Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky. Chtěla jsem se zeptat, jestli se vám prckové taky v noci budí a nechtějí chrupkat? Teď máme období, že prcek (7 měsíců) se v noci vzbudí, okolo té půl třetí až třetí a povídá si v postýlce, hraje si s plínkou, dudlíkem a ne a ne spát. Já dělám nejdřív mrtvého brouka, případně mu dám jen dudlík a udělám pšt, spinkej. Ale trvá to třeba hodinu a většinou pak začne poplakávat a sám nechce usnout, končí to uspáním na ruce, případně kojením, u čehož vytuhne. Ale hlad nemá, to by se uspat nenechal. Pak mi třeba dnes spal až do šesti… Nevím, jak ho to odnaučit. Večer usíná v postýlce okolo osmé, uložím ho, zazpívám, pustím hudbu v chůvičce a počkám, než usne - tak, aby mě neviděl. Má v postýlce mantinel, takže mě nevidí. Ale tu noc už si nevím rady. Nehraju si s ním, nemluvím na něj. Po ranním kojení je to taky otřes, ale to souvisí s tím, že se kroutí a tlačí. Moc děkuji za rady ![]()
Ať vám vaše miminka pěkně chrupkají! ![]()
My to tak měli asi 5 dní, po pulnoci budicek a 2-3 hodky vzhuru, byly to zuby.
Tak u nás je to samé..asi je to i věkem..Ovšem já pak nechovám. Jo málo najíst mu dám, ale rozhodně nechovám a nemluvím. Asi maí nějaké období.
Jednu dobu mi to taky dělal…na důvod jsem nepřišla, časem přestalo..dala jsem mu napít vody, dala mu ruku, aby věděl, že tam jsem…
i teď někdy, ale ještě mu lezou stoličky - jenže teď už přeleze a roztahuje se v naší posteli - já mám 10cm, chlap 10 cm a to malé děcko zbývající metr a půl ![]()
No je fakt, že první dva zoubky nám vylezly minulý týden, tak je možné, že se klube další a on kvůli tomu nespí. Ale nepláče, jen prostě kecá a když ho to přestane bavit a chtěl by zase spinkat, začne fňukat a pokňourávat. Dnes jsem ho šla tedy nakojit, nechci zase, aby se mi rozeřval, to už by bylo naprd ho pak znovu uklidňovat…
@jruz takže jsi mu dala napít, dala ruku a on znovu sám usnul?
@PetrušeKl
jojo, usnul; ale také zhruba po té hoďce - to jsem ho nechala vrnět a „kecat si“, pak mu dala ruku, když chtěl…a někdy taky ne, nebyl jako malý tulidlo. byl zvyklý odmalička usínat v postýlce sám, když jsem jej vzala k sobě, tak hned ožil, neb měl pocit, že teda už se jde vstávat a blbnout.
a takové tu fňukání a pokňourávání, to dělá hodně dětí před spaním - jožka to dělával, když mu nešlo zabrat…ale tak pět minut, a pak vytuhnul
ale těžko radit, každý prtě je jiné ![]()