Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, chtela bych vas poprosit o radu. Mam 5ti mesicniho syna, ktery od 2.mesice krasne spal, budil se vetsinou jednou na nakojeni. Ted se to bohuzel vsechno obratilo, pred mesicem se zacal budit casteji, coz neni takova hruza, ale asi posledni tyden se v noci vzbudi a nechce spat, mluvi, pisti, jeci atd, trva to nekdy dve hodiny, nekdy i 4.. potkalo vas to taky takhle nekdy? Ja uz jsem po tydnu takoveho spani nespani uplne vycerpana
Predem vam moc dekuji za rady ![]()
Jo, tuhle fázi jsme měli u obou dětí. Trvala tak měsíc, pak se to zase srovnalo.
U nás asi půl roku. U nás nepomohlo nic jiného než rozsvítit a jít si hrát. Ale zase jsem měla ráno vyprano, vyžehleno a navařeno. Býval vzhůru většinou 3-4 hodiny. Pak se jednou v noci nevzbudil a od té doby spí celou noc. Bylo to náročné ![]()
Dekuji za reakce
Tak kez by se to taky srovnalo co nejdriv… dnes jsem ho zkusila dat do postylky a nechala ho i trochu vyplakat a nic
asi je proste lepsi jak pisete vstat a jit neco delat a nepoddavat se tomu. My prave kvuli kojeni museli odstranit dudlika a ted mi usne jen pri chovani nebo na prsou a prijde mi, ze od te doby, co ho takhle uspavam, tak chce chovat porad a zacal se budit a delat tohle
ale tak co se da delat, snad se na to da zvyknout ![]()
@Staniii normal. Ja vstavala i 10× za noc. Do 3 let vstavala dcera 5× za noc a nespi celou noc doted. Bude ji 9 let. Proste si musi clovek zvyknout. Obcas nepomuze opravdu nic.