Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla bych požádat o radu zkušenější maminy. My čekáme první miminko, takže nemám žádné zkušenosti. Od našich rodičů jsem dostala kolébku a od manželových zase postýlku. A teď řešíme v čem bude náš mimísek spinkat a nebo jestli to zkombinujeme. V noci postýlka a přes den kolíbka nebo naopak. Nebo být v kolébce a až potom v postýlce. Předem vám děkuju za rady a zkušenosti. Zuzka
No malý mimino budeš chtít mít u sebe, takže bych to viděla na kolíbku v obýváku a postýlku v ložnici… Nevím teda, jak bydlíte
Já měla malou na široký pohodlný sedačce, spí na ní přes den doteď (15 měsíců) postýlku mám v patře v ložnici mám jí na „odkládání“ když potřebuju aby si neublížila, jinak spí u mě v posteli..
Ahoj, my první tři měsíce využili košík pro miminko, výhodou je přenosnost a miminko v tom není tak ztracené jak ve velké postýlce. Tu jsme zavedli potom, takže já bych to určitě zkombinovala, moc se nám to osvědčilo. Ale s klasickou kolíbkou (houpací) nemám zkušenost, já to radši nechtěla, aby si malý moc nenavykl na to houpání.
Ahoooj my měli kolíbku v obýváku a postýlku u nás v ložnici ![]()
pokud máte místo kam jí dát tak je kolíbka super.
@kenja kolíbka se sama od sebe nekolíbá takže bych se toho nebála, máš to jako s kočárkem, je to jen o maminkách, některé houpou některé ne ![]()
Ona ta kolíbka je neštěstí dělaná tak že se sní houpat nemusí což jsem taky ráda:) mě se nejvíc líbila možnost mít postýlku v ložnici a kolíbku vedle. Jen jsem se bála, aby to nebyla blbost
to musí bejt fajn mím mimčo u sebe v postely, ale to bych se bála že ho zalehnu ![]()
Ahoj, my také měli kolíbku na den v obýváku a na noc v ložnici/pokojíčku postýlku. Přiznám se, že kolíbání nám nevyhovovalo a spíš jsme ji měli zaeretovanou a používali ji jakou malou postýlku do cca 6ti měsíců, než se malý začal zvedat.
Za mě jednoznačně KOLÍBKA! Na uspávání to nemělo chybu - místo na ruce jsme malou prostě uhoupali v kolíbce.
Měla jsem to tak, že jsem postýlku používala jako podstavec na přebalovák
a s kolíbkou jezdila mezi ložnicí a obývákem. A když se malá začala mrcasit a vypadalo to, že by z kolíbky mohla vypadnout, tak jsem kolíbku poslala sál a přesunula jí do postýlky.
U nás na spaní zabíralo spíš drncání/popojíždění (kolíbka byla na kolečkách) nebo přímo houpání. U houpání jsem měla pocit, že se malý překulil ke straně, když se to zhouplo.
@zuzanar01 My jsme měli postýlku v ložnici a kolíbku v obýváku na spaní přes den
Mně přijde kolíbka fajn na spaní (je menší, dítě se v ní cítí útulněji, vejde se snáz vedle postele mámy) a postýlka přes den, protože tam má víc prostoru. Moje dítko se poprvé začalo převalovat (asi ve třech měsících), kdy jsem ho konečně z malého košíku přestěhovala do podstatně větší postýlky. Navíc velká postýlka se do obýváku vešla bez problémů.
Neboj nezalehnes. Pokud nebudes zfetovana nebo opila, tak fakt nezalehnes:-D
kolibka je super, sikovna mala postylka, da se vozit po byte, kam potrebujes.tvuj napad na vyuziti kolibky a postylky je fajn, to ti bude vyhovovat. My teda postylku moc nevyuzili, mame malou v posteli a postylku na pude, kolibku sme na denni spani vyuzivali nez se mala zacala otacet.