Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
AHOJ, ja taky driv kojila v leze, ale maleho pak hrozne bolivalo brisko, tak jsem zacala kojit v sede - mel tak vys hlavičku a lip se mu travilo. Vzdycky jsem ho ale po kojeni vratila do sve postylky. Je fakt, ze jsem kolikrat usnula - my oba - pak jsem procitla (treba 10 minut)a dala ho zase do postylky. Z toho, ze usina u prsa si nic nedelej a koj tak , jak ti to nejlip vyhovuje…
mimochodem, proc holky chodite kojit do obyvaku? ja vzdycky kojila v loznici - zezacatku jsem si rozla lampicku - pak jsem to vychytala a kojila po tme. abych manzela nebudila svetlem. Litat do obyvaku by se mi fakt nechtelo - nekdy jsem byla rada, ze vubec vylezu z postele a maleho si podam z postylky…
tak hodne zdaru pri kojeni ![]()
AWM, jeste k tomu blinkani, nas chlapecek taky hodne blinkal - hlavne kdyz byl malinkaty - zezacatku si vubec neumel brknout - at jsem delala co chtela… Casem se to ale naucil a bylo to lepsi. V noci ale stejne skoro nikdy po kojeni nebrknul - proste u prsa usnul a hotovo. Špatne mu nebylo - brkal, kdyz byl vzhuru. Takze vydrz - bude to lepsi
Ja som za spanie spolocne-jednak je to pohodlne,jednak ani jedno dieta v noci neplakalo,len zamrnkali a mali mliecko v pusine-a ja som oddychnuta a spokojna. Dcerku som kojila do 3,5 roka,synceka planujem tiez kojit kym bude mat zaujem.
A ked vyblinka,vymenim plienku co ma pod hlavickou a je to…
Ähojky, u mě je to stejné. Ze začátku kojení v obýváku, ale teď když už je celkem těžká kojím v posteli. Kolikrát jsem se vzbudila a malá spokojeně spala a já „holky“ ven
. Já se potřebuju v noci vyspat, tak tak spíme. Když neusnu a přenesu ji do postýlky, tak se vzbudí v 7, když spí se mnou tak vstává až v 8,30 a to je rozdíl. ![]()
k tomu ublinkávání - může to být z přepití. Když mi malá hodně pije, tak taky potom upouští
avm3 píše:
Děkuji všem, doktorka říkala, že jí přijde malá hodně neklidná, jak kdyby měla trauma z porodu a že je asi hodně klidná, když mě má takhle blízko a cítí mě. Že bude asi i malinko závisláček … tak uvidíme. Přes den ji dám do postýlky i když ještě třeba úplně nespí, ale v noci prostě ne
Děkuji, ráda slyším, že v tom nejsem sama
Já jsem tak ráda, že už tohle minimimi období máme za sebou. Malá byla taky hodně neklidná už od porodnice, hodněkrát jsem ji nechala i přes den spát u mě v náručí, protože v postýlce by byla hned vzhůru a nenaspala by nic. Lámat se to začlo až v půl roce, kdy začala objevovat svět a sebe:-)
Já bych se s prckem usnout bála, stalo se mi to asi 2× a pak už bezpodmínečně putoval do postýlky. Je lepší, když si malá bude zvykat na postýlku od malička, aby si nezvykla na neustálou dispozici prsa a tvou blízkost.
Chápu že když konečně usne a pustí prso, tak si odfrkneš a nechceš ji budit na krkání. Náš malej teda naštěstí neblinkal když si takhle nekrkal. Zkus si pořídit zavinovačku s pevnou podpěrou, na které bude ležet i při kojení, pak se sama přetočí na zádíčka když usne. A když víc zabere, tak se pevnější zavinovačka dá dobře přenést i s prckem (náš si ani nevšiml že by se někam stěhoval).
Chce to trpělivost, vím že je to hrozně náročný, ale vydrž
A vážně ji dávej spíš do té postýlky, později si zvykne a bude tam krásně chrupkat a tebe určitě nechá vyspat déle
![]()
V pohodě, nepotřebuju poradit, spíš zjistit, že v tom nejsem sama ![]()
Díky
alisee píše:
ahoj, mam skoro 4 tydenni holcicku a mame to uplne stejne, vetsinou ji teda nakojim, necham odkrknout a polozim do postylky, ale nekdy se stane, ze uz jsem tak hotova, ze usneme u kojeni obe a spime az do dalsiho
takze jsem moc neporadila…
Tak vám řeknu, že je to každou noc jiné, teď se mi ji podařilo přemístit do postýlky v pohodě a i dlouho spala, akorát k ránu je neklidná.
No uvidíme, jak se to bude vyvíjet ![]()
Děkuji všem ![]()
Janinna23 píše:
Já bych se s prckem usnout bála, stalo se mi to asi 2× a pak už bezpodmínečně putoval do postýlky. Je lepší, když si malá bude zvykat na postýlku od malička, aby si nezvykla na neustálou dispozici prsa a tvou blízkost.
Chápu že když konečně usne a pustí prso, tak si odfrkneš a nechceš ji budit na krkání. Náš malej teda naštěstí neblinkal když si takhle nekrkal. Zkus si pořídit zavinovačku s pevnou podpěrou, na které bude ležet i při kojení, pak se sama přetočí na zádíčka když usne. A když víc zabere, tak se pevnější zavinovačka dá dobře přenést i s prckem (náš si ani nevšiml že by se někam stěhoval).Chce to trpělivost, vím že je to hrozně náročný, ale vydržA vážně ji dávej spíš do té postýlky, později si zvykne a bude tam krásně chrupkat a tebe určitě nechá vyspat déle
![]()
Jani ono se to stat muze (ten zvyk), ale vetsinou nestane. Maly mladata jsou proste s mamou a casem ji opusti. Nase deti putovaly do velky postele do pokojiku ve dvou letech a nadsene. Do ty doby byly v postylce a jeste predtim u nas v posteli, kam se obcas radi vraceji jeste ted
Nejmladsi si spolecny spani uzil nejvic, ten urcitou dobu k ranu nespal jinak, nez z prsem v puse (jaro tohoto roku
) a uz je to taky davno fuc.
Myslim, ze pripravit se o tu uzasnou blizkost miminka jen proto, aby si nezvyklo, je dost skoda. Neco jinyho je, kdyz se nekdo boji.
taky kojím v posteli v leže, nevidím v tom problém, není to tak unavný jako sedet x krat za noc v obýváku. Pokud usnu tak malej spí s náma, pokud se po kojení proberu a malej spí tak ho zkusím přesunout do postýlky, nedělám si s tím hlavu. S prvním jsem to řešila a nakonec to vzdala a spal taky s náma v posteli. Ten byl hodně blinkací tak jsem ho měla podloženýho polstáři aby spal na boku a před ním jsme měla plínu. Podle mě v noci tak neblindil protože v leže tak nehltal