Dioptrické brýle

276
10.9.10 08:00

dioptrické brýle

Ahojky,chtěla bych se zeptat jaký máte názor na volně prodejné dioptrické brýle?měla bych nosit brýlky jen na práci,mám na každé oko 0,75 dioptrie,ale nechce se mi a vlastně to ani nejde do nich investovat tisícové částky,tak přemýšlím o těch volně prodejných.včera jsem se dívala a nevypadají některé špatně,ale mám z nich trošku strach.nosíte je někdo?jsou i v 0,75+,nikde jsem je neviděla,tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
10.9.10 08:09

A to je máš předepsaný na čtení ,nebo bys je měla nosit v místnosti ?

jo + dioptrie tam většinou bývají ,ale neměli by se nosit nejsou nacentrovany na střed tvých zornic ,ale většinou na střed očnic obruby a nebo v horčím případě úplně šejdrem a to ti samozřejmě může způsobovat bolesti očí a hlavy -záleží na citlivosti toho ,kterého člověka.Tyto brýle by spíš měli sloužit třeba na zahradu nebo jako náhradní .Ale samozřejmě záleží na tobě ,ale jedny kvalitní brýle bys mít měla ono když se ti zrak zhorší tak můžeš skla v brýlích z optiky vyměnit(takže ti vydrží i pár let) ,v brýlích ze stánku to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
10.9.10 08:15

Jako optička plně souhlasím - pokud si nechceš kazit oči, investuj do sebe. Tím, že čočky nejsou vycentrované „na tebe“ vzniká prizmatický efekt, což znamená, že na středu zornic nemáš ty dpt, co bys měla mít a navíc prismatické čočky se používají ke korekcím šilhání, vzniká tam i případně cylindr, takže určitě to není dobře pro tvé vidění. Spousta presbioptiků (ti, co potřebují cca po 40letech brýle na čtení) oceňuje brýle ze stánku hlavně proto, že „zvětšují“, takže je to spíš efekt lupy, jsou šťastní, že vidí „lépe“, ale je to skutečně relativní!Rozhodně brýle z optiky - stoprocentně!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
10.9.10 08:37

Holky,máte pravdu,já si to myslela.a kazit si oči rozhodně nechci,na to jsem ještě mladá.Mašinko,kolik tak asi vyjdou nějaké levnější brýle?mám je jen na počítač a teď do nich nemůžu moc investovat.a co třeba čočky?to ale asi ne když potřebuju brýle jen na práci,že?možná se ptám blbě,ale opravdu nevím,nikdy jsem brýle nepotřebovala,tak nemám přehled a jsem vděčná za každou vaši radu.děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
10.9.10 08:55

Upřímně, jestli se ti zdá investice do brýlí vysoká, tak na čočky rovnou zapomeň :-) holt pohodlí něco stojí a je to rozhodně víc než nějaké „obyč“ brýle, tam není ta investice zas tak hrozná. Ale přesnou cenu ti neporadím, já brýle potřebuju na pořád, takže se pohybuju spíše na druhé straně cenového spektra… ale i tak když to rozpočtu na to jak dlouho mi vydrží, tak jsem tak na 3000,– za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
10.9.10 09:13

kubo 123 ,když máš brýle jen na počítač pravděpodobně se ti s nimy bude špatně dívat do dálky takže kontaktní čočky pro tebe nebudou ideální ledaže bys zainvestovala do spec.tipu kontaktních čoček ,ale to už by ti vcelku vyšlo dráž než ty brýle.A jak se ptáš za kolik se dají brýle pořídit …No fakticky už v hodnotě receptu od lékaře ,ale věř mi ty bys do práce nosit nechtěla ,takže počítej tak ty 2000kč aspon .Projdi si pár optik ,ale cena obrub je samozřejmě bez skel ,základní obyč máš na pojištovnu ,ale na počítač bys měla mít a antireflexem ,nejlíp v plastu počítej tak 600kč za kus (záleží na optice a značce)+pak ta obruba .Ideální je pokud v dané optice taky měří oči ,nechat si je ještě přeměřit tam s tím ,že potřebuješ brýle na počítač ,protože na počítač potřebuješ trochu slabší brýle jak na čtení .V té souvyslosti mě napadá ,jakto ,že nenosíš brýle na čtení ? pokud máš +0,75 DPT na počítač logicky bys měla potřebovat silnější brýle na čtení tak kolek 1,5 dpt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
10.9.10 09:35

