Velikost plodu v 37tt

10142
27.10.10 16:31

Velikost plodu v 37tt

Ahoj těhulky,
v 37tt jsem byla na kontrole a miminko váží cca 3,6kg! Doktorka mě tedy upozornila, že to nemusí být přesné, ale i přesto to je moc!!!
Testy na cukrovku vyšly v pořádku a během těhotenství jsem neměla žádný problém, prostě vždy krev, moč, screeningy byly OK. Četla jsem různé příčiny a trochu mě to tedy zarazilo. Od začátku beru vitamíny (Maternu a teď GS Mamavit) a ty prý také k tomu přispívají…plus je tedy pravda, že my jsme v rodině všichni vysocí (třeba já i manžel 180cm). Doktorka říkala, že jsem vysoká, tak mimi bude dlouhé a u porodu možná dosáhne ke 4kg.
Měli jste také nějaká větší miminko? Je možné vyvolat porod např. v 38tt kvůli váze? nerada bych rodila mamutka..ach jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
27.10.10 16:35

Nevím v kterém týdnu, ale mě taky doktor řekl, že budu mít větší miminko. Takže jsem se psychicky připravovala na porod 4 a více kg dítko a nebyla jsem ani nijak překvapená (já 180 cm, manžel 192cm). Syn se nakonec narodil týden po termínu (dle TP, podle mě-oplodnění byl „na čas“) a měl 3,82 kg. Takže klid, může to být ještě všechno jinak. Ono jim to neměří přesně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
27.10.10 16:35

ahoj, mě kvůli přepodkládaný váze ve 37. tt malýho vyvolávali (nakonec měl jen 3,2 kg), ale je fakt že k tomu mám nějaké zdravotní komplikace a měla jsem původně rodit císařem, nakonec to dopadlo takto. To vyvolání záleží vždy na doktorovi, zkus se s tím svým prostě normálně domluvit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
27.10.10 16:43

My nemáme v rodině žádného obra,manžel malý,já taky i prarodiče.Syn 4100 g a 54 cm,porod mazec,teda spíš porodní poranění,jsem hubeňour uzký :lol: takže 2× nástřih+následné natržení.S jizvou problémy do dnes(3 roky po porodu).Čekám druhé dítko,žádné 3 kilové mimčo čekat nemám,ale na porod se těším,i když tehda jsem proklínala celý svět :mrgreen: Nikdo mi prcka neměřil,takže jsem vlastně ani nevěděla,jak bude velký,ale je to pouze cca,mám plno kamarádek,co se netrefili třeba i o 1 kg.Kamarádka rodila mimčo téměř 5 kg a uplně v pohodě,takže myslím,že se nemáš čeho bát :wink: Švagrova obryně i brácha,každý tipoval obrovské mimi,11 dní přenašení a prcek 3 kg :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
27.10.10 16:43

Petratavali-Ono je to individuální.
Když jsem byla na ULTRAZVUKU v 37.tt nedělal ale za to v 38.tt mně vážíl malého a měl 2600.g a narodil se z váhou 2750.g.
Tak si myslím že jsi dosti vysoká že to muže bít i tím.
A taky jsem hodně slyšela že to dělají ty vitamíny že jsou po tom větší děti.
To se jen říká.
Třeba bude malej nebo malá.
Pak to sem napiš jak se ti to narodí kolik vážilo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
27.10.10 16:46

Ahojky! Tak já jsem měla syna 4050g - byl 9 dní po termínu. Rodila jsem vyvolávaným přirozeným porodem, takže neměj strach! Dá se zvládnout i přes 4 kilča. Navíc jim to fakt neměří přesně, můžou se splést i o půl kila. Zvládneš to, ať bude mít 3 nebo 4 kilča :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
27.10.10 17:14

ahoj zakladatelko,neboj,zaprvé to nemusí být přesné a za druhé,ona ty mimnka už po 38tt tolik nepřibívají,a jestli nejsi moc drobná a ouzká,tak je zcela jedno,zda má dítko 3,5 či 4 kg,já měla kluky bez pár dek 4kilový a oba porody dobrý,
oni zas ty těžší miminka víc tlačí tou váhou a rychleji se otvíráš,přeji hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
27.10.10 17:25

Ahoj,odhad v 37tydnu 3700 mala narozena v 41tydnu s vahou 4620g a 54cm.Porod byl v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
27.10.10 17:26

jinak onehda jsem cetla ze mimco je schopno od 40tydnu pribrat pul kila ze nejvic pribere kdyz se prenasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
27.10.10 17:35

no moje kamarádka přenášela 2krát ají zas řekli,že při přenášení miminko hubne,tak si vyber :lol:
hlavně,když vše dobře dopadne :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
27.10.10 18:09

náš malej :mrgreen: měl porodní váhu 4650g a taky mě neroztrhl vejpůl.....ale já to věděla dopředu,že to bude obřík,byla jsem na biometrii a tam to je přesnější.....ve 38+4T naměřili 4360g.....řekla jsem si o porod v termínu jinak by snad měl přes 5kg 8-o ,říkali mi že dítě pak hodně nabírá :nevim: cukrovku jsem neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
27.10.10 19:30

tak děkuji všem za uklidnění, já už bych nejraději šla k porodu teď, už mě stejně všude tlačí a ať si kope ve své postýlce :srdce:

tak děkuji a přeji všem š´tastné těhotenství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
27.10.10 19:34

dcerka se narodila 40+0 s váhou 4150g a syn 39+0 s váhou 4020g cukrovku jsem neměla ani v jednom případě..u holky nastřižení a natržení u syna ani jedno z toho…nemáš se ničeho bát…tenkrát se děti ultrazvukem nevážily,takže to možná bylo lepší a mamky se tolik nestresovaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
27.10.10 20:53

ahoj mě taky stresovali že budu mít velký mimi, nakonec jsem rodila nečekaně 37+4 (rychle, spontánně a bez komplikací :-)) a malej měl 3670g, kdo ví kolik by měl v TP. Nikde není psáno že budeš přenášet, můžeš jako já rodit dřív a nebude to taková trága. Zkus se domluvit s Dr nebo v porodnici na vyvolání po 38.tt kvůli váze miminka, myslím že to nějak jde, už jsem pár případů zaregistrovala

mimochodem, vitamíny jsem neužívala a cukrovku jsem taky neměla, jen já i manžel máme téměř 180cm a tak asi neměm být po kom malý mimčo :-D

• Citovat
  • Upravit
gold45
28.10.10 11:55

No … mě dělali UV včera (36+3) a odhad byl 3kg a i na to se doktor tvářil, že to je moc, že je tak o týden napřed …
Nicméně já už mám dvě děti (dcera měla 4350g a syn 4650g).
U syna mi ráno v DEN PORODU dělali ultrazvuk a odhad váhy byl 3,8kg a za pár hodin se narodil a měl jak píšu 4,65kg !!!!! Takže těmto jejich MODERNÍM ODHADŮM už fakt nevěřím … :D :D :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky