Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte, vzbudím se pravidelně kolem 1-2h v noci
, jdu na záchod, a pak minimálně 2 hodiny nespím. Někde jsem četla, že v té době pracuje žaludek, žlučník, játra…že by tam byl problém? má někdo podobnou zkušenost? a co s tím? díky moc..
@laurkaa13 já se budím pravidelně kolem 2 a do 4 nemůžu spát. Ale jsem v 35.týdnu, takže kolikrát už nevím jak si lehnout.
No to mi povídej. Akorát, že já to mám okolo 3 hodiny ranní. V kolik chodíš spát?
Možná se něco zajímavého dočteš zde:
http://www.medicinapropraxi.cz/…08/03/09.pdf
Taky mívám taková období, kdy se probouzím v noci ve stejnou dobu a nemůžu usnout
Když mi dojde trpělivost, tak si zobnu půlku lexaurinu a do deseti minut spím. Teď mám pro změnu už asi tři týdny problém, že nemůžu usnout, když jdu večer spát. Převaluju se běžně hodinu až dvě
Ten lexaurin sice pomáhá, ale opravdu ho na to nechci brát denně
Nepomáhá ani Benosen. Takže se vlastně přidávám k dotazu… Co s tím? Nepomáhá ani relaxace, ani alkohol před spaním. To bych musela vypít asi celou lahev vína, abych fakt usnula
To už by byl možná menší zlo ten lexaurin ![]()
Holky, nepijete moc před spaním? Ne, že bych neměla pochopení - přes den žádné pití a večer to člověk dohání a pak běhá.
Paji - myslíš, že je na to noční znovuusnutí lepší Lexaurin než běžný prášek na spaní? ![]()
@Burj Chalifa Já teda večer většinou piju dost. Prášky na spaní doma nemám. Taky nevím, jestli by to bylo vhodné, když mám patnáctiměsíčního syna, občas se v noci budí a musím se o něj postarat. Nevím, jestli bych byla schopná s práškem na spaní fungovat. Po lexaurinu jsem hned v pohotovosti a na usnutí mi funguje perfektně. Nebo myslíš, že menší „zlo“ je prášek na spaní?
@Burj Chalifa Nevím, jestli je Lexaurin lepší, ale při užívání prášků na spaní by měl být potom zajištěn alespoň osmihodinový spánek, což u nočního vzbuzení už asi nejde.
Holky, ale napíšu vám aspoň povzbuzení. Já jsem taky děsnej spavec. Usínání kolikrát horor, někdy jsem neusnula vůbec. Budíček o půl jedné byl utrpení. Ale teď poslední dobou, jak kdyby mi snad cvaklo v hlavě nebo co a já lehnu a spím. tak snad se taky dočkáte ![]()
@Pajanka píše:
@Burj Chalifa Já teda večer většinou piju dost. Prášky na spaní doma nemám. Taky nevím, jestli by to bylo vhodné, když mám patnáctiměsíčního syna, občas se v noci budí a musím se o něj postarat. Nevím, jestli bych byla schopná s práškem na spaní fungovat. Po lexaurinu jsem hned v pohotovosti a na usnutí mi funguje perfektně. Nebo myslíš, že menší „zlo“ je prášek na spaní?
Ne, to ne, možná rychleji zabírá. Když Ti vyhovuje Lexík, tak u něho klidně zůstaň. On totiž na rozdíl od běžných tabletech na spaní celkově uklidní mysl před spaním a snáze usneš. U prášků na spaní se stává, že si ho zobneš, ale pak ještě něco děláš a v podstatě ho rozchodíš. Noční vstávání a nevyspání, to je asi největší mateřská oběť.
Prášky na spaní nejsou zlo, jsou dobrým pomocníkem v určitých situacích. Ne nadarmo jeden slavný český psychiatr říkal, že pro tělo je větší zlo nedobrovolně probdělá noc než prášek na spaní. Špatný trhaný spánek umí tělo pěkně rozhodit.
@RadkaCh píše:
@Burj Chalifa Nevím, jestli je Lexaurin lepší, ale při užívání prášků na spaní by měl být potom zajištěn alespoň osmihodinový spánek, což u nočního vzbuzení už asi nejde.Holky, ale napíšu vám aspoň povzbuzení. Já jsem taky děsnej spavec. Usínání kolikrát horor, někdy jsem neusnula vůbec. Budíček o půl jedné byl utrpení. Ale teď poslední dobou, jak kdyby mi snad cvaklo v hlavě nebo co a já lehnu a spím. tak snad se taky dočkáte
Jak já Ti závidím. Usínání je horor, kdybych alespoň byla unavená, ale pořád čertvá.
A také dobře vstávám, mohla bych být pekař a péct Vám ve 4 ráno housky.
Ja se budim v noci bezne nekolikrat, hyperaktivni mocak nebo co.. no a ted v tęhotenstvi jsem rada, kdyz spim dve hodiny v kuse ![]()
Já toto měla běžně v těhotenství, ale běžně. Spát bez toho, abych šla na záchod neexistuje, ale hned usnu. Řešila bych hloubkově - jak dlouho to trvá? Jaký je denní režim, co jíš, a piješ… psychická pohoda a uvanenost, fyzická… rozhodně bych jako první řešení neviděla prášky na spaní.
Nemám problém s nočním buzením, ale od mala jsem měla problémy s večerním usínáním, když jsem usnula do půl hodiny, tak jsem skoro slavila, běžně to bylo 1-2 hodiny ![]()
výrazně se to zlepšilo až poslední dobou - zaprvé jedu pravidelný režim (plus mínus v 11 spát, v 7 vstávat, po obědě krátký šlofík), zadruhé jsem utahaná z dětí
![]()
ale myslím, že to je hlavně tou pravidelností, dřív jsem to o víkendu táhla třeba do půlnoci, pak jsem vstávala v 9 atd.
@Lizzi píše:
Ja se budim v noci bezne nekolikrat, hyperaktivni mocak nebo co.. no a ted v tęhotenstvi jsem rada, kdyz spim dve hodiny v kuse
a jak to máš s pitím? Piješ na noc moc?
Mam zlaty miminko, ktery od dvou mesicu spi celou noc, ted jsem 8 mesicu po porodu a stejne se budim ve 3 a cumim, kolem 4 uz se snazim zaspat hlad a usnu az kolem 5, no a v 7 se budi mimco. ![]()
@Burj Chalifa píše:
Ne, to ne, možná rychleji zabírá. Když Ti vyhovuje Lexík, tak u něho klidně zůstaň. On totiž na rozdíl od běžných tabletech na spaní celkově uklidní mysl před spaním a snáze usneš. U prášků na spaní se stává, že si ho zobneš, ale pak ještě něco děláš a v podstatě ho rozchodíš. Noční vstávání a nevyspání, to je asi největší mateřská oběť.
Prášky na spaní nejsou zlo, jsou dobrým pomocníkem v určitých situacích. Ne nadarmo jeden slavný český psychiatr říkal, že pro tělo je větší zlo nedobrovolně probdělá noc než prášek na spaní. Špatný trhaný spánek umí tělo pěkně rozhodit.
Tak tohle jsem si říkala dost dlouhou dobu až jsem si vypěstovala závislost a regulérní odvykačku.