Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem, mám takový dotaz. Mám 18timěsíčního kloučka, který chodí tak v 8 večer spát a ráno vstává někdy ve čtyři a někdy klidně i v půl osmé. ALe většinou je ten čas ustálený tak kolem půl sedmé. Můj dotaz se týká toho, jestli si myslíte, že bych ho měla dást spát i s postýlkou do dětského pokoje za starší dcerou? V noci se někdy budí, ale ne moc často. Přijde mi totiž, že jakmile jdu spát já, tak je Tomášek vyspinkaný a je jedno, kolik je zrovna hodin. To stejné ráno, pohnu se a je vzhůru. Tak jsem si právě říkala, že by možná pomohlo, kdyby s námi nespal a „necítil mě“. Bude to lepší? Nebo si myslíte, že je to ještě brzo? Díky za odpovědi
My jsme měli v ložnici obě děti. Nyní jsou od Vánoc, kdy jim byl předán pokojíček, u sebe. Syn se tam stěhoval a měl 14 měsíců. Měsíc se budil tak mezi půlnocí a 3tí - chodil tam manžel a znovu ho uspal. Když bylo nejhůř přinesl mi jej. Nyní již přes měsíc spí celou noc sám v pokojíčku. Také jsem měla podezření, že jakmile mě v pokoji cítí začne se budit. Za mě bych synáčka do pokojíčku dala. Přinejhorším přestěhujete postýlku zpátky do ložnice ![]()
Tak za mě - ano, synka jsem šoupla k dceři v postýlce na 10ti měsících, nechávala jsem tedy postýku otevřenou - cestovní a tak si přišel, když něco potřeboval. Do velké postele šel ve 13ti měsících. Společně spí dobře, teď jsme jim tedy srazili postele k sobě a mají velké letiště. POcit, že se budí když přijdu mám taky…
Ano dala
ja davala v 6mesicich a byl klid na spani pro vsechny- chrneli celou noc
Taky jsme dali malou v 6m do pokojicku a pohoda
chodi spat kolem 19-20 a vstava kolem 7.
Já měla syna u nas v ložnici prvních 14 dní po narození..měl tak hrozný spánek, že jsme ho přestěhovali do jiné místnosti a rázem byl klid. Spal klidně a od třetího měsíce celou noc. Není sice ve svém pokojíčku - spí v obýváku, ale sám a v klidu. Takže za mě, přestěhovat.
My jsme přestěhovali dceru asi před měsícem (5 měsíců) a taky mi přijde, že spí líp. Ráno nás nebudí tak brzo a večer, když jdeme spát, tak zase nebudíme my ji. Pokojíček jsme jí hezky vyzdobili, dáváme ji tam spát i přes den a myslím, že se jí tam líbí ![]()