díky moc za info.já šla k mudr.na kontrolu s dětma a jen se zmínila,že mě při práci pálí a slzí oči a mudr.mi oči přeměřila a naměřila těch 0,75,prý mám nosit brýle podle potřeby když budu mít tyto problémy,tak nevím.prý by to mělo pomoct.jinak se mi vůbec nezdá,že bych špatně viděla,to ne,jen to pálení a slzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
10.9.10 09:41

Ještě se zeptám - měřila mašinkou nebo ručně pomocí skel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
10.9.10 09:50

jo to může být "příznak " :-) a taky důvod proč by sis brýle neměla kupovat u stánku ,asi jsi citlivější a při práci oči dost namáháš ,každopádně jestli optika ,kterou si vybereš bude nabízet možnost přeměření očí optometristou (když si u nich necháš dělat brýle je to zdarma)využij toho.Není to nedůvěra k lékaři ,ale jde spíš o to ,že si optika pak musí stát za svým výrobkem plně.Ono by to stejně nemělo vyjít jinak ,jisté odchylky jsou možné ,ale to by ses sama rozhodla v čem se ti líp kouká .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
10.9.10 10:05

Taky bych byla pro přeměření, kor pokud to bylo určováno jen na mašince, třeba já jsem na určení dioptrií dost citlivá a to ruční je v mém případě přesnější. Nehledě na to, že určení správných dioptrií je specializace optometristy a ne očního doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
10.9.10 10:08

Mudr.mi měřila oči mašinkou,pak jsem ještě četla a přišlo mi to,že bez problémů.pak mi dala ještě text na pc a zkoušela různá sklíčka a je fakt,že jsem viděla daleko líp.máš pravdu,každopádně optika,pořeším to už dnes,nebudu nic odkládat.děkuji moc,je fakt,že mi i poradí a budou to brýle přímo na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janca12
20.1.12 10:09

Dioptrické brýle

Ahojky, chtěla bych přejít z brýlí na kontaktní čočky, myslite ze to nebude problém, mam si zajit do nejako optiky? Je tu někdo z Brna , kdo by mě poradil kam zajít?

• Citovat
  • Upravit
Koma
22.1.12 09:07

Ahoj Jani,pokud bych ti mohla poradit (já sice kontaktní čočky nenosím ale mám hodně přátel,kteří ano),zajdi si do očního studia aleš žejdl na veveří.já si tam chodím pro brýle a jsem tam nadmíru spokojena.

• Citovat
  • Upravit
Tany7
24.1.12 11:11

Dioptrické brýle

Ahoj Jančo…taky jsem pro pana Žejdla..chodím jedině pro čočky tam. A nemám žádný problém:)…určitě to není problém, to co píšeš :). A Aleš Žejdl je všude možně po Brně, takže to mít daleko nebudeš, at jsi z jakékoli části Brna :)

• Citovat
  • Upravit
21
6.11.12 20:40

Dobrá oční optika Jihlava, Znojmo

Ahoj holky, potřebovala bych poradit dobrou oční optiku Znojmo nebo Jihlava.
Potřebuji nové brýle. Už jednou se mi stalo, že mi naměřené brýle vůbec nesedly, tak mám docela strach při dnešních cenách. Mám totiž rozdíl 2,5 dioptrie mezi pravým a levým okem. I oční lékař mi radil, ať do nových brýlí moc neinvestuji. Ať nejprve vyzkouším, jak takový rozdíl budu snášet při celodenním nošení.
Slyšela jsem, že platnost poukazu na nové brýle se prodloužila z jednoho na tři měsíce. Je to pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí