Noční spaní u 5měsíčního mimča

Anibas55
5.2.13 13:13

Noční spaní u 5 měsíčního mimča

Zdravím všechny maminy :mavam:, chci se s vámi poradit. Jak spí vaše dítka kolem 5-6 měsíce? Můj chlapeček se stále nenaučil spinkat celou noc, někdy se budí až 2 krát na jídlo + někdy jentak pláče ikdyž je najezený. Je to zdrcující k němu vstávat x krát za noc. Chtěla bych ho to nějak odnaučit, myslím tím aby se nebudil na v noci na jídlo nebo aby se vzbudil třeba jen jednou na papaní. Já nekojím, krmím ho mlékem od Hami. Zkoušela jsem na noc dávat kašičku, ale cca s tím vydrží stejně tak jako po mléku. Zkoušela jsem i do mléka dát o jednu odměrku na víc než se má dát aby bylo jídlo sytější, ale stejně nefunguje. Co jsem četla v ostatních dizkusích spoustu maminek má stejný problém, závidím maminkám, které vstávají jen jednou. Nenajde se tady některá co by znala účinný způsob jak dítko odnaučit tolikrát jíst přes noc nebo nějakou radu co dávat na noc aby ho to pořádně zasytilo? Děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
312
5.2.13 13:15

Myslím, že v pěti měsících je to naprosto normální, že se budí, a 2× je úplně v pohodě. Nemusí se budit hladem, prostě jenom kontroluje, jestli nezůstal sám. Synovi je skoro rok a co bych za to dala, vstávat k němu jenom 2× za noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
5.2.13 13:17

Ahojky a jak spí přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
5.2.13 13:17

Jenže ono to není jen dvakrát za noc. Dvakrát za noc papá + ještě několikrát se vzbudí ikdyž je najezený. Dnes jsme k těmu vstávala 6 krát z toho 2 jedl a zbytek se jentak vzbudil a nechtěl spát

• Citovat
  • Upravit
elizabeta92
5.2.13 13:19

@Anibas55 mám to uplně stejně ;) je to vyčerpávající. Ale když si vzpomenu na první 3 měsíce, tak su teď ráda jak to je. Taky se už těšim až prospí celou noc, ale i takhle se to dá zvládnout. Kaše nám taky nepomohly. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
312
5.2.13 13:21

A co děláš, když se vzbudí a nedáváš mu jídlo? Chováš ho, pohladíš, dáš dudlíčka? Po čem ti zas usne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
5.2.13 13:21

Taky mě hned napadlo, že 2× přeci není moc ;) Některé maminy vstávají i 10 x. Podle mého názoru se s tím stejně nedá nic moc udělat :( Moje 9 měsíční se naučila v noci nepapat až nedávno, a to večer spere kaše až až :D Nicméně zas musím vstávat a několikrát podávat dudlík ;) Podle mě je to prostě v dítku, některé spí celou noc od narození, některé nespí ani v roce.Ale neboj, jednou na to přijde, že je lepší se vyspat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
5.2.13 13:22

Přes den vydrží vždy cca 3 hodky někdy dýl vzhůru pak začne pobroukávat, že chce spinkat a spinká tak 2 a půl hodky někdy 1 a půl. Večer chodí spinkat ve 20:00 to dostane kašičku a než usne tak je 20:30 pak spinká do půlnoci a má zas hlad, pak se povětšinou vzbudí kolem 4-5 ráno zase hlady mezitím se ještě několikrát probudí a něco se mu nelíbí :( Ráno vstáva kolem 8 hodiny a to už spát nechce

• Citovat
  • Upravit
190
5.2.13 13:23

Podle mě žádný dobrý fígl není. My jich vyzkoušeli stovky a nic. Malému je 10 měsíců- sice přes noc papá max jednou, ale jinak se budí klidně i desetkrát.
Chce to vydržet- u některých dětí klidně i do dvou let. A pět měsíců to je opravdu brzo na nějakou příznivou změnu- neboj za chvíli začnou ještě zuby a to je teprve fofr :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
5.2.13 13:25
@Erin píše:
A co děláš, když se vzbudí a nedáváš mu jídlo? Chováš ho, pohladíš, dáš dudlíčka? Po čem ti zas usne?

Nn v žádném případě ho nechovám, malý spinká na bříšku už od narození na zádíčkách spát nechtěl. Takže vstanu dám mu napít a pak ho plácám po prdelce dokud znovu neusne. Ale když vím že je to interval třeba 4 hodiny od posledního jídla tak ho nakrmím a spí dál. Jde o to že ani kaše ho nenasytí na tolik aby vydržel dýl jak 4 hodiny

• Citovat
  • Upravit
47
5.2.13 13:30

Já se snážím přes den se jí co nejvíce věnovat a ona třeba spí jen dvě hodky a večer jak nakojim kolem deváte tak v deset usne a spí třeba až do šesti bez kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
5.2.13 13:31

Ještě je podivuhodný, že když je kdekoli na návštěvě, myslím tím na hlídání přes noc tak spinká jak zabitý přes noc s probudí na jídlo jen jednou a jinak se nevzbudí vůbec.

• Citovat
  • Upravit
Anibas55
5.2.13 13:33
@72aluš píše:
Já se snážím přes den se jí co nejvíce věnovat a ona třeba spí jen dvě hodky a večer jak nakojim kolem deváte tak v deset usne a spí třeba až do šesti bez kojení

No to je nádhera :) Já se snažím také povídat, blbnout, hrát si s ním a udržet ho co nejdéle vzhůru, ale on sám si řekne kdy má dost a dýl jak 3 hodiny vzhůru nevydrží a můžu s ním dělat cokoli a on už je ukvyčený nepříjemný a už nespolupracuje :D

• Citovat
  • Upravit
312
5.2.13 13:35

Jestli ti jinde spí lépe, tak zkus posunout postýlku, třeba jí má v nějaké špatné zóně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
5.2.13 13:35

Jejda a to takhle dělá od nerození?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie