Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den máte někdo zkušenosti s plicní chlamydií??? Prosím poraťe děkuji Zdenka
Mela jsem ji pred otehotnenim, zjistil mi ji z krve revmatolog, mela jsem zanet v zapesti, duvod neznamy a on udelal testy i na toto.
Predtim jsem docela trpela na vymesovani, prakticky po kazdem teplejsim ci mastnejsim jidle jsem sla na velkou a to pekne rychle, a kdyz nebyl pobliz zachod, tak bylo zle.
Bolely me klouby a kosti.
Zalecil me dvema druhy ATB, ktere jsem brala dohromady mesic. Darda pro organismus to byla, po par dnech jsem mela kvasinky jak blazen, ale opravdu to pomohlo a od te doby mam svaty pokoj. Klouby a kosti neboli, nic se mi nezanitilo, vymesovani se upravilo na normal.
Nekomu tahle chlam. vadi, nekomu ne, zalezi na tom, jak na ni jednotlivec reaguje. Nekteri doktori ji ani netestuji, ze je neskodna, pry je promoreno 70% evropske populace. Ja bohuzel byla zrovna z tech, kterym vadila a nebyt toho zanetu zapesti, tak se asi trapim do ted
Ahoj.
Zkušenosti mám, né tedy osobní. Moje dcera je měla na přelomu roku. Začalo jí to někdy první týden v prosinci, kdy začala z ničeho nic kašlat a kašlala pořád a pořád. Suchý dráždivý kašel ráno po probuzení, při větší aktivitě a večer při ulehnutí. Někdy to fakt byly záchvaty. Když usnula, tak nekašlala, v noci ani jednou. Nejdřív jsem jí lečila sama antitusikama, která vůbec nezabírala, tak jsme se asi v polovině prosince vydali k mudře. Dýchání čisté, prý zánět dýchací trubice. Napsala nám nějaké léky ( už nevím co ) a za týden kontrola.
Kašel měla neustále, byla jsem zoufalá. Dýchání pořád čisté…tak to bylo přes celé svátky. Co my toho vyzkoušeli a nic.
Po novém roce už nás poslala na RTG, že prý už je to fakt dlouho, co kašle, kde tedy taky nic nebylo. Prostě nikde nic a kašel měla pořád. Nabrala dceři krev na různá vyš. i na astma, které se neprokázalo ( vyšlo jí neaktivní ) a mimojiné i na chlamydie pneum. Do toho jsme ještě jeli do Motole na urgentní bronchoskopii, aby se vyloučilo vdechnutí cizího tělesa.
A když se dcera vrátila, mudra už měla výsledky a potvrdily se ty chlamydie. Dostala na 3 týdny antibiotika, po pár dnech už jsem pozorovala zlepšení a když je dobrala, byla téměř bez potíží. Jen možná ještě nějakou kraťoučkou dobu pokašlávala.
Tak to je to samé co mám.Jsem hrozně unavená a mám taky bolesti kloubů a svalů.To jste mně potěšila mněla jsem z toho docela hrůzu z toho co jsem se dočetla.
tak já mám skušenost s toutou potvorou ,mám chronický zánět prudušek,jednu dobu se to nedalo vydržet… a pak dr.mě poslal na imuno a měla jsem šíleně nízkou imunitu a doted beru léky
a antb.jsem brala nespočet i měsíc ![]()
Anonymní píše:
tak já mám skušenost s toutou potvorou ,mám chronický zánět prudušek,jednu dobu se to nedalo vydržet… a pak dr.mě poslal na imuno a měla jsem šíleně nízkou imunitu a doted beru léky
a antb.jsem brala nespočet i měsíc
Prosím a jak dlouho ty léky berete?
Tak já je mám taky opakovaně záněty průdušek apod. Beru atb . ted 4 měsíce tak pak uvidím co budum mít za hodnoty možná už to mám i v chronickém stádiu fakt nevím. hodně je o tom všem na netu www.chlamydie.info . Jsou to pěknépotvůrky kterých se člověk hned tak zkutečně nezbaví trvá to i roky. Někomu nic nedělají jiní mají řadu problémů a nedokáží ani pořádně fungovat.
více je take v diskuzi v neplodnosti o těch chlamidiích . Léčí to dr. Klubal v Praze ,ale je hodně drahý.
Ahoj,
včera mi manžel řekl, že mu náhodou zjistili plicní chlamydie. Přitom neměl žádné příznaky, vlastně asi akorát únava.
Mě dnes dr řekla, že to nemám řešit. Přitom já trpím už asi 3 roky na bronchitidy, bolí mě občas na plicích, špatně se mi dýchá. Děti pokašlávají v noci. Co si o tom myslíte? Řekla vám taky nějaká Dr. ať to neřešíte? ![]()
Ahoj, určitě bych to řešila…a chtěla bych po dr krevní rozbor ![]()
@KIKOLETEK Volala jsem i na dětské a řekla mi to samé, co u mé dr. Že dokud nebudou děti nějak schvácené, nebo nebudou permanentně kašlat, tak to nemám řešit a nábory se nedělají
… ![]()
Tak to je teda divné
asi bych teda zašla na plicní, není možné aby vás odmýtli ![]()
To je fakt divný. Mě plicní chlamydie zjistili taky (i mě kromě únavy v podstatě nic nebylo)a dr vzala manželovi krev na požádání taky. Dětská u dcery taky. Já bych na odběrech trvala. Manžel se vyléčí a jestli je máš ty, tak je může chytnout znovu a léčba byla, víš na co.
Doktoři ty odběry dělají neradi, testy stojí dost peněz. Ale trvej na tom.
No mě je to teď blbé se tam vrátit a říct: sorry, ale prostě znovu a lépe:D.
Prý je tím promořeno 70% populace… ![]()
Je tím promořený opravdu kdekdo. Není důvod brát protilátky celému okolí. Tátu přeléčit, když má akutní problém. U Tebe bych spíš řešila jestli nemáš třeba astma, ale to přes net těžko…