Dioptrické brýle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
959
6.11.12 23:05

Já si teď nechala dělat nové brýle, ale jestli myslíš recept přes pojišťovnu-tak ten mi dr vypsal na měsíc :nevim: a navíc jsem u VZP a ten příspěvek je teda opravdu směšnej, při dnešních cenách :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
17.1.16 19:26

Nevíte někdo náhodou, kolik přispívá pojišťovna na brýle? Jsem na tom úplně stejně jako zakladatelka této diskuze. Potřebuji brýle a zrovna nemám peněz na zbyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
17.1.16 19:50

@fashion_victim83 Tak to poběžím na oční, ať napíšou lístek na brýle. Myslíš, že brýle i se skly celkem za 2000,– Kč jsou levný? Když mi pojišťovna zaplatí 500,– Kč, tak by mě vyšly na 1500,– Kč, tak přibližně, už jsem se ptala v jedné optice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
17.1.16 20:10

@fashion_victim83 Tak ale zase blbě změřené dioprtrie nemají s cenou brýlí nic společného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
17.1.16 20:13

Tak já mám brýle z té levnější kategorie, asi 4 dioptrie = tenčená skla a je to asi 4000 obruby a 1000 jedno sklo. Pojišťovna ti dá 500 na obruby a tuším 50 nebo 100 kč na sklo, Takže si to ani nevyřizuju. Poslední brýle jsem měla přede dvěma lety jako vánoční dárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
17.1.16 20:18

@fashion_victim83 Já se ptala na cenu v optice, mají tam akce a paní byla příjemná, já těžko poznám, jestli skla udělali správně nebo ne, tak to zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
17.1.16 20:24

@fashion_victim83 V optice mi naměřili, že mám na každém oku třičtvrtě dioptrie a ať už to změřili dobře nebo ne, že vidím na blízko hůř, to poznám :). Nechám se ještě změřit u očního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
17.1.16 20:55

Mam pocit, ze mi VZP prispivala neco malo na obroucky a i na skla, v optice maji i nejlevnejsi brejle, do kterych se vejdes bez doplatku, ale nevim, podle me to budou takovy ty klasicky megatezky brejle co mely nase babicky. Coz na denni noseni uplne dobry neni.

Ja platim za brejle +- 5000,–, mam -7,5 dioptrie, za obroucky davam tak 1000, mozna malinko vic, zbytek skla. Takze i nejaka sleva je celkem k prdu, tech par stovek v konecnym souctu moc nevytrhnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
17.1.16 20:57
@fashion_victim83 píše:
@Enmamma tak to je nic, taková pidi vada ;) A čočky nosit nechceš? to te cenově vyjde pomalu jak bryle, dnes se daji měsíční čočky pořídit tak za100/mesic

To bych uplne neriskovala, stejne musis cocky stridat s brylemi. Tak mi to teda rekla pani v optice a i ja na sobe cejtim, jak mam suchy oci, kdyz nosim cocky treba 14dni v kuse. Ale ja nosim denni no, to je nejhygienictejsi. Neumim si predstavit nosit mesic v kuse jeden par cocek.

EDIT: Pardon, jsem prehlidla, ze ma tak malo dioptrii. Tak to ani neni na denni noseni bryli nebo cocek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
17.1.16 21:12

@fashion_victim83 Já potřebuji brýle jen na čtení. Na dálku mi změřili, že levým okem vidím dobře a na pravém mám jen čtvrtku dioptrie, tak to zatím řešit nehodlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
18.1.16 14:27

Holky, představte si, že budu mít ve středu hotové brýle celkem za 1530,– Kč a budou z optiky z polikliniky. Jupííííí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.7.16 14:35

Odpovídám ješte na dotaz ohledně příspěvku od pojišťovny. Nejčasteji je to 252,– a v případě astigmatismu, když máte na poukazu napsané i cylindry, tak 372,–. Může to být i víc, pokud máte vyšší dioptrie, jenže pak je i vyšší cena skel. Takže ten příspěvek stejně žádná velká sláva není. Máme tu o tom pěkný článek, kdyby se chtěl někdo víc zorientovat ;) http://www.optiscont.cz/…istovna.html
A ještě doplním, že předpis platí 3 měsíce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.17 17:52

Ahoj, manžel poslední dobou zjišťuje, že špatně vidí do dálky. Nikdy nebyl u očního ani nikdo z rodiny, takže se ptám vás a prosím o radu. Lze se objednat u očního bez doporučení? Doplácí pojišťovna něco? Kolik cca stojí brýle se vším všudy? Předpokládám, že je bude nosit jen v autě, takže nic extra to být nemusí. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.17 17:57

Prosím anonym jinak smazat nechci spojovat jmnéno s penězi

můžeš se objednat bez doporučení na kolik vyjdou brýle to se uvidí hlavně podle skel, mám na dálku, zabarvovací proti sluníčku, a protože jsem šeroslepá tak upravené tak abych viděla i za šera vyšli před pěti léty na 5000kč :zed:

• Citovat
  • Upravit
21630
1.1.17 18:40

Ještě doplním příspěvek výše, že pojišťovna něco málo přispěje na obruby i brýlové čočky, ale v porovnání s cenou brýlí je to směšná částka. Já si pořizovala nové brýle teď v létě a vyšly mě na 6000,– Ještě se chystám na sluneční dioptrické, tam to bude ještě dražší. Hodně záleží na tom, jak drahé obroučky si vybere, jakou bude mít oční vadu a jaké budou mít brýlové čočky vychytávky (různé speciální vrstvy, ztenčení, zabarvování, cylindry…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí