Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda maminky ![]()
Chci se zeptat,už tak čtyři noci mě budí bolesti jako při MS,nevím proč,přes den je vše ok až na bolestivé kopance od malé,ale jak si jdu lehnout,začne to znovu a budí mě to tak 3-4krát za noc ![]()
Pak také to,že se mi k tomu občas přimotá i zvláštní a dost bolestivé tvrdnutí(nevím zda je to TO tvrdnutí,našponuje se mi břicho v místě,kde je malá,což je už téměř všude)..
Máte s tím nějaké zkušenosti?Jsem ve 33tt a k dr. jdu v úterý.Bojím se,abych neporodila
![]()
Ahoj, být tebou bych jela do nemocnice, já jsem ležela jenom s tím tvrdutím. A to mě nic nebolelo. Nechci tě strašit, to vůbec, třeba to nic není, ale myslím, že bys měla jít do nemocnice co nejdříve, ještě by tam mohlo prtě pár týdnů zůstat.
jsem 34tt a občas mě ty bolesti v noci budí. ptala jsem se doktorky a ta říkala že je to tím jak je miminko velké a že už prostě tlačí na nervy a nebo to jsou poslíčci. mě pomáhá teplá sprcha. určitě se o tom zmiň až půjdeš do poradny
Ahojky veroniko, já měla tvrdnutí od 20 tt to jsem od té doby byla na rizikovým dostala jsem magnezko, ve 33tt jsem zkončila v nemocnici s odtokem plodovky,byla jsme na kapačkach aby se mimi udrželo ještě nakonec me po týdnu pustili s tím že at jsem dost opatrná ať si to nevyvolám že to ted muže přijít kdykoli… nakonec jsem 11 dní přenášela a nakonec stejně doktoři porod vyvolávali,určitě bych to řekla až pujdeš k dr.
Já takhle trpěla od nějakého 32tt…dokonce jsem ležela chvíli na rizikovém, ale protože jsem se i otvírala už…
Nejsou to poslíčci??
To budou poslíci, takto brzo bych se nechala prohlídnout od doktorky, co na to čípek, ale jen bych se po prohlídce zeptala, jak vypadá čípek, neříkala bych jí o tom předem, abych tím neovlivnila úsudek.
Ale ono to není nic zas až tak nenormálního, děloha je sval, který musí trénovat na velký výkon, to se musí začít s předstihem ![]()
Mě u prvního tvrdlo břicho cca od 16.tt, rodila jsem v termínu a byla to rychlovka
U druhýho mi paradoxně zas až tak netvrdlo, jen semo tamo a porod byl delší. Ani jednou to nevedlo k otvírání a to jsem u druhého pak někdy kolem 36.tt měla poslíky s tlakama na zadek a neustálým lítáním na záchod, to už jsem si fakt myslela, že porodím a stejně jsem rodila až v termínu ![]()
Dnes se to zase opakovalo,ale ne tak silně…taky jsem myslela,že jsou to poslíčci,ale jednou už jsem je měla a ty byli hodně silné..Ale tak asi jsou to oni,jen slabší
Kdo se v tom má vyznat
A sranda je,že mi pomáhá jen sprcha nebo psi…zní to divně,ale když to začne bolet,jeden ze psů si lehne k bříšku a je po bolestech ![]()
Jdu k dr.za dva dny,tak uvidíme co CS
Děkuji za odpovědi ![]()
jj, to budou poslíčci, před rokem zrhuba ve stejném týdnu jsem zažívala to samé a taky už jsem pomalinku začínala špinit, měsíc před porodem mi pomalu odcházela hlenová zátka a porodila jsem přesně na termín. Nějaké CS už asi mít budeš, ale to je v tomhle týdnu už úplně normální ![]()
Jestli tě to bolí jako při měsíčkách,tak bych zajela do porodnice se nechat vyšetřit,jak to vypadá.Minimálně bych zašla zítra ke svému gynekologovi.