mastičky jak přírodní tak i léčivé, krémy, léky, vitamíny i změnu stravy a musím říct, že nejvíce mi pomohlo užívat B-Komplex a jíst spousty ovoce a zeleniny s obsahem vitamínu B, Fungicidin občas, a během roku užívám na vlasy Biosil a Methionin, což ale také příznivě působí na pokožku.
@mumisek79 mě pomohlo brát vitamín B
co krevní obraz atd - když tu čtu, že B jsi taky zkoušela nebo jestli se nedělají nějaké stěry ![]()
Měla jsem s tím problémy pred lety, vyzkoušela možné i nemožné, od té doby co beru železo mám klid (5 let) ![]()
Pro PER: prosím jaké bereš železo? Já jsem chudokrevná a železo od mudr. mi vůbec nedělá dobře…díky
@sobesin mě z předepsaných léků od dr. Nevadil akorát maltofer a teď si chci zkusit koupit nějaký sirup se železem z DM drogerie