Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, potřebuji poradit, určitě někdo už řešil a vyřešil.
Moje desetiměsíční má celkem bezproblémovou stoličku, pravidelně kadí ráno po probuzení. Tedy do minulého týdne, to se v vykadila v noci ze soboty na neděli, kolem 4h ráno. Nejdřív hodně prděla a pak hodila boba. Přisuzovala jsem to čerstvémi kynutému těstu, pekla jsem buchty, ale od té doby se noční kadění opakuje každou noc. Je to opruz, než přebalím (někdy i dvakrát) je samozřejmě úplně vzhůru, takže znova uspat, no je z toho kolikrát celá hodina. Prostě peklo. Průjem nemá, prostě „jen“ kadí v noci.
Nemůžete poradit nějaký fígl, jak přimět nenásilně mímo, aby se vykadilo navečer? Koukala jsem na webu na dětské glycerinové čípky, ale k těm se uchylovat nechci. I když myslím, že by stačilo dva tři dny po sobě a pak by zapracovala setrvačnost. ![]()
@Nikola63
Jo, ve všem máš pravdu, s dětma nic není na stálo, přesto bych raději, aby se to nestalo pravidlem, protože potřebuju fungovat, nemůžu přes den dospávat, mám ty prcky dva. Ale díky za milá slova. ![]()
Já bych zkusila vytvořit v pravidelnou denní dobu „kakací rituál“. Nevím, zda jste zkoušeli nočníček, ale třeba dát teplo na bříško, pomasírovat a pak zkusit posedět na nočníčku, třeba se náhodou zadaří. Chápu, že z nočního přebalování nejsi odvázaná.
@Huk a co do ní zkusit od rána lít švestkovou šťávu? To jí do večera zaručeně „prožene“ a neublíží jí to ![]()
@cverunka
Přiznávám, že o nočníku jsem vůbec neuvažovala, přijde mi to brzo. Ale zase za zkoušku nic nedám. Díky.
@weyky
Díky za tip. Co přesně? Šťáva z kompotu, džus, nebo je něco spešl pro prcky? Nevím, neznám.
@Huk píše:
@cverunka
Přiznávám, že o nočníku jsem vůbec neuvažovala, přijde mi to brzo. Ale zase za zkoušku nic nedám. Díky.
No, pokus sedí, tak zkusit to můžeš. Mě dcera od roka kakala jen do nočníku. Třeba ho to bude bavit. A ta švestková šťáva také není zlý nápad. ![]()
@Huk a jak spi? Spi v klidu? Nekrouti se nejak? Protoze tohle. presne delal malej a mel pak roupi. Absolutne nevim kde k nim prisel, ale Dr. Rikala ze to je hned.
Taky jsem nenásilně vysazovala na nocnik cca od devíti měsíců, brzy se naučil kadit jen do něj…kamaradka davala děti nad nočník hned jak začali misto vajeciny delat bobky a obě dvě se od třech měsíců nevykadili do plenky(samozrejme se občas povedlo)…něco na tom nocniku v tomto ohledu bude..
@Leniczka23 píše:
@Huk a jak spi? Spi v klidu? Nekrouti se nejak? Protoze tohle. presne delal malej a mel pak roupi. Absolutne nevim kde k nim prisel, ale Dr. Rikala ze to je hned.
Tyjo nestraš
ona je neklidný spáč od narození.
navíc jí rostou zuby ![]()
@Huk bud z kompotu, nebo hipp dělá ve skle přímo štávu pro prcky