Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny těhule a maminky!
Jsem 34 tt a dnes v noci o půl 3 budím manžela s tím, že mám asi problém…vzbudilo mě studené mokro, byla pode mnou opravdu velká louže. Já ač jsem to očichávala, necítila jsem nic. Manžel ihned tvrdil, že je to určitě moč. Nechtělo se mi plašit, nic mě nebolelo, volat v noci do porodky kvůli pomočení?:-D…Ale víte jak, ženská s bubnem, noční rozespalost = ne úplně jasné uvažování:-). Řekla jsem, že kdyžtak tam cinknu ráno, ale ráno mi už bylo jasné, že pode mnou byla skutečně moč. Nevolala jsem nikam. Máte některá zkušenost s takovýmhle zážitkem? Šla jsem spát o půl 12 vyčuraná a o půl 3 tohle…no snad se to nebude opakovat probůh:-)…je to normální
?
Stát se může
Mně se to sice nestalo, ale kolikrát jsem natolik zaspala, že jsem se během noci probudila s tak bolavým močákem, že mě musel manžel zvedat a doprovodit na záchod, sama bych tam bolestí nedošla. (jednou mi musel donést kastrůlek do postele
) Pokud si nejseš jistá, jestli to je moč nebo plodovka, prý se prodávají v lékárně testovací proužky, já je neměla, takže víc o nich nevím, ale spousta těhulek je má, aby pořád nemusely kdejaký flek očmuchávat ![]()
Ahoj mě právě ve 34tt plodovka praskla. Moč zapáchá, je to cítit. Plodovka ne, má takovou jinou vůni a já ji měla průhlednou s bílými vločkami.
Prosim tě irinku, a jaký byl další postup? Praskla ti plodovka v 34 tt…šla jsi do porodnice? Rodilas předčasně? Mělas při tom prasknutí nějaký příznaky blížícího se porodu nebo jiný? Nějaká bolest, cokoliv?
Já bych pro jistotu do porodky jela, aby všechno zkontrolovali. Pokud by to byla plodová voda, tak bys měla jet hned a na nic nečekat.
Žádné příznaky, nic mě nebolelo, pouze praskla voda a hned jsme jeli abych nechytila nějakou infekci a následně se nestalo něco mimi. Tam mě nechaly 72 h čekat zda se porod rozjede. Každý den mi ho vyvolávaly a nic. Takže nakonec šla malá ven císařem. Hlavně mi dávaly atb, aby se zbytek plodovky co se tvořil nezkazila.
Tak mi to samosebou nedalo a do porodky jsem se pro jistotu včera vydala, páč jsem na to pořád myslela, abych něco nezkonila (stačil by můj gyn, ale protáhl si čtvrteční volno
). Sestra říkala, že příště radši hned a se vzorkem záhadný tekutiny:-). Ten už jsem včera samozřejmě neměla, všechno bylo vypráno. Tak natočili monitor a doktor ultrazvukem zkontroloval množství plodovky…vše je ok, takže jsem opravdu počůránek:-D ![]()
Tak hlavní věc, že je všechno v pořádku a ty i miminko v pohodě
